Sayfa 670/7020 İlkİlk ... 17057062066066866967067167268072077011701670 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 5,353 - 5,360 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Lubnan asilli Amerikali ressam, sair ve filozof Halil Cibran'in (Kahlil Gibran) dogum yildonumu (6 Aralik 1883)

"Her ikimiz de varligimizin en uc sinirlarina dokunmaya calisiyoruz. Gecmisin buyuk sairlerinin hepsi hayata teslim oldu. Belirgin bir seyi aramiyor ya da sirlari ortaya dokmeye calismiyorlardi. Sadece ruhlarini, duygularla cosmasi icin serbest birakiyorlardi. Insanlar her zaman guven arar ve bazen bu guvenli ortami bulabilirler de. Ama guvende olmak kendi icinde bir sondur ve hayatin sonu yoktur. Sairler siir yazan kisiler degillerdir, kalpleri Ask'in kutsal ruhuyla dolu olanlardir."Halil Cibran, 17 Temmuz 1915

"Both of us are trying to touch the limits of our existence. The great poets of the past always surrendered to life. They didn’t look for established things, or tried to unravel secrets: they simply allowed their souls to be carried away by their emotions. People are always seeking safety and sometimes they find it: but safety is an end in itself, and life doesn’t have an end. Your letter, Mary, is the most beautiful expression of life that I have ever received. Poets aren’t those who write poetry but all those who have a heart filled with the sacred spirit of love. " Kahlil Gibran, July 17, 1915

"Ask sizi cagirdigi zaman izleyin onu, yolu cetin, sarp olsa da. Ve kanatlariyla sizi sardiginda, kendinizi ona teslim edin, tuylerinin icine gizlenmis keskin kilic sizi yaralayacak olsa da. Ve ask sizinle konustugunda, inanin ona; sesi, kuzey ruzgarlarinin bahceleri darmadagin ettigi gibi, duslerinizi dagitsa da. Ask sizi taclandirirken, carmiha da gerebilir, hem buyutur hem budar sizi. Yukselip tepenize, guneste titreyen en korpe dallarinizi oksadigiı gibi, alcalip koklerinize, topraga SIKI SIKI tutunan baglarinizi sarsabilir de. Ve bugday demeti gibi bagrinda birleştirir sizi, kabuklarinizdan soyup ciplak birakir, apak edinceye kadar ogutur, kolay bicim alacak kadar yogurur. Ve sonra koyar sizi kutsal atesine, Tanrinin kutsal soleninde okunmus ekmek oluncaya kadar. Ask butun bunları, siz yureginizin sirlarina eresiniz ve bu bilgiyle hayatinin yureginin bir parcasi olasiniz diye yapacaktir. Ama eger siz, korkuya kapilip, sadece askin guvencesini ve hazzini isterseniz, ciplakliginizi ortup askin harmanini terk edin daha iyi. Guleceginiz, ama doyasiya gulemeyeceginiz ve aglayacaginiz, ama tum gozyaslarinizi dokemeyeceginiz mevsimleri olmayan bir dunyaya donun. Ask kendinden baska hicbir sey vermez ve kendinden baskasindan da almaz, ask ne sahip olur, ne de sahip olunur; cunku ask yeter aska. Aska yol cizebileceginizi dusunmeyin, cunku asktir size yol gosterecek olan, sizi kendine layik bulursa eger. Askin bir arzusu yoktur kendini gerceklestirmekten baska."

2. Italyan sarkici, besteci, yapimci, komedyen, aktor, film yonetmeni ve TV sunucusu Adriano Celentano’nun 80.dogum gunu (6 Ocak 1938)

https://www.youtube.com/watch?v=Z9OS-IO9xj8

3. Ingiliz komedi aktoru ve yazari Rowan Atkinson’in dogum gunu (6 Ocak 1955)

4. 1 Akademi (The Theory of Everything, 2014), 1 Golden Globe ve 1 BAFTA Odulu sahibi Ingiliz aktor Eddie Redmayne’nin dogum gunu (6 Ocak 1982)

5. "Seni sevecegim, kirlarin ilk bahari sevdigi gibi. Ve senin icinde, gunes isinlarinin altindaki bir cicegin yasamini surdurecegim. Adini haykiracagim, ruhunun dilini dinleyecegim tipki kumsalin dalgalarin oykusunu dinlediği gibi."

6. “Beni huzunlu dusuncelerini seven bir sair gibi sevmeni istiyorum. Beni, yolcunun su icerken icinde goruntusunun yansidigi durgun bir golu hatirlamasi gibi hatirlamani istiyorum. Beni annenin daha isigi gormeden olen cocugunu hatirlamasi gibi hatirlamani istiyorum. Merhametli bir hukumdarin onu bagisladigini ogrenmeden once olen bir mahkumu hatirlamasi gibi hatirlamani istiyorum.” Halil Cibran, Kirik Kanatlar

“I want you to love me as a poet loves his sorrowful thoughts. I want you to remember me as a traveler remembers a calm pool in which his image was reflected as he drank its water. I want you to remember me as a mother remember her child that died before it saw the light, and I want you to remember me as a merciful king remembers a prisoner who died before his pardon reached him.”

7. "Selma'yi onumde sanki isiktan bir sutun gibi dururken gordugum zaman, ruhum ayni Adem'in cennetteki ruhu gibi komadaydi. Selma, kalbimi sirlar ve sorularla dolduran, hayati anlamami saglayan gonlumun Havva'siydi." Halil Cibran, Kirik Kanatlar

“My life was a coma, empty like that of Adam's in Paradise, when I saw Selma standing before me like a column of light. She was the Eve of my heart who filled it with secrets and wonders and made me understand the meaning of life.”

8. “Bir erkegin eli bir kadinin eline dokundugu zaman, ikisi birlikte sonsuzlugun yuregine dokunurlar.”

Sayfa 670/7020 İlkİlk ... 17057062066066866967067167268072077011701670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •