Sayfa 66/667 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon
Arama sonucu : 5330 madde; 521 - 528 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Az biraz daha aldım az önce.Maaşı alana kadar az daha dursun burda :)
    Biraz daha ekleyeyim.
    Bakın maaşı alana kadar yükselir artık.
    Ytd.

2. Süt alacaktım elim son anda buraya kaydı alırken.Hayırlısı olsun.

3.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Süt alacaktım elim son anda buraya kaydı alırken.Hayırlısı olsun.

Bir dahakine bize neyi almadığını söyle de biz de onu alalım hocam :)))))))))))))))))))))

Senin almadığın uçuyor :)

İşin şakası bu. Nasipten öte birşey yok. Herkes nasibini yer. Geçen bir arkadaş yollamış , Arena da son 8 senenin en çok kazandıran hisselerindenmiş. Aslında onun da ilk 5 senesi boş , 2019 Ekim ayı ile , 2021 şubat ayı arasında yaptı ne yaptıysa.

Ama inşaallah o kadar olmasa da yine bir 3-4 kat önümüzdeki 2 senede yapacak.

Bu arada Paynet 2021 yılını 6,5 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmış. 2020'de 4 milyar TL idi bu rakam. Yani %60'dan fazla büyümüş Paynet yine.

Bu durumda Paynetten gelecek katkı da katlanarak artmış olmalı. Genelde yıllık bilançolar Şubat ayının ilk 10 günü içinde geliyor. Bakalım sanırım 25-30 gün içinde gelir bilançomuz.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Bir dahakine bize neyi almadığını söyle de biz de onu alalım hocam :)))))))))))))))))))))

İşin şakası bu. Nasipten öte birşey yok. Herkes nasibini yer. Geçen bir arkadaş yollamış , Arena da son 8 senenin en çok kazandıran hisselerindenmiş. Aslında onun da ilk 5 senesi boş , 2019 Ekim ayı ile , 2021 şubat ayı arasında yaptı ne yaptıysa.

Bu arada Paynet 2021 yılını 6,5 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmış. 2020'de 4 milyar TL idi bu rakam. Yani %60'dan fazla büyümüş Paynet yine.

Bu durumda Paynetten gelecek katkı da katlanarak artmış olmalı. Genelde yıllık bilançolar Şubat ayının ilk 10 günü içinde geliyor. Bakalım sanırım 25-30 gün içinde gelir bilançomuz.
    250 lot alacaktım.Nasip.

Üstadım ayın 15 ine kadar Arena almayacağım.

:)

5.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku

Emirhan abi Sayın sorpressa ben ve sen süt ve süt ürünleri grubundan arkadaşız :) sizin sevdanız bitmemiş anlaşılan süte ama ben de çoktan bitti :) Arenaya geldim bende.

Peki abi bilançolar nasıl gelir gider tablosu arena da çok açık şekilde mi? Yoksa sütte ki gibi oradan gelir oradan gider derken ne olduğunu anlayamıyordum ben. Patron şeffaf mı yani kısacası?

6.  Alıntı Originally Posted by Nazar Yazıyı Oku
    Emirhan abi Sayın sorpressa ben ve sen süt ve süt ürünleri grubundan arkadaşız :) sizin sevdanız bitmemiş anlaşılan süte ama ben de çoktan bitti :) Arenaya geldim bende.

Peki abi bilançolar nasıl gelir gider tablosu arena da çok açık şekilde mi? Yoksa sütte ki gibi oradan gelir oradan gider derken ne olduğunu anlayamıyordum ben. Patron şeffaf mı yani kısacası?

Hocam biz de ağırlıklı Arenadayız ama Sorpressa hocamın hep bir gözü PETUN ve sütte :) Çünkü orası çok ucuz kaldı hakikaten. Oradaki sorun tahtacı. Et , süt ve suyun tahtacısı muhtemelen aynı ve çok karaktersiz biri. Orada onun keyfi yerine gelince hisseler gidecek ama mutlaka gidecek. Hiçbir tahtacı hisseyi bu kadar ucuz tutamaz yoksa basayım derken kaptırır hisseyi. Bunu et için söylüyorum. Süt PD/DD açısından iyi ama F/K kötü orada.

Benim arenaya ağırlık vermemin tek sebebi , arenada en kötü geride kaldı bilanço açısından. 2021 4. çeyrekte net kar hakkında şüphelerim var ama ciro , EFK ve öz sermaye coşacak. 2022'de daha da çoşacak , bu sefer net kar da katılacak bu coşkuya.

Arena'da , USD artışı nedeniyle TL büyüme çok fazla olacak bu sene , yanına bir de Brightstar eklenince , 2021 TL cirosunun 2 katından fazla olacak 2022 TL cirosu

Bu 2 kat büyümenin brüt kara , oradan EFK'ya oradan net kara yansıması da katlamalı olacak. Çünkü bu şirket 6 milyar ciro yaparken diyelim %5 brüt kar marjı ile 300 milyon brüt kar elde ederken , 13 milyar lira ciro yaparken aynı brüt kar marjı ile 650 milyon TL brüt kar elde edecek.

Bu aradaki 350 milyonun da aşağıya doğru yansıması da hep olumlu olacak.

Mesela bu sene 6 milyar ciro yaparken , 300 milyon brüt kar elde edecek ve yönetim ve pazarlama gideri 130 milyon civarı olacak .

Ama seneye 13 milyar ciro yaparken , brüt kar 650 milyon lira olurken , yönetim ve pazarlama gideri belki de 275-300 milyon arası olacak.

Yani 2021'de brüt kardan yönetim pazarlama giderini çıkarınca 170 milyon lira kalırken i seneye buradan en az 350 milyon lira kalacak.

Bu aradaki 180 milyon lira da bizim extra vergilerimizi ve finansman giderimizi kat kat karşılayacağı için net karımızı çok düşüremeyecek.

O yüzden hep diyorum 2022 çok farklı olacak diye. Bir de USD sabit kalırsa , o zaman net kar 250 milyon liranın bile üstüne çıkabilir seneye. Paynet ve güneş enerjisi işinin de her sene daha çok katkı getirdiğini ve karlılığa olumlu etki ettiğini unutmayalım.

Patronların şeffaflığına gelince. Yaşar Holdingten iyiler onu söylüyeyim. Operasyonel anlamda çok başarılılıar ama maalesef bilgi paylaşımı ve şirketi yatırımcılara tanıtma anlamında eksiklikler var. Kendilerini ancak güzel bilanço ile ifade ediyorlar. Güzel bilanço açıkladıkları sürece bu sorun teşkil etmez ama kötü bilanço gelince bu şirketin gerçek değeri yansımıyor borsaya.

Anlatmaları gereken çok şey var ama anlatmıyorlar. Altın değerindeki şirket bronz fiyatına işlem görüyor şimdilik.

Geçen sene yatırımcılar bu konuda çok eleştiri yapınca , CEO ve Paynet CMO'su hem televizyonlara hem de online webinarlara katılıp şirketi tanıtmaya çalıştılar ama bizim istediğimiz daha rakamsal ve finansal bir tanıtımdı. Yoksa nalburdan alışveriş yaparken de biz oradayız tarzı bir tanıtım çok kişiye birşey ifade etmedi :)

Fakat yine de ben şirket üst yönetimini , vizyon anlamında ülkenin çok ilerisinde görüyorum.

Sayfa 66/667 İlkİlk ... 1656646566676876116166566 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •