Sayfa 666/1005 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: Viop LXI

1. 2025 yılı için faiz kur ihracat ithalat dengesi ithalat artarak devam edecek kuru bıraksan enflasyon patlayacak. Trump ile AB de daralma dolarda ki değerlenme EUR USD paritesinden kaynaklı ihracat da zorlanma bir yerde bu iyicene sürdürülemez duruma sokacaktır.

2. Kasım ayı cari açık 7,5 milyar dolar. İlaveten kaynağı belli olmayan döviz çıkışı var. Dışarı kaçan yatırımlar var. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık baya zor bir yıl olacak üstelik faiz indirimi emri var.

hubble teleskobu
    14 milyar yaşında olan evrenin, büyük patlamadan 600 yıl sonraki halini fotoğraflamayı başardı...

diye televizyonda söyledi
    bu nasıl oluyor ? merak ettim
    açıklayabilen olur mu ?
    emlak bilir bunları, o gelsinde anlatsın bana

patlamanın ışığı yol alıyor... ışık hızı ile... 14 milyar sene yol alıyor... ve görüntü bize daha yeni geliyor

o zaman kainat veya evren ne kadar büyük oluyor ki ?

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    2024 ilk çeyrekte
    faiz'i % 50'ye yükseltip, herkeşin Türkiye tahvillerine dalışını sağlamıştık
    bu hurma kısmı idi

1 sene geçti... tırmalama zamanı geldi

buyrun... geri ödeme üçün tam % 50 daha fazla para lazım

dış borçta 45 milyar dolar artmış 1 senede
    ALLAH ALLAAAAH

ben bunu yazınca, facebook karşıma neden bunu getiriyor

https://www.facebook.com/reel/522122777318050

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    hubble teleskobu
    14 milyar yaşında olan evrenin, büyük patlamadan 600 yıl sonraki halini fotoğraflamayı başardı...

açıklayabilen olur mu ?

patlamanın ışığı yol alıyor... ışık hızı ile... 14 milyar sene yol alıyor... ve görüntü bize daha yeni geliyor

Nedeni büyük patlamadan hemen sonra gerçekleşen "kozmik enflasyon".

gugıl yap çok kaynak gelir.

6.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    hubble teleskobu

açıklayabilen olur mu ?

Ek bilgi:

Gözlemlenebilen evrenin çapının 93 milyar ışık yılı civarında olduğu tahmin ediliyor. Tabi bu "gözlemlenebilen"..

Anlatması uzun bir de evrende "düzlük problemi" olarak tarif edilen bir durum var. Evrenin bu şekilde düz olabilmesi için büyüklüğünün gözlemlenebilen evrenin en az 300 katı olması gerektiği hesaplanıyor. 28 trilyon ışıkyılı falan yapar..

bu numaraya bi şey vurmuş..

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku

8. 150K pound esdegeri kısım bnden oturu kıza manchesterdan studyo daıre aldım.35 pound da manchester city club uyeliğime odedim.gecen sene doviz sakindi ama bbu sene biraz daha dalgalı olacak deniz bence...hem sanayi can cekisiyor.ihracat zorda.turizimde işler nanay...hemde Trump ile guclu dolar donemi baslıyor.....ben bi ekonomistim...ytd

Sayfa 666/1005 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •