Sayfa 66/777 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 521 - 528 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Haklısın..bir iki günde olmaz..

Dediğin gibi sentral bankerler ağır ve yavaş gitmek istiyorlar ama bence esas neden bu kez globalde balonlar çok büyük..piyasalarda onların zaaflarının farkında zaten..dansa devam ediyorlar..bir yerlerde kesişecekler ama, bakalım..

Ha kesiştiklerinde de kurtarılacaklarına inançları var bence..yoksa sentral bankerler içinde bu güne kadar verilen tüm emekler güme gidebilir..hadi bakalım silbaştan..bu sefer ne QE kurtarır, nede negatif faizler..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    PPI 0.2 artış beklenirken aylık da 0.1 eksi geldi..
    Halk çok borçluyken ve harcamaları belirli bir seviyenin üzerine çıkamıyorken zaten enflasyonun yüksek çıkması, yani ekonominin eskisi gibi canlanması zor gözüküyor..

Ancak Trump'ın vergi indiriminden dönebilecek trilyon dolarların yatırımlarda kullanılması, ücretlerin yükseltilmesi vede şirket hisselerinin geri alımında kullanılacağı bazı kaynaklara göre yazılıp çizilmişti..

Şimdi bunlardan biri Wallmart..vergi indirimi sebebiyle çalışanların saatlik ücretlerini 9 dolardan 11 dolara çıkartacağını ve 20 senedir çalışan şirket elemanlarına bir sefere mahsus 1000 dolar vereceğini açıkladı..bu bir seferlik 1000 dolar bonus'un Wallmart'a maliyeti yıllık 400 milyon dolarmış..

Bu arada vergi reformu dolayısıyla çalışanlarına daha önce zam yapacaklarını açıklayan firmalar şunlarmış:

AT&T, American Airlines, Bank of America, Comcast ve Wells Fargo..

Yukarıdaki tabloya bakaraktan artık Cumhuriyetçilerin yaptığı vergi reformu ABD'ye kaynak getirir mi getirmez mi sorusunun cevabı, evet getirir olmalıdır..

Şimdi borçlu ABD halkı bu gelen ücret artışlarını tüketimde mi , yoksa borç ödemekte mi kullanır..tüketimde kullanırsa enflasyonu arttırma konusunda ne kadar bir katkı oluşur..ayrı konu..

Bunlardan daha önemlisi ABD'li şirketlerin deniz aşırı ülkelerden dolarlarını ülkeye geri getirmeleri..ne kadar geri dönüş olur bilinmez ama bu global piyasalardan dolar çekilmesi demektir..

Şimdi Trump'ın vergi indirimiyle dönecek dolarları vede ileride artarak devam edecek QT dolayısıyla piyasadan çekilecek dolarları düşünelim..ne olur, ortalıkta dolar sıkıntısının oluşması kaçınılmaz olur..

Sonuç olarak Euro’yu yukarı çekmeye çalışan piyasa aktörlerinin güçlenen dolar ile yollarının bir şekilde kesişmesi muhtemel olacaktır..bu kesişme anında ben şahsen derin sularda olmamayı tercih ederim..

Ha bu arada mevcut belirsizlikten dolayı FED'in faiz artışlarını, Trump'ın altyapı kanunlarını onaylama ihtimalini vede birtakım ticaret kısıtları getirme planını yukarıdaki olasılıklara dahil etmedim..zaten ABD'nin ticaret kısıtları getirmesi , ABD'nin dış ticaretini azaltacağından direkt global piyasalardan dolar çekilmesi demektir..

3. Parite 1.21 i geçmiş..
    1.18 1.22 arası dikenli bölgeler..

Buraları geçerse 1.28 lere kadar yükselebilir..

Aylık da MACD düzeltme noktasına kadar geldi..

Yükselişin son perdesi oynanıyor kısa ve orta vade için (BENCE)

Sonrasında 6-8 aylığına bir düzeltme evresine geçebilirler..

Olası bir eurusd düzeltmesi bizde Hakan A. kararı ve oradan HALKB a uzayabilecek bir süreç..

Bunların birleşme noktaları Şubat Mart aylarından itibaren şekillenmeye başlayabilir..

4. usdtry de 3.73 önem li..Dolar 25 kuruş düşüşün tepkisini vermeye zorlanıyor..

3.73 Altında 3.60 lara kadar süzülebilir..

Daha aşağıları şu aşamada anca FED den olası bomba bir açıklama 3 mü 2 mi faiz artışı (dolar için olumsuz) durumunda geçerli olur..Bu durumda dolarcıları anca çok olumsuz JEOPOLİTİK gelişmeler kurtarır..

BIST eurusd parite bağını kuvvetli buluyorum..

5. Hep ihtimalleri konuşuyoruz..

Dolar alacaklar löp diye gömülmeyin..

Paranızın 4 de biri ile alın izlemeye geçin..

Yukarı giderse de ALABİLİRSİNİZ ..Bunu unutmamak lazım..

Bütün profesyoneller böyle yapar..

Gund balonlar çok büyük..patladığında alım fırsatı verir vermez ben şüpheliyim..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Abi bak bankaların bankası BIS iki ay önce ne demiş; Güçlü doların kaz***** olmaz..

Önemli bir laf..dikkate almak lazım..
    Şimdi geçen aylarda yine BIS'in bir raporundan bahsetmiştim; globalde Japon, Almanya, İngiltere'deki vb..sürüsüne bereket bankanın vede kurumların pozisyonları kendi para birimlerinden çok dolarla alınmış durumda..

Peki bu pozisyonların hatırı sayılır miktarı nerede, EM'lerde..çünki gelişmiş ülkelerde getiriler malum..dolayısıyla karların devamı yada pozisyonların zararla sonuçlanmaması için doların zayıf kalmaya devam etmesi gerekli dünyada..

dolar düştükçe dolar borçlanmaları artıyor globalde..tabi risk alımıda artıyor..dolar yükseldikçe ise tam tersi dolar borçlanmaları azalıyor, risk'ten kaçış başlıyor..maalesef 2008'den sonra olan bu..tonlarca pozisyon mevcutta, dolar borcu..

Global büyüme bile şu an doların güçsüzlüğüne endeksli..

Kısaca sentral bankerlerin 2008 sonrası yarattığı balonlar sayesinde piyasalar aldıkları tonlarca pozisyondan vazgeçmek istemiyorlar..sentral bankerlerde durumun farkında ve yavaş yavaş, ürkütmeden kontrolü ele almaya çalışıyorlar şu sıralar..yoksa gidişatın duvara doğru olduğunu onlarda görüyorlar..

Bu konuda pek çok yorum yapılabilir ama benim kanaatim bir yerlerde sentral bankerler ile piyasalar kesişecekler şeklinde düşünüyorum..bakalım zaman ne gösterecek, kanlı mı kansız mı olacak kısaca..

Neyse, zararda felan değilim ama kendi açımdan fiktif bir şeylerin üzerinde oturmaktansa zarar etmeyi tercih ederim..kaldıki yurtiçinde TL'nin durumunu enflasyon ve getiri açısından iyi değerlendirmek lazım..zaten risk sevmiyenler için %100 dolarda kalmak yerine çok önceleri portföy altın veya Euro ile çeşitlendirilmeydi bence..saygılar..
    Walla şu güneşli günlerde pek bir şey olmaz ama Avrupa bankalarının EM'lerde özelliklede Asya'da açtıkları pozisyonlar sular seller kadar vardır herhalde..ters bir durumda sadece EM'ler değil, AB bankacılığı da ayvayı yiyebilir..

Neyse, yukarıda bir gün sentral bankerler ile piyasalar kesişecek demiştim..Aşağıdaki grafikte QT sanki uç vermiş gibi..yılbaşından beri 1 trilyon dolarlık bono daha negatif seviyeden kurtulmuş..Bloomberg bu durumu yazısında enflasyon beklentilerine ve QT'ye bağlamış..ama ben enflasyondan ziyade durumu daha çok QT'ye bağladım..söz verdikleri gibi taper'a devam edeceklerse bir müddet sonra piyasaların dans edecek gücü kalmayabilir..

Son düzenleme : enki; 14-01-2018 saat: 22:23.

7. Portföyündeki EUR ve USD kompozisyonunu değiştirmek isteyenler için belki ilginç olabilir diye, internetten topladığım bir iki yazıyı paylaşmak istedim. Lafa girmeden önce, kaldıraçlı işlem yapmaya karşı olduğumu baştan belirteyim. Bu verilere, piyasanın hissiyatını/nabzını (sentiment) anlamak için bakıyorum. Kaldıraç yok! Türev yok!

Twitter'da bir kullanıcı, 20 yıllık COT (CFTC's Commitments of Traders) bilgisini paylaşmış:
    https://twitter.com/Simple_Trends/st...82201710211074

Buradaki yeşil çizgi spekülatörleri, kırmızı çizgi de tüccarları (büyük bankaları) gösteriyor. Sistem kumarhane gibi çalışyor. Müşteri gelmezse tüccarlar oyuna girmiyor. Müşteri gelirse de, bende mal yok demiyor. Müşteri EUR almak isterse satıyor, müşteri EUR satmak isterse alıyor. Bu nedenle de kırmızı ve yeşil çizgiler, sıfır çizgisine göre simetrik olarak hareket ediyor. Kumarhanede nasıl genellikle kasa kazanırsa, benzer bir şekilde, burada da genelde tüccarlar kazanıyor. Bu veriler Cuma günü açıklanıyor ve önceki Salı'nın bilgilerini yansıtıyor. OANDA'nın sitesinde interaktif bir grafik de var.
    https://www.oanda.com/forex-trading/...nts-of-traders

İnternet alemindeki bir beklenti, spekler çok risk aldı, tüccarlar bunları bir güzel soyup soğana çevirir yönünde. Ancak, dönüş buradan mı olur, yoksa daha yukarıdan mı, bunu kimse bilmiyor. Mesela, yukarıdaki tvit serisinde kullanıcı, 1.15 civarına bir iki düzeltme bekliyor.

Şant Manukyan da, 6 Ocak 2018 tarihli tivitinde aynı konuyu işlemişti:

Toparlarsak, buralardan veya biraz daha yukarılardan bir düzeltme gelmesi şaşırtıcı olmaz. Portföyündeki EUR ve USD kompozisyonunu değiştirmek isteyenler, bu düzeltmeyi değerlendirebilirler. Ne var ki, düzeltme başladıktan sonra da, parite 1'e gidecek, 0.85'e gidecek diye rivayetler çıkacaktır. Bu, baskı yaratıp psikolojik zorluk çıkartabilir.

Son olarak da Sayın Enki'nin şu sözlerine katılıyorum:"balonlar çok büyük..patladığında alım fırsatı verir vermez ben şüpheliyim.."

CIA ile bağlantılı olduğunu saklamayan Rickards, yönlendirme mi, yoksa öngörü mü olduğu pek belli olmayan yakın tarihli bir makalesinde, korku filmi gibi senaryolar paylaşmış.
    https://dailyreckoning.com/2018-year...g-dangerously/

Geceleri rahat uyumak için tedbirli olmak, sıhhate iyi gelir diye düşünüyorum.

Gund gayet güzel özetlemişsin..NŞA benim tahminimde FED'in bu sene birden fazla artış yapamayacağı yönünde olurdu..bahsettiğin gibi birde QT'ler mevcutken..

Dolayısıyla gidip giden eşeğe taş atmaya gerek var mı?..hele ABD ekonomisinde küçülme emareleri varken..ancak belki FED'in bu sene 2-3 faiz arttırmakta farklı amaçları olabilir diyorum..arka sayfalarda bahsettim ama tekrar yazayım:

1) FED'in bir sonraki şok veya resesyon vurduğunda faizleri düşürebilmek için cephane biriktirmeyi zorunlu görmesi..çoğu kişi farkında değil ama bir şok durumunda, ECB ve BOJ şu anki negatif faiz seviyeleri ile ancak nal toplarlar, yere serilerler..

2) Yellen'inde belirttiği gibi faizleri uzun süre düşük tutmanın maliyetinin ciddi oranda artıyor olması..en azından ciddi balonlar oluşması..

Yukarıdaki şartlarda tabiki faiz arttırımları normal seyrinde devam ettirilecekse vergi indirimlerine bel bağlanabilir..belki bir süre sonra altyapı yatırımları, bilemiyorum..
    Ajda Pekkan'nın araklamasyon bir şarkısı vardı; sardı korkular gelecek yıllar....

In MarketWatch interview, Boston Fed's Rosengren says ebullient asset prices make a soft landing harder to achieve
    Fed's Dudley Is Worried About "Elevated Asset Prices", Sees "Real Risk" Of US Overheating, Hard Landing
    Geçmiş yıllarda menzilleri kısa olduğundan faiz artışlarına çok cüretkar yaklaşamıyorlardı..Ancak şişmiş varlık fiyatları, özellikle borsalar FED üyelerince gerçek bir tehlike olarak görülmeye başlandı artık..dolayısıyla geçen yıllardan farklı olarak biraz enflasyon gördüklerinde basacaklar faiz artışlarını bence..risk alacaklar gibi duruyor..aksi takdirde, yani piyaslara hoop-çüşşş dememeleri, eninde sonunda balonların patlamasına sebep olacak..

Fakat şu anki yolda tehlikelerle dolu..İzleyelim bakalım nasıl olacak; kanlı mı, kansız mı?..

Sonuç olarak bu yıl FED'den sürpriz faiz artışları ve özellikle ECB'nin Euro'ya parasal müdahaleleri olursa pek şaşırmam..YTD..
    Son düzenleme : enki; 15-01-2018 saat: 00:00.

Sayfa 66/777 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •