Temel analiz puanlamada yok ama seçimde var. Puanlama sonrasında değerler direk yukarıdan aşağı sıralanmıyor.
Puan aralığına göre kategorize ediliyor.Kabaca bir örnek yapıyorum. En üst puan kategorisinde 5 hisse kalmış diyelim ki. bunların ikisi de kötü temel değerlere sahip olsun.eğer 4 hisseden oluşacak ise portfoy 3 iyi 1 kötü alınır.
buradaki işlemler daha da detaylı.
Stop Loss dinamik ve var

daha fazla bilgi veremiyorum

ilk barda şu ana kadar %15 oranında ihtiyaç oldu.Diğer barlarda %5 civarı.
Hadi bir deneme daha yapalım

Hepsi temeli kötü şirketlerden oluşsun.
Görüyorum ve artırıyorum, bu kez 2 değil 6 katına oynayalım bakalım başarı oranı ve 120dk. da sağladığı ortalama getiri ne olacak

Yani %3.04 kar AL için çalışsın sistem. dünkü yazdığım kurallar oran hariç aynen geçerli.
robotun Seçtiği şirketlerin hiçbirisi en yüksek puan sınıfında değil. 4 tanesi ise zaten hacimden dolayı seçilemez fakat hepsi geçer not almış hisseler.
Temeli kötü şirketlerle dünkünden daha iyisini yapabiliriz bence.İnşallah şu endeks de düşer artık

bu arada 10 hisse yazıyorum çünkü örnekleme çok olursa başarı oranı daha iyi görülebilir.
Yanlış anlama olmasın bu deneme sistemin denemesi değil! Sadece seçme algoritmasının başarı oranlarını görmek amacı taşıyor. Yoksa asıl başarmaya çalıştığım şey kar-almayı %0.29 a çekip gün içi çevrim sayısını olabildiğince artırmaktır.Çünkü analizi yapılmış büyük dataya göre en çok kazandıracak senaryo bu.Oran düştükçe fırsat sayısının artması çok doğal değil mi?

Yer İmleri