Sayfa 675/1001 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,393 - 5,400 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yani çok iddialı konuşmayayım ama düzeltme falanda olsa çıkmayı düşünmüyorum.

Dahada düşer bu deyip fondan çıkmaya karar ver, çıkma işlemini yap, çık, T2 para gelsin derken fon tekrar yükselmeye başlıyor.
    Bu defada bu gene biraz düşer düşşün alırım falan derken sattığımızdan yüksek fiyata alıyoruz.

Ayrıca birde şöyle düşünelim.1 yıl önce iyi yönetilen hisse fonu alanlar gerçekleşen onca badireye rağmen fonu elinde tutmuş olsalardı fonuna göre değişmekle birlikte %40 ila % 125 arası getiri elde edecekmiş.Düşünün son 1 yılda neler oldu.Buna rağmen bu getiri.

Bence bu yıl dahada iyi getiri imkanı olacak, çünkü gidecek yer yok artık.

Doğrumu bu düşüncem ne dersiniz?
    Özellikle uzun vadeli tutmanın daha rasyonel olduğunu düşündüğümü zaten birkaç yazmıştım üstat. Gir çık yapmak aslında daha zor dediğiniz gibi. Bizim yatırımcıda sabır eksik ben bunu öğrendim yıllar itibariyle. Ben de çok düşüş olmayacağını düşünsem de tersini düşünenlerin sayısı daha fazla sanki

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    gerçekten temkinli olmak lazım ama panik yapmamak da lazım.
    nasıl olacak bu iş ?

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    gerçekten temkinli olmak lazım ama panik yapmamak da lazım.
    nasıl olacak bu iş ?
    şöyle olabilir: bu tür durumlarda tamamen olmasa da bir miktar pozisyon azaltılıp kritik seviyelerin geçilip geçilemeyeceğine bakılır. olur da geçilir, dirençler net şekilde kırılırsa tamamen pozisyon kapatılmadığından az da olsa kazanılmaya devam edilir. diğer yandan satılanlar da yeni yükselen kanallara yelken açıldığından daha yüksekten de olsa yerine konulur. geri çekilmeler başlarsa da daha uygun seviyelerden satılanlar yerine konulmak suretiyle düşüşlerden de para kazanılmış olur. acizane düşüncelerimdir. asla yatırım tavsiyesi olamaz.

4. tacirler fonları da acc gibi olmuş. borsa yükselirken kaybediyor. türev mürev, ne yapacağını bilmek imkansız.

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    tacirler fonları da acc gibi olmuş. borsa yükselirken kaybediyor. türev mürev, ne yapacağını bilmek imkansız.
    tam aynısını ben yazacaktım, siz önce davranmışsınız. nerede o eski tcd, eski yönetim işi biliyordu. Korona öncesi tepe noktasına hala ulaşamadı. Takip ettiklerim arasında ulaşamayan bir tcd var.

6. tcd'ye nazar değdirdim eksi getirmiş
    yazmayayım bir daha...

7. TKF'nin bu dengesizliği ürkütüyor beni. Uzun vadede hep diğerlerinden daha iyi olmasına karşın 1,40 artı endeksi ; 0,46 eksi getiri ile geçmesi can sıkıyor. Endeksin fiyatı hala 1.5 cent , 5 cent gördüğü dönemler oldu geçmişte. 20 yıldır trade ediyorum, Kimse zirveyi bilemez. Türev işine çok fazla girmeye, çok short kontrat taşımaya başladılar. Endeks düşerken çıkması değil, endeksin düştüğünden az düşmesi gerekiyor iyi bir hisse fonun. TKF'yi yavaş yavaş azaltıp MAC'ı artıracağım yerine.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 675/1001 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •