Originally Posted by
bb79
cevap için teşekkür ederim.
yalnız 3 soru daha soracağım
1-) vadelilerde spota göre uymak zorunda değil mi? yani spot 2.25 vadelide en fazla 2-3 kademe oynaması gerekmez mi? örn: spot 2.25 ben 100 bin lot alış yazdım tavana yani 2,48'e o zaman vadeli tavan olurda spot buna duyarsız mı kalır? yada spottan bu kadar ayrışma olması varant mantığına götürmez mi vadeliyi?
2-) dün TSKB temmuz vade spottan 2 ve 3 kademe üstten 2 adet 10 bin lot gördüm tek alışmıydı yada birden fazlamıydı onu bilmiyorum ama spot eksiyken bunu alan çoğul olduğunu düşünmüyorum. sizin söyleminizle bu bir intihar değil mi?
3-) ben şimdi krdmd'ye güveniyorum 5 tl olacak spotta 2,50 diyelim ben aralık vade 3 tl den 10 bin adet alsam önümüzde 6 ay var. teminatım da sağlam neden en yakın vade ile 20-22 gün içerisinde kendimi bir makasa sıkıştırayım önümde 6 ay gibi uzun bir vade var ise ?
teşekkürler
1. vadelinin spota uyması gerekmez.. vadeli adı üstünde mesela 2 ay sonra hissenin fiyatı ne olacak diye speküle etmektir.. mevcut durumdaki spot fiyat sadece bir referans seviye oluşturur fiyatlamada..oyuncular 2 ay sonra fiyat oluşumları konusunda farklı görüşlere sahiptir long veya short.. vadeye kalan gün sayısı azaldıkça belirsizlikler azalır ve fiyatlar birbirine yaklaşmaya başlar..ve neticede vade sonunda ikisinin fiyatı eşitlenir..
2.. no comment..
3. aralık long uzun vade yatırım gibi bir şey olur bu ve neticede bu tür poz alanlarda var.. risk yönetimini ve aldığınız fiyat fair bir fiyat mı bu kontrolleri yaptığınız sürece sıkıntı yok..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri