Occhiali
ustam demek için karanlığa kurşun sıkması lazım
MB 6.25 beklenmedik faiz artışını neden yaptı..
Pozisyonu gereğince olmasın..
Dolar 5.30 5.40 ların altı sıkıntı olur lafları başladı
Reel sektörün içinde ( kumaş işinde) bir arkadaşım da feci durumdayız ağustos ayında maliyet yaptım üzerine kar koyup satmam imkansız..Maliyetime satabilirsem öpüp başıma koyacam ama işler de sıfır..oturuyoruz öyle diyor..
Buradan 2 mana çıkıyor..
1. dolarda daha fazla düşüş için marj kalmadı
2. dolardaki bu düşüş ekonominin açılmasından değil tam tersine işlerin sönmesinden.talep olmayınca fiyat da yükselmiyor..ABD ile işlerin yumuşamasının da etkisi var tabi..
2019 da FED faiz artışına ara verecem derse epey bi nefes alırız..
Gund, 2019 FED i beklemeye gerek yok, bak Morgan dayı dolar rallisi bitti, doları satma zamanı demiş..
Bana göre dolar şortcuları, Power a göre global kumarbazlar sıkıştı herhalde..Morgan Stanley Says Dollar Bull Run Has Ended, Time to Sell
https://www.bloomberg.com/news/artic...d-time-to-sell
Libor 3 aylık 2,64..
YTD..
Daha önce de dolar 3.90lardan 3.5 altına düştüğünde aynı şeyler söylenmişti ve 3.40 dip olup dolar yükselişe dönmüştü.
Benim ihracatla falan ilgim yok ama forumda da daha önce yazdım, doların fazla çıkması kadar fazla inmesi de ekonomimize zararlı, hisse değil bu, bu kadar inmesine uğraşacaklarına keşke altı lirada sabitleselerdi ve cephaneyi altı lirada tutmak için kullansalardı, doları buralara düşürmekten daha kolay olurdu. Dolar düştü diye fiyatları kimse indirmiyor, enflasyona olan oldu zaten, şimdi tutup ithalat/ihracat dengesini tekrar kötüleştirmenin ne anlamı var?
Neyse, dolar alacak adamın tahminlere kulağını tıkayıp uygun gördüğü zaman ve fiyattan alması lazım.
ABD Başkanı Donald Trump, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesinin değerlendirildiği yönünde çıkan iddiaları yalanladı...
Bu yalan ve temelsiz haberle bile piyasayı maniple ettiler.
Avrupa'da en çok yalanın haber olarak halkın önüne konulduğu ülke imişiz.
Basını neredeyse tümüyle neden satın aldıkları anlaşılıyor.
Daha da ilginci, bırakınız sokaktaki vatandaşı, baya ciddi kurumları inandırıyorlar bu haberlere. Ya da onlar da bu oyunun bir parçası haline geldiler.
Bir önceki tahmin gibi bu da tutmayacak...
4.78 teknik olarak imkan dahili. Klinik te yazdığım rakamları taşıyayım buraya da
"5.22
5.02
4.81
4.55
4.33
daha aşağıya inerse bundan güzel ne olabilir. Gelsin yurt dışı tatilleri tl ile :D"
4.33 imkanı yok değil. ancak 5.02 den aşağısı şu zamana kadar olan örüntülerle çok zor (savrulmalar hariç).
Teknik olarak adımları tahmin etmeye çalışıyoruz. Kesinlik hiç bir zaman yok. Büyük adımlar olursa orta vade analizlere eyvallah. Genelde olmuyor. Küçük adımlar ilerledikçe hareket olasılıklarını yakalamak daha isabetli oluyor.
3 seneye gelecek olursak, onu bilmek için fal yeterli değil. Müneccim olmak gerek.
Ben sadece fala bakabiliyorum...
Sn asgaridr herzaman belirttiğim gibi, ben Eliot 5. Dalga ise (5,12/7,20 aralığı) ki ben öyle düşünüyorum. Beni yanıltan çok ender olan uzun bir dalga oluşması dır..
Teyidi için bekliyorum, bu ay belirleyici Aralık ayı ve yıl kapanışı netleştirici olacaktır..
Benim beklentim bu yöndedir, yanılabilirim... Yanılsama fiyatlamaları tamamlandığı takdirde uzun bir süre 4,08/4,92 aralığında bir zaman geçirmemiz gereklidir bu süreç benim için 18 ay üzeri olmalı..Ayrıca benim belirttiğim aralığa gelebileceğini sizde paylaşımınız da belirtmişsiniz.
Bu benim öngörümdür.. Zaman içinde sağlığımız olur ise yaşayıp göreceğiz.
Saygılar
hakuna matara....memento mori.
w.jpg
ons grafiği
Yer İmleri