Sayfa 678/853 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST sabah kötü gelen enflasyon verisini kafaya takmadı, yükseldi.

16:30 da açıklanan abd istihdam verisi ise hisse borsası açısından kötü geldi. İş bulan sayısı beklenenden az olsada, işsizlik oranı 4.6 dan, 4.2 ye düştü. İşsizlik oranının düşmesi FED in tapering ve faiz artışını daha rahat düşünmesini sağlıyor.

abd borsası, BISTin kapanışına doğru hızla düştü ama BIST i tuttular. Sadece batı satınca otomatik satan BIST deki batılılar sattılar. Bankalar biraz düştü.

abd borsasına yaramayan istihdam verisi sebebi ile benim verdiğim 4500 destek seviyesi zayıfladı. Artık aşağı kırma ihtimalleri var. Şu an %50 - 50 ortadayım. Kırabilirlerde, hâlâ devam eden para bolluğu ve yılsonu bilançoların iyi görünsün sebebi ile 4500 ü aşağı kırmayıp yukarıda dönebilirler.

abd aşağı kırarsa, şiddetine bağlı olarak BIST de biraz eşlik eder çünki BIST deki batılılar otomatik zararınada olsa satıyor. abd aşağı kırmazsa biz kolayca yukarı yola devam ederiz.

Taktik devam.
    Ha birde bugün, on aydan beridir ilk defa longun yanında short da oynadım ve azda olsa kazandım. Söylediğim gibi zihnimi yavaş yavaş hazırlamalıyım.

İyi haftasonları.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,254
    Blog Entries
    1

.
    .
    Haftalık borsa bölü gr altın şeysi.
    .
    .
    Uzak görüntü arka sayfalarda bir yerde.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    İyi bir hafta diliyorum.

S&P yazdığım seviyeden geri yukarı döndü. Günlük grafikte tekrar yukarı bir dalga yapacak. Yapacağı dalga öncekinin tepesini geçecekmi geçmeyecekmi belli değil. Bu seviyelerde abd borsasında problemsiz bir çıkış beklemek zor. Dalga boyuda çok büyüdü, bu ne anlama geliyor henüz bilmiyorum.

BIST, abd ye bağlı batılı yabancı satışı ile düşüyordu. abd bu günlük yukarı döndüğüne göre yeşil bir açılış ve kapanış olması normal olur.

Haberlerede bakmadım. Ekstra bir haber varsa durum değişir. Global göstergelerde VIX hariç sorun görmedim. VIX tehlikeli derecede yükselmiş. Kötü gösterge. Bu göstergeye bakarsak, bir sebeple abd ye satış gelirse, satıcı çok olacak demektir.

Taktik devam.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Tapering ve FED faiz artışı yaklaştıkça , bit-coin de düştü. Bu neyi gösterir.? Bu paralara anormal yüzmilyarlarca dolar yatıran ibibikler, FED ce ECB nin dağıttığı bedava paraları koymuşlar demektir.

Yoksa SIFIR değeri olan bir şeye neden yüzmilyarlarca dolar gömsünler.? Sanal çiftlik kuran hırsız tosun'a para vermekle aynı şey. Bir nevi saadet zinciri. İlk gelenler sonraki gelenleri soyar sistemi.

Arkasında devlet olsa değeri olurdu. Devlet para yerine kullanırdı, para da o ülkedeki üretimi temsil eder(abd gibi karşılıksız para basan ülkeler hariç). Üretimi temsil ettiğinden değeri olur. Üretmek değerlidir insanların yaşamalarını sağlar.

Arkasında devlet olmasa, şirketler finansal değişim aracı olarak kullansa.? O zamanda bir araç kadar değeri olur. Yani altın taşıyan el arabası ne kadar değerli ise o kadar. Çatal kadar değerlidir yediğin yemek kadar değil. Yemeği el ilede yiyebilirsin o zaman çatalı değeri sıfırlanır. Ama yemek hep değerlidir. Yaşamamızı sağlar. Veya banka yazılımı kadar değeri olur. Bankanın yazılımı araçtır, değerli bir şeyi işlemek amaçlı olarak kullanırsan işe yaradığı oranda değeri vardır. Durduğu yerde değeri yoktur. Durduğu yerde değerli olan bankadaki paradır çünki ürettiğin bir şeyi temsil eder. Üretim ise değerlidir. vs. vs. yaw.

Keyfim yok bugün analiz şeytmeyeyim.

.
    Son düzenleme : alicemal; 06-12-2021 saat: 09:43.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada çok fazlz long yönünde alıcı olabilir.

Çok long isteklisi varsa gün içi silkelemeler olabilir diye yazacaktım. Bir tane yaptılar bile.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,254
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Biraz da borsa.

Dow buradan dönebilirmi ? Bana kalırsa dönmez. En az 32.234 ü görmeden isteksiz olmasını bekliyorum.
    Ne dedik grafiklerde görülebilecek düzeltme.

Ne zaman dedik ? İşte linki.
    https://archive.vn/jiimW
    Bu fikrim devam ediyor.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

7. Seni bi de halkbanka bekleriz secbul. Öve öve bitiremiyorfun 2020 nisanda. Bi çok hisse uçarken halk düştü. Bi özür dile bari. Çokça adın geçiyor
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Bu fikrim devam ediyor.
    Para tekniği yapar.

8. Uzun zamandır kriptolar çökecek diyoruz da, çökmüyor. Adamlar o kadar güçlü ki spekülasyonu belki 10 yıl bile devam ettirler. Sizinle aynı fikirdeyim sayın alicemal. Kriptolar illa ki çok can yakacak
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Tapering ve FED faiz artışı yaklaştıkça , bit-coin de düştü. Bu neyi gösterir.? Bu paralara anormal yüzmilyarlarca dolar yatıran ibibikler, FED ce ECB nin dağıttığı bedava paraları koymuşlar demektir.

Yoksa SIFIR değeri olan bir şeye neden yüzmilyarlarca dolar gömsünler.? Sanal çiftlik kuran hırsız tosun'a para vermekle aynı şey. Bir nevi saadet zinciri. İlk gelenler sonraki gelenleri soyar sistemi.

Arkasında devlet olsa değeri olurdu. Devlet para yerine kullanırdı, para da o ülkedeki üretimi temsil eder(abd gibi karşılıksız para basan ülkeler hariç). Üretimi temsil ettiğinden değeri olur. Üretmek değerlidir insanların yaşamalarını sağlar.

Arkasında devlet olmasa, şirketler finansal değişim aracı olarak kullansa.? O zamanda bir araç kadar değeri olur. Yani altın taşıyan el arabası ne kadar değerli ise o kadar. Çatal kadar değerlidir yediğin yemek kadar değil. Yemeği el ilede yiyebilirsin o zaman çatalı değeri sıfırlanır. Ama yemek hep değerlidir. Yaşamamızı sağlar. Veya banka yazılımı kadar değeri olur. Bankanın yazılımı araçtır, değerli bir şeyi işlemek amaçlı olarak kullanırsan işe yaradığı oranda değeri vardır. Durduğu yerde değeri yoktur. Durduğu yerde değerli olan bankadaki paradır çünki ürettiğin bir şeyi temsil eder. Üretim ise değerlidir. vs. vs. yaw.

Keyfim yok bugün analiz şeytmeyeyim.

.
    Para tekniği yapar.

Sayfa 678/853 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •