Sayfa 66/1000 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 521 - 528 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    yav forum termostatik vana konusunda uzmanmış meğer. vay canına sayın seyirciler
    Fazla ısınan dizüstü bilgisayarlar gibi aşırı ısınan evler de problem. Şahsen 3+1 merkezi ısıtmalı, payölçeri olmayan evde sadece salonda bir adet peteğin vanasını açık bırakıyorum, diğerleri kapalı ve yetiyor. Şu anda petek olmayan odada ısı 24,6 derece.

Şimdi 12 aylık enflasyon 25.24
    Politika faizi 24
    Gösterge faiz 20
    Bankalarda mevduat oranları 23 lere düşmüş.

Yani tamamiyle her alanda negatif reel faiz veriyoruz şu anda.

Enflasyonda bir baz etkisi olabilir mi diye baktım seçimlere kadar. 2017 Kasım- 2018 Mart ayları arasındaki toplam TÜFE 4.92. Yani önümüzdeki 5 ayda enflasyon toplamda 0 bile gelse 12 aylık TÜFE 20,32 oluyor. Hadi Kasım ve Aralıkta enflasyon ile mücadele adı altında baskıladık. Yeni yıl ile birlikte enflasyonu arttıracak çok etken var maalesef. Bu etkenlere döviz kurundaki olası hareketlenme dahil değil.

3.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Şu anda petek olmayan odada ısı 24,6 derece.
    bizim lisede bir kimyacı vardı, sıcaklık yerine ısı dediğimizde hemen düzeltirdi...

arkadaşlar ısı enerjidir, birimi kalori, joule, kilowat saat vb.dir derdi.

sıcaklık birimleri ise celcius, fahrenheit, kelvin vb.dir derdi.

bu ikisini birbirine karıştırmayın derdi

bu arada ben de sıcağı pek sevmem. özellikle de uyurken odanın serin olması lazım, yoksa uyuyamam dört dönerim yatakta...
    yatırım tavsiyesi değildir.

4. Kollektör için termostatik vana önerisi olan var mı?

Bu arada bilgi veren herkese teşekkürler..

Ev cehennem gibi oldu 28 derece bende kapattım..

5. bu arada ilginç bir hesaplama yapayım, maksat şenlik olsun:

yediklerinden günlük 2000 kilokalori enerji alan bir kişi ortalama yaklaşık 100 wattlık bir güce sahiptir. yani birim zamanda ortalama 100 wattlık bir ampul kadar enerji harcar.

bu hesaba göre 2000 watt'lık bir elektrik sobasının verdiği kadar ısı enerjisinin elde edilmesi için aynı odaya 20 kişiyi doldurmak yeterlidir

google bu hesapları yapmak için gayet iyi bir araç. şunu yazınca birimleriyle hemen hesaplıyor:

2000 kcal/24 hour

sonuç 96.8518519 watt...
    yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

Doğalgazlı merkezi sistem ve kalorimetre kullanıyoruz.

Şun alt ve üst komşuyu nasıl ısıtmış oluyorum onu anlayamadım.

Termostatik vana taktığımızda istediğimiz dereceye ayarlayabilecek miyiz daire sıcaklığını.
    Sizin konutlarda enerji verimliliği yönetmeliğini okumanız gerek. Merkezi sistemlerde , hiç bir daire vanasını kapatamaz. Daire boş bile termostatik vana kapalı konumda iken ısı 15 derece altına düşünce otomatik çalışır. bazı göz açıklar kolektör vanasını kapatarak alt ve üst komşunun ısından faydalanır. Bu duruma enerji hırsızlığı deniyor. Bunu önlemek için gelen faturanın %30 u dairelere metrekaresine göre pay edilir. geri kalan kısım kalorimetreye göre tahsil edilir. Yani mevzu uzun...

7.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bu arada ilginç bir hesaplama yapayım, maksat şenlik olsun:

yediklerinden günlük 2000 kilokalori enerji alan bir kişi ortalama yaklaşık 100 wattlık bir güce sahiptir. yani birim zamanda ortalama 100 wattlık bir ampul kadar enerji harcar.

bu hesaba göre 2000 watt'lık bir elektrik sobasının verdiği kadar ısı enerjisinin elde edilmesi için aynı odaya 20 kişiyi doldurmak yeterlidir

google bu hesapları yapmak için gayet iyi bir araç. şunu yazınca birimleriyle hemen hesaplıyor:

2000 kcal/24 hour

sonuç 96.8518519 watt...
    Merhabalar, hesabınız güzel de biraz eksiklik var: elektrik sobası aldığı enerjinin tamamına yakınını ısıya dönüştürür, biz aldığımız enerjinin %40'ını metabolik aktiviteler için (hareket etmek, molekül üretmek için, sinir sinyali iletimi vb.) harcarız, %60 kadarını ısıya dönüştürürüz.

8. Powerpc kardeş, dolara soktun çomağı ortadan kayboldun. Bir de gizem dolu hamidoşakir vardı bir zamanlar. Derin adamlarsınız vesselam.

Sayfa 66/1000 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •