Sayfa 674/996 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,385 - 5,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. 7,10 altında aşağıdaki ortalamalara kadar gerileme riski mevcut.
    6,70-6,80 diğer ortalama destekleridir.
    rsı 2 tl'den başlayan ve 8,60 seviyelerini gören trend boyunca hep 61,5 seviyesi üzerinde kalmış.
    ancak şuan rsi seviyesi 59,8 .yani gösterge de desteğini kırmış.bu da aşağı seviyelerin görülebileceğine işaret ediyor.

https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...5d07a1b443.png

Gümüşte sanayide ihtiyaç yıllık 700 ila 800 milyon ons arası.Kalıyor yatırım için talebi karşılayacak 200 ila 300 milyon ons arası bir şey.Sadece ocak ayında 65 milyon ons talep gördü.Geçen haftaki anormal talep de sanırım bu rakama dahil değil.Bu kadar talebi kim karşılayacak.Ha nasıl yaparsın kontratla al sana 1 milyar ons dersin de reddit meddit ayağına herkes fiziki alıma saldırmaya devam ederse first majestiğin yaptığı gibi fiziki teslimat fiyatları şimdilik 36 dolara çekildiğinde kağıt gümüşteki 27 28 dolarlık fiyatlarla oluşan fiziki ila sanal arsında oluşan uçurum ne olur.Ben gümüşteki bu anomalinin benzerini yakında altında da bekliyorum.Bizim hükümet aslında doları savunmuyor gram altını savunuyor gibime geliyor.Ne zaman ons artsa doları düşürüyorlar,ne zaman ons düşse dolarda az bişi kımıldamaya izin veriyorlar.Ama herkes kurt olmuş kimse yalana dolana inanmıyor,gene yakında ağlamaya başlarlar bu ay 5 milyar dolar açık verdik ama 3 milyar doları altın ithalatından falan demeye başlarlar çakallar.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    yoo ky yüksekten satmaz ama düşükten satar, bu yüzden kydir
    Kimse satmaz ,geçen blomdaki yorumculardan biri diyordu,bizim millette stop loss alışkanlığı kültürü yoktur,düştükçe paçal yaparlar kültür budur diye.Kaldı ki ben halkın dolar alımlarının son derece rasyonel temellere dayandığına inanıyorum.Yahu akıl var mantık var sen herşeye zam yapıyorsun üreticiyi her yerden dövüyorsun,adam malını geçen yıl 100 liraya mal ederken bu yıl 150 liraya mal ediyor.E doları sabit tutarsan 7 dolarlık malı geçen yıl da 50 liraya satıyor gavur , sana bir yıl sonra gene 7 dolara satıyor yani 50 liraya alabiliyorsun,bu ithalatı azdırmaz mı.Az bişi matematik bilen biri düşük doların aslında herkesin zararına olduğunu bilir,cari açığı sıfırlayana kadar kuru yükseltmeleri gerektiğini bilir de,hesaplar bambaşka ,dönen başka oyunlar var,belki anlaşmalar var,

4. Düşük döviz kuru ithalatı arttırır, değerli TL ihracatı rekabetçi olmaktan çıkarır , yüksek faiz üretimi ve iç ticareti yavaşlatır. zaten cari açık varken ihracatın ve üretimin yavaşlaması ekonomik dengeleri daha da bozar. dövizde olması gereken çok düşük kur değil, istikrarlı olmasıdır. yay ne kadar geri çekilirse ok o kadar ileri fırlar, dövizin daha da düşmesi bu ülkenin harakiri yapmasıdır. cari açık arttığı sürece, faizle ekonomik istikrar olmaz, korkunç dengesizliklere herkes hazırlıklı olsun. YTD

usd try 7,1498
    eur try 8,6037
    gau try 424,76
    xau usd 1847,55

Dolar tl kurunun baskılanmasının sonuçları elbette kötü olacak , herkes finansal durumunca bunu tadacaktır.

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gümüşte sanayide ihtiyaç yıllık 700 ila 800 milyon ons arası.Kalıyor yatırım için talebi karşılayacak 200 ila 300 milyon ons arası bir şey.Sadece ocak ayında 65 milyon ons talep gördü.Geçen haftaki anormal talep de sanırım bu rakama dahil değil.Bu kadar talebi kim karşılayacak.Ha nasıl yaparsın kontratla al sana 1 milyar ons dersin de reddit meddit ayağına herkes fiziki alıma saldırmaya devam ederse first majestiğin yaptığı gibi fiziki teslimat fiyatları şimdilik 36 dolara çekildiğinde kağıt gümüşteki 27 28 dolarlık fiyatlarla oluşan fiziki ila sanal arsında oluşan uçurum ne olur.Ben gümüşteki bu anomalinin benzerini yakında altında da bekliyorum.Bizim hükümet aslında doları savunmuyor gram altını savunuyor gibime geliyor.Ne zaman ons artsa doları düşürüyorlar,ne zaman ons düşse dolarda az bişi kımıldamaya izin veriyorlar.Ama herkes kurt olmuş kimse yalana dolana inanmıyor,gene yakında ağlamaya başlarlar bu ay 5 milyar dolar açık verdik ama 3 milyar doları altın ithalatından falan demeye başlarlar çakallar.
    Hazine'nin içeriden borçlandığı dövizin önemli bir kısmı altına endeksli. bu borcun teminatı ve bazı rezerv kompozisyonu değişiklikleri gibi nedenlerle altın ithalatı patladı son bir yılda.. pandemi döneminde, sadece rezerv eritmekle kalmadık; gittikçe artan devasa bir kamu açık pozisyonu üzerinde oturuyor ekonomi..

bu minvalde, son çare timothy assh..
    ytd..

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Kimse satmaz ,geçen blomdaki yorumculardan biri diyordu,bizim millette stop loss alışkanlığı kültürü yoktur,düştükçe paçal yaparlar kültür budur diye.Kaldı ki ben halkın dolar alımlarının son derece rasyonel temellere dayandığına inanıyorum.Yahu akıl var mantık var sen herşeye zam yapıyorsun üreticiyi her yerden dövüyorsun,adam malını geçen yıl 100 liraya mal ederken bu yıl 150 liraya mal ediyor.E doları sabit tutarsan 7 dolarlık malı geçen yıl da 50 liraya satıyor gavur , sana bir yıl sonra gene 7 dolara satıyor yani 50 liraya alabiliyorsun,bu ithalatı azdırmaz mı.Az bişi matematik bilen biri düşük doların aslında herkesin zararına olduğunu bilir,cari açığı sıfırlayana kadar kuru yükseltmeleri gerektiğini bilir de,hesaplar bambaşka ,dönen başka oyunlar var,belki anlaşmalar var,
    paraya sıkışanlar satabilir..
    ytd..

Fitch: Türkiye'nin politika kredibilitesini iyileştirmek için pozitif adımlar atıldı, ancak bu süreç zaman alacak

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 674/996 İlkİlk ... 174574624664672673674675676684724774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •