Sayfa 671/1006 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,361 - 5,368 arası.

Konu: Viop LXII

"Bir fincan kahve almaya bile paramız yetmiyor." Ruslar toplu halde İstanbul'dan kaçıyor...

https://aif.ru/money/mymoney/-ne-moz...ut-iz-stambula

Lyudmila M. Türkiye'de hayat o kadar pahalı hale geldi ki kendimizi dilenci gibi hissediyoruz:
    kelimenin tam anlamıyla her şeyden tasarruf ediyoruz, bir kafede fazladan bir fincan kahve içecek paramız yok;
    bir fincan kahve için 150 lira (neredeyse 500 ruble) ödüyorsunuz. Eşim ve ben, bir yerimiz ağrısa bile doktora gitmeyi bıraktık:
    fatura tahmin edilemeyecek kadar pahalı olabiliyor ve ay sonunda barınma masraflarını karşılayacak paramız kalmıyor.
    Stresten dolayı bir cilt rahatsızlığım olmasına rağmen tedavisini sürekli erteliyorum.

(rus'un hali bu ise, TR' vatandaşının hali nicedir acaba?)

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    kerem bey j.rickards'ı sizden başka ciddiye alan yok forumda
    daha önce de yazdım adam yıllar önce doların doomsday'i için gün söyleyerek kesin tarih verdi, rezil oldu
    daha 5 yıl önce 2025 yılı için altın 15.000 dolar iddialarını her yerde bulabilirsiniz..

ps.yazıyı siz mi yazdınız, alıntıladınız mı bilemem ama abinin soyadı bile yanlış yazınızda..
    https://www.silverbearcafe.com/priva...recession.html

seni bilemem de,ben ciddiye alıyorum...
    ALTIN konusunda haklısın.biraz hayali uçuktur.. 10.000 doları her yerde yazdı,yıllarca... olabilir,bekliyoruz..(2025 olmadı,2125?)

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    https://www.silverbearcafe.com/priva...recession.html

seni bilemem de,ben ciddiye alıyorum...
    ALTIN konusunda haklısın.biraz hayali uçuktur.. 10.000 doları her yerde yazdı,yıllarca... olabilir,bekliyoruz..(2025 olmadı,2125?)
    ne 10.000 doları yahu adam 15.000 dolar naraları atıyordu 2025 için
    doomsday için kesin tarih verdi 10 yıl önce zıçtı..

https://www.youtube.com/watch?v=w5xiWncP_q4

viskiyi fazla kaçırınca 23.000 dolara kadar çıkıyor şimdilik, geçmişte 50.000 dolarlar havada uçuyordu..

https://www.jpost.com/business-and-i...article-829152
    Son düzenleme : realities; 08-02-2025 saat: 01:12.

Süleyman Demirel, iktidar olduğunda
    Cavit ÇAğlar'ı bakan yaptı..
    Evren zamanında ve sonrasında çağlar hiç yalnız bırakmadı ve maddi manevi ödülünü aldı..
    Kamu Bankalarından sorumlu oldu, bankalara borcunu erteletti,hatta banka sahibi de oldu..!!

Trump efendi, onu destekleyen ve kurtarıcı olarak gördüğü Musk'a hükümet dairesinde yeni işler yarattı,verdi..
    Musk davaları ve devletle sözleşmeleri olan biri.

ABD ile aramızdaki fark. Hukukun orada farklı çalışması.
    Yarın trump veya Musk kendilerini yargıçın önünde bulabilir..
    Bizde yaptığın her şey yanına kâr olarak kalır..Sorarsan hukuk/adalet/hesap verme?
    İlahi adalet var..Öbür tarafta hesap veririz,derler...

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    ne 10.000 doları yahu adam 15.000 dolar naraları atıyordu 2025 için
    doomsday için kesin tarih verdi 10 yıl önce zıçtı..

https://www.youtube.com/watch?v=w5xiWncP_q4

viskiyi fazla kaçırınca 23.000 dolara kadar çıkıyor şimdilik, geçmişte 50.000 dolarlar havada uçuyordu..

https://www.jpost.com/business-and-i...article-829152
    ÇÖKÜŞE GİDEN YOL kitabında ,10.000 dolardan bahseder..
    Daha sonra seviye atlamış 25.000 usd'a çıkmış.. Hayaller ve gerçekler..

KİYOSKİ ve diğerleri BTC için 500.000 USD hedef veriyorlar..
    BElki olur,ya da biri sıfırlar ,şalteri çeker ..

ABD borsalarında Ani bir çöküş olacağını falan yazıyor,James Efendi..
    Olur mu? Olabilir..BEnde inanıyorum.
    Warren Buffet!in senetleri azaltıp parayı park edip izlemeleri boşuna değil..!!
    HARARI de yapay zekanın finansal çöküşe sebep olacak algoritmaları geliştirebileceğini
    ve bundan haberimiz olmayacağını yazmış.. Aniden..kaos ve yıkım..

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    "Bir fincan kahve almaya bile paramız yetmiyor." Ruslar toplu halde İstanbul'dan kaçıyor...

https://aif.ru/money/mymoney/-ne-moz...ut-iz-stambula

Lyudmila M. Türkiye'de hayat o kadar pahalı hale geldi ki kendimizi dilenci gibi hissediyoruz:
    kelimenin tam anlamıyla her şeyden tasarruf ediyoruz, bir kafede fazladan bir fincan kahve içecek paramız yok;
    bir fincan kahve için 150 lira (neredeyse 500 ruble) ödüyorsunuz. Eşim ve ben, bir yerimiz ağrısa bile doktora gitmeyi bıraktık:
    fatura tahmin edilemeyecek kadar pahalı olabiliyor ve ay sonunda barınma masraflarını karşılayacak paramız kalmıyor.
    Stresten dolayı bir cilt rahatsızlığım olmasına rağmen tedavisini sürekli erteliyorum.

(rus'un hali bu ise, TR' vatandaşının hali nicedir acaba?)
    ben geçen sene buca'da 7 tl'ye içtiğim çaya, alsancak'ta 10 tl verince... kalp krizi geçirecektimya
    onlarda anladı demekki paranın değerini...
    öyle har vurup harman savrulacak birşey olmadığını

7.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    kafa bulandırmamak için çok yazıp çizmek istemiyorum ... dünkü küsküde sallandı ama yıkıılmadı vadeli portfoy .. stoplarım cepte bullish devam ben şahsen .. ytd kısmet ..
    herkese selm.. bull yönlü devam ediyorum.. kötü konjonktür, yurtdışı sp500 nasdaq vs vs baya bearish perspektif var .. ytd..

dalga analizi tekrar tekrar inceledim.. benim için en olası sayım alttaki gibi.aynen devam . bu olası sayıma göre endeksin major dibi görülmüş olmalı sinir bozucu. gıcık eder cinsten yükselmeli.. ytd. kısmet. herkese iyi haftsonları...

Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    olası orta uzun vade dalga analizi .. bazen zaman hatası verdi falan yazdığım resim .. pattern mi zaman mı diye ikilemde kaldığım resim .. bu resme ve daha büyük resme sayımsal olarak baktığımda en olası sayım alttaki gibi.. hep bir ümit vardı .. halen var ama artık net hareketleri görmenin zamanı geldide geçiyor ..ytd

sorun yok mu ? var : sp yurtdışı , genel konjönktür .. haber akışı vs. büyük problem kafamda ... ytd ..kısmet .. herkese bol şans/kazanç..

Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    1. Borsa Çöküşü
    Piyasalar, mevcut her metriğe göre tüm zamanların en yüksek seviyelerinde veya yakınındadır:
    P/E oranları, CAPE oranı, piyasa değeri/GSYİH oranı, konsantrasyon riski, vb.
    Bu borsa balonu, endeksleme, yatırımcı rehaveti ve analist coşkusuyla daha da büyür.
    Bu tür koşullar geçmişte mevcut olduğunda, bunları her zaman birkaç yıl içinde ortaya çıkan %50 ila %90'lık piyasa çöküşleri takip etmiştir. Örnekler arasında Dow Jones Endüstri Ortalaması (1929), Nikkei (1989), NASDAQ (2000) ve S&P 500 Endeksi (2008) bulunur.

Artık tarihi bir çöküşe doğru konumlandık.
    Belirli neden önemli değil - savaş, doğal afet, bir banka veya hedge fonunun çöküşü veya başka beklenmeyen bir olay olabilir. Önemli olan,
    tetik çekildiğinde piyasanın aşırı kırılganlığıdır. Warren Buffett'ın 300 milyar dolardan fazla nakit paraya sahip olmasının ve merkez bankalarının altın satın almasının nedeni budur.

Yatırımcılar şimdi hazırlanmalı; öğrenen son kişi olmayın. Stratejiler arasında hisse senetlerine ayrılan payları azaltmak, nakite ayrılan payları artırmak ve kaliteye doğru bir uçuşa katılmak için biraz altın satın almak (yatırım yapılabilir varlıklarınızın %10'una kadar) yer alıyor.
    James Ricakards
    makroekonomik rakamlara baktığımda, aynen bu yazıda olduğu gibi (NORMALDE ) çöküş olmalı diyenlerdenim.
    fakat burada anlatıldığı şekilde bir düşüş/çöküş asla gerçekleşmeyecek (bence )
    çünkü:

devletler, halklar... rockefeller, habsburg hanedanlarına o kadar çok borçlandırıldılar ki, bu borcun ödenme ihtimali YOK.

herhangi bir borsanın, devletin batmasını dünya ekonomisi kaldırmaz

domino etkisi ile herye batar.

covitte ABD'nin 9 trilyon dolar basıp, halka dağıtması bu yüzden idi.

biz bastık mı para? HAYIR... geldi geçti

ABD neden bastı peki ?

parasal güç, askeri güç, jeopolitik güç olarak... aynı anda o kadar çok alanda herşeyi kontrolü altında tutmak istiyorki, 200 üstü devletin olduğu dünyada, herkesi avucunda tutamıyor... ama tutmaya çalışıyor.

ve bu onu çok büyük bir kısır döngüye, sarmala sokuyor

bu kısır döngü zamanında, kimse kötü birşey olup, en ufak bir sarsıntı olmasın.... ''hele zaman geçsin, sürdürelim bakalım, sonrasına ALLAH BÖYÜK '' diyerek ile günleri atlatma politikasına sarılıyor.

NOT: O geçen sene ağustos başında bir pazartesi günü piyasalara/bitcoine çok sert bir düşüş gelince, japonlar nasıl müdahale etti... hemde ''ya birkaç gün geçsin, işin aslı ne imiş bir bakalım '' bile demediler... yarım saat sonra MÜDAHALE ETTİLER piyasaya

işte yukarıda yazdıklarımdan dolayı ettiler...
    Son düzenleme : çıtak; 08-02-2025 saat: 13:51.

Sayfa 671/1006 İlkİlk ... 171571621661669670671672673681721771 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •