Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 67/685 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 529 - 536 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Süt alacaktým elim son anda buraya kaydý alýrken.Hayýrlýsý olsun.

Bir dahakine bize neyi almadýðýný söyle de biz de onu alalým hocam :)))))))))))))))))))))

Senin almadýðýn uçuyor :)

Ýþin þakasý bu. Nasipten öte birþey yok. Herkes nasibini yer. Geçen bir arkadaþ yollamýþ , Arena da son 8 senenin en çok kazandýran hisselerindenmiþ. Aslýnda onun da ilk 5 senesi boþ , 2019 Ekim ayý ile , 2021 þubat ayý arasýnda yaptý ne yaptýysa.

Ama inþaallah o kadar olmasa da yine bir 3-4 kat önümüzdeki 2 senede yapacak.

Bu arada Paynet 2021 yýlýný 6,5 milyar liralýk iþlem hacmi ile kapatmýþ. 2020'de 4 milyar TL idi bu rakam. Yani %60'dan fazla büyümüþ Paynet yine.

Bu durumda Paynetten gelecek katký da katlanarak artmýþ olmalý. Genelde yýllýk bilançolar Þubat ayýnýn ilk 10 günü içinde geliyor. Bakalým sanýrým 25-30 gün içinde gelir bilançomuz.

2.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Bir dahakine bize neyi almadýðýný söyle de biz de onu alalým hocam :)))))))))))))))))))))

Ýþin þakasý bu. Nasipten öte birþey yok. Herkes nasibini yer. Geçen bir arkadaþ yollamýþ , Arena da son 8 senenin en çok kazandýran hisselerindenmiþ. Aslýnda onun da ilk 5 senesi boþ , 2019 Ekim ayý ile , 2021 þubat ayý arasýnda yaptý ne yaptýysa.

Bu arada Paynet 2021 yýlýný 6,5 milyar liralýk iþlem hacmi ile kapatmýþ. 2020'de 4 milyar TL idi bu rakam. Yani %60'dan fazla büyümüþ Paynet yine.

Bu durumda Paynetten gelecek katký da katlanarak artmýþ olmalý. Genelde yýllýk bilançolar Þubat ayýnýn ilk 10 günü içinde geliyor. Bakalým sanýrým 25-30 gün içinde gelir bilançomuz.
    250 lot alacaktým.Nasip.

Üstadým ayýn 15 ine kadar Arena almayacaðým.

:)

3.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku

Emirhan abi Sayýn sorpressa ben ve sen süt ve süt ürünleri grubundan arkadaþýz :) sizin sevdanýz bitmemiþ anlaþýlan süte ama ben de çoktan bitti :) Arenaya geldim bende.

Peki abi bilançolar nasýl gelir gider tablosu arena da çok açýk þekilde mi? Yoksa sütte ki gibi oradan gelir oradan gider derken ne olduðunu anlayamýyordum ben. Patron þeffaf mý yani kýsacasý?

4.  Alýntý Originally Posted by Nazar Yazýyý Oku
    Emirhan abi Sayýn sorpressa ben ve sen süt ve süt ürünleri grubundan arkadaþýz :) sizin sevdanýz bitmemiþ anlaþýlan süte ama ben de çoktan bitti :) Arenaya geldim bende.

Peki abi bilançolar nasýl gelir gider tablosu arena da çok açýk þekilde mi? Yoksa sütte ki gibi oradan gelir oradan gider derken ne olduðunu anlayamýyordum ben. Patron þeffaf mý yani kýsacasý?

Hocam biz de aðýrlýklý Arenadayýz ama Sorpressa hocamýn hep bir gözü PETUN ve sütte :) Çünkü orasý çok ucuz kaldý hakikaten. Oradaki sorun tahtacý. Et , süt ve suyun tahtacýsý muhtemelen ayný ve çok karaktersiz biri. Orada onun keyfi yerine gelince hisseler gidecek ama mutlaka gidecek. Hiçbir tahtacý hisseyi bu kadar ucuz tutamaz yoksa basayým derken kaptýrýr hisseyi. Bunu et için söylüyorum. Süt PD/DD açýsýndan iyi ama F/K kötü orada.

Benim arenaya aðýrlýk vermemin tek sebebi , arenada en kötü geride kaldý bilanço açýsýndan. 2021 4. çeyrekte net kar hakkýnda þüphelerim var ama ciro , EFK ve öz sermaye coþacak. 2022'de daha da çoþacak , bu sefer net kar da katýlacak bu coþkuya.

Arena'da , USD artýþý nedeniyle TL büyüme çok fazla olacak bu sene , yanýna bir de Brightstar eklenince , 2021 TL cirosunun 2 katýndan fazla olacak 2022 TL cirosu

Bu 2 kat büyümenin brüt kara , oradan EFK'ya oradan net kara yansýmasý da katlamalý olacak. Çünkü bu þirket 6 milyar ciro yaparken diyelim %5 brüt kar marjý ile 300 milyon brüt kar elde ederken , 13 milyar lira ciro yaparken ayný brüt kar marjý ile 650 milyon TL brüt kar elde edecek.

Bu aradaki 350 milyonun da aþaðýya doðru yansýmasý da hep olumlu olacak.

Mesela bu sene 6 milyar ciro yaparken , 300 milyon brüt kar elde edecek ve yönetim ve pazarlama gideri 130 milyon civarý olacak .

Ama seneye 13 milyar ciro yaparken , brüt kar 650 milyon lira olurken , yönetim ve pazarlama gideri belki de 275-300 milyon arasý olacak.

Yani 2021'de brüt kardan yönetim pazarlama giderini çýkarýnca 170 milyon lira kalýrken i seneye buradan en az 350 milyon lira kalacak.

Bu aradaki 180 milyon lira da bizim extra vergilerimizi ve finansman giderimizi kat kat karþýlayacaðý için net karýmýzý çok düþüremeyecek.

O yüzden hep diyorum 2022 çok farklý olacak diye. Bir de USD sabit kalýrsa , o zaman net kar 250 milyon liranýn bile üstüne çýkabilir seneye. Paynet ve güneþ enerjisi iþinin de her sene daha çok katký getirdiðini ve karlýlýða olumlu etki ettiðini unutmayalým.

Patronlarýn þeffaflýðýna gelince. Yaþar Holdingten iyiler onu söylüyeyim. Operasyonel anlamda çok baþarýlýlýar ama maalesef bilgi paylaþýmý ve þirketi yatýrýmcýlara tanýtma anlamýnda eksiklikler var. Kendilerini ancak güzel bilanço ile ifade ediyorlar. Güzel bilanço açýkladýklarý sürece bu sorun teþkil etmez ama kötü bilanço gelince bu þirketin gerçek deðeri yansýmýyor borsaya.

Anlatmalarý gereken çok þey var ama anlatmýyorlar. Altýn deðerindeki þirket bronz fiyatýna iþlem görüyor þimdilik.

Geçen sene yatýrýmcýlar bu konuda çok eleþtiri yapýnca , CEO ve Paynet CMO'su hem televizyonlara hem de online webinarlara katýlýp þirketi tanýtmaya çalýþtýlar ama bizim istediðimiz daha rakamsal ve finansal bir tanýtýmdý. Yoksa nalburdan alýþveriþ yaparken de biz oradayýz tarzý bir tanýtým çok kiþiye birþey ifade etmedi :)

Fakat yine de ben þirket üst yönetimini , vizyon anlamýnda ülkenin çok ilerisinde görüyorum.

5.  Alýntý Originally Posted by Nazar Yazýyý Oku

Büyük patronlar Hintli ,Redington grubu.
    Yönetimdekiler büyük ölçekli bir durum olursa kap a bilgi yolluyorlar genelde.
    Ama þirketi ararsanýz bilgi anlamýnda çok yardýmcý olacaklardýr kanaatimce.
    Bunun dýþýnda Perea Capital Partners,Amerika merkezli bir fon, þirketin %16,38 ine sahip.
    Geçmiþ sayfalara vakit buldukça bakma durumunuz olursa çok daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

6. Bu arada yazmayý unuttum,hayýrlý uðurlu olur inþallah herkes kazanýr.

Sayfa 67/685 ÝlkÝlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •