Sayfa 66/375 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon
Arama sonucu : 2995 madde; 521 - 528 arası.

Konu: KOZAL - Koza Altın

1.  Alıntı Originally Posted by yasemin5566 Yazıyı Oku
    rezerv artmamış azalmış doğru mu okudum
    Aynı kalmış. Bu seneki üretim kadar 2019 rezerv azalması beklemek gerekirdi ama azalmamış demekki 2020 de bu yılki üretim kadar bir rezerv artışı olmuş Tablo 4 ten anladığım.

Ancak bahsettikleri müjdeli haberler nerde. Müjdeli, haberler verebiliriz diyip sonra bu rezervleri vermek ayıp. Çık de müjdeli haber verebiliriz dedik ama yok, o kadar araç aldık arama çalışmaları için bişey yok diyadini söyledik ama altın maltın yok toz toprak, ha 100 ton altın üretimi ülkemiz için o da hayal. Başka türlü bu raporu açıklamalarını anlamak mümkün değil ardında bir art niyet yoksa. Herkes müjdeli haber beklerken 2020 yıl sonu rezervi veriliyor, bi açıklamada yok raporda aramalara ilişkin. Ne saçma iş yapıyorlar bunlar. Bu raporu veriyorsan müjdeli haber verebiliriz diye açıklama yapmışsan raporun yanında bi açıklama yaparsın en azından arama çalışmaları sonuçlarının şu tarihe kadar belli olmasını bekliyoruz dersin. Bunun yapılmaması bi beceriksizlik mi yoksa art niyet mi çözemedim.

2.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku
    Aynı kalmış. Bu seneki üretim kadar 2019 rezerv azalması beklemek gerekirdi ama azalmamış demekki 2020 de bu yılki üretim kadar bir rezerv artışı olmuş Tablo 4 ten anladığım.

Ancak bahsettikleri müjdeli haberler nerde. Müjdeli, haberler verebiliriz diyip sonra bu rezervleri vermek ayıp. Çık de müjdeli haber verebiliriz dedik ama yok, o kadar araç aldık arama çalışmaları için bişey yok diyadini söyledik ama altın maltın yok toz toprak, ha 100 ton altın üretimi ülkemiz için o da hayal. Başka türlü bu raporu açıklamalarını anlamak mümkün değil ardında bir art niyet yoksa. Herkes müjdeli haber beklerken 2020 yıl sonu rezervi veriliyor, bi açıklamada yok raporda aramalara ilişkin. Ne saçma iş yapıyorlar bunlar. Bu raporu veriyorsan müjdeli haber verebiliriz diye açıklama yapmışsan raporun yanında bi açıklama yaparsın en azından arama çalışmaları sonuçlarının şu tarihe kadar belli olmasını bekliyoruz dersin. Bunun yapılmaması bi beceriksizlik mi yoksa art niyet mi çözemedim.
    yılda 300 bin ons çıkarıyoruz o kadar mal çanakkalede bulmuştuk bu nedenle aynı
    *Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Rezervlere ilişkin beklentileri değiştirecek bir şey göremedim. Raoprda geçen "Burada açıklanan bilgiler şirketin 12 projesi ile ilgilidir. Şirket 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile Türkiye genelinde 272 maden ruhsatını elinde bulundurmaktadır." şeklindeki açıklama da sanki yeni gelişmeler çıkabilir demeye çalışıyor gibi. Ama dediğim gibi tek başına bu raporu verip yapılan arama çalışmalarına ilişkin ek açıklama yapmamak yanlış.

4. Herkeste bu rapor ne imajı yarattı? rezerv artışı falan olmayacak. Hakikaten öylemi anlamak lazım, müjdeli haber verebiliriz diyenlerin işte bunu açıklamaları lazım.

5.  Alıntı Originally Posted by firtina55 Yazıyı Oku
    5 milyon ons diyor ve bu sadece 12 maden sahası için.....Daha 270 maden sahası var ölçümü yapılmamış....bu rezerv haberi değil yani beklenen rezerv haberi değil...yanlış anlaşılmazsa buraya yazmayacağım dedim ama benim anladığım bu...şark kurnazlığı var gibi...yine birilerine içerden hazırlık var...kimseyi etkilemek istemem ama ben öyle görüyorum...
    Yani saptanan madenleri başkalarına vermek gibi bir hazırlık mı? Yoksa haber hazırlığı falan mı; rezervi düşük gösterip, malı toplayıp yükseltmek gibi?
    ...

6. KAP haberi ile ,aslında 2021yılında büyüme beklentisinin olmadığını bir nevi beyan etmiş. İşimiz ons altının yükselmesine kaldı.

7.  Alıntı Originally Posted by Watchdog Yazıyı Oku

En güzeli, şu şirketi 3-5'e bakmadan yabancılara satmaları olur. Soru işaretleri gider kafadan en azından. Satsınlar yabancıya 3-5 milyon dolara, versinler bedavaya ama yeter ki versinler; gözüm arkada kalmaz. Güven yok böyle. Saptanan rezervler nerede, bin tane soru işareti.
    ...

Sayfa 66/375 İlkİlk ... 1656646566676876116166 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •