Gund gayet güzel özetlemişsin..NŞA benim tahminimde FED'in bu sene birden fazla artış yapamayacağı yönünde olurdu..bahsettiğin gibi birde QT'ler mevcutken..

Dolayısıyla gidip giden eşeğe taş atmaya gerek var mı?..hele ABD ekonomisinde küçülme emareleri varken..ancak belki FED'in bu sene 2-3 faiz arttırmakta farklı amaçları olabilir diyorum..arka sayfalarda bahsettim ama tekrar yazayım:

1) Bir sonraki şok veya resesyon vurduğunda faizleri düşürebilmek için cephane biriktirmeyi zorunlu görmesi..çoğu kişi farkında değil ama bir şok durumunda, ECB ve BOJ şu anki negatif faiz seviyeleri ile ancak nal toplarlar, yere serilerler..

2) Yellen'inde belirttiği gibi faizleri uzun süre düşük tutmanın maliyetinin ciddi oranda artıyor olması..en azından ciddi balonlar oluşması..

Yukarıdaki şartlarda tabiki faiz arttırımları normal seyrinde devam ettirilecekse vergi indirimlerine bel bağlanabilir..belki bir süre sonra altyapı yatırımları, bilemiyorum..

Vergi indirimleri ile geri dönmesi beklenen dolarlar bildiğim kadarıyla genelde nakit dolarlar..yada deniz aşırı ülkelerin piyasalarında yatırımdaki paralar..tabiki hemen dönmez ama peyderpey 1-2 sene zaman alır belki bilinmez..ancak yazılanalara bakarsak bazıları bu konuda umutluyken, bazıları umutsuz..faydalı olmaz diyenlerin yanında, gelecek sene doları %10 güçlendirir diyenler vede QE4'e benzetenler var..

Dolayısıyla FED bu sene 3 faiz artışı yapacaksa vergi indirimleriden gelecek paraya güvenecek olabilir..selamlar..