Sayfa 680/1000 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: Viop LX

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Bana göre oraları dip yapan pek çok sebebim vardı...

Rekor APS sayısı-Göstergelerde max. satış(kendi özel göstergem),metastosk sistemin uyarısı-2Lİ TEPENİN HEDEFİ OLAN 8600,MEVSİMSELLİK ,viob sistemin al vermesi vs...saatlerce anlatılabilir.

neyse şimdi durum nasıl...Açıkcası beni kısa vade hiç ilgilendirmiyor.zaten 5-6 aylık orta vadeli poz. aldım.

Ama aşağıdaki grafiğe bakınca:
    Kırmızı sat(12 temmuz) orta vadeli short açtığımız yerdi..

yeşil ok(14 ekim) ve pembe elips maliyet bölgesiydi(bana göre)..

2 li tepe hedefinde taban oluştu.2 gündür düşen trentin üzerindeyiz.ve 200 gün ortalamanın üstüne çıktık...Bunlar teknik olarak olumlu...Beni pek ilgilendirmiyor(isterse altına gelsin veya düşsün ) ama durum bu..

SP500-Global sert düşüş olmadıkça(bunu önceden ifade etmiştim...global düşüşe kimse dayanamaz) ...Global kriz olsa bile ben yine satmam,o ayrı(zaten kriz olduğunu diplerde fark ediyoruz)..Ama en kötü olasılığı düşünüp ona göre hesap yapmak lazım..bu koşul değildir...OYUN PLANINDAKİ RİSKİ HESAPLAMAKTIR.

Global krizde(2008) de garanti aldım...2.80 den...3.50 oldu..sonra krizle 1.70 oldu...

ama sonra 9.50 oldu..Yani endeks belli diplere yakınsa ve hissemizde iyiyse, en kötü olasılığı bile düşünerek ORTA VADELİ poz. alırım(bence)

Son düzenleme : ABKA; 14-11-2024 saat: 22:53.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Global sert düşüş(sp500) elbette olabilir..Beni en çok rahatsız eden konu bu.SP500 de sert düşüş bekliyorum ama umarım bu 2025 Ocaktan sonrasına kalır.

Bence orta vadeli oyun planında ,ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan ama en büyük risk bu...

Onun için bunu ifade etme gereği duydum.

Ama 5-6 yılda bir sert SP500 sert düşüşü olacak diye hisse almamakta olmuyor...İsterlerse 4-5 ay daha rahatlıkla yatay-yükselişte olabiliyor...sp500 ü çözeni görmedim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    BIST100 de kısa vadeyi kimse tahmin edemez..Onun için tek çare ORTA VADELİ YATIRIMDIR..

Herif ,yarın isterse 9700 e kadar ralli yaptırır(flama hedefi)..

İsterse trent direnci-200 gün ortalama üstünde kapanış yaptı diye ALANLARA GÜZELCE verir..sonra .sert düşüş...

Hangisinin olacağını asla bilemeyiz.Bilen de bildiğinden değil %50 olasılıktan dolayı bilmiş olur..

kısacası ,HERİFİN KEYFİ BİLİR...

Malum,ORTA VADELİ yatırımcı olduğumdan ve artık takip etmeyeceğimden az ekran -az forum..

ADİOSSSSSSSS
    Son düzenleme : ABKA; 14-11-2024 saat: 23:27.

4. sp500 bizden az daha geride..
    oda benzer yapıda..bu sefer biz daha erken dibi bulacaz..krizden daha erken çıkabilir miyiz bilmem ama dibi daha erken bulacaz..isteyen olursa hafta sonu didik didik ederiz..

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Ama 5-6 yılda bir sert SP500 sert düşüşü olacak diye hisse almamakta olmuyor...İsterlerse 4-5 ay daha rahatlıkla yatay-yükselişte olabiliyor...sp500 ü çözeni görmedim..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,012
    Şimşek dışarda kaynak ararken yabancı gelecek izlenimi tazeleniyor vf alımlarıyla ile ön çalışma yapılıp zemin hazırlanıyor ,, bu meyanda sürekli yukarı yönlü revize edilen mevcut enflasyon verilerine rağmen + yılbaşı maaş zamlarının enflasyona etkisi daha hesaplanmamışken 3-3.5 ay sonra olası faiz indirimine Tayyip çıkıp sanki yarın olacakmış gibi atıf yapıyor

Derken Yapı kredi satışı temcit pilavı ısıtılıp tekrar sofraya konuluyor
    Trump’un S&P nin pozitif dokunuşlarını da gözardı etmeden

Bu kronolojiyle buraya kadar paşa paşa geldik ,,plan tıkır tıkır işledi
    Üstelik kötü blançoların zirve yaptığı dönemde blançosu bozukların önderliğinde

Millette mal bulmuş Mağribi gibi Ralli nidaları atmağa başladı
    Ralli için yollar bozuk beyler maalesef ,kabul etmek lazım iyi kurgulanıp iyi ilizyon yaratıldı

Neyse.. sebeplerden ziyade sonuçları beni ilgilendiriyor buraya kadar gelmişken 9700 denemesi yapsa da önümüzdeki hafta kalanları elden çıkarsak ..duruma göre belki daha erken

6. ya milette BİTCOİN de ralli oluyor vs modu var ya kardesim 2021 kasım ayında 69 k olan bu yatırım aracı simdi 87 k bu mu ralli ! ayrıca alt coinler 30-40 kat dustu ve hala o yerlerdeler ... bir oyun var ama bakalım n olcak .. ama su var bizim borsaya cok benziyor bu olay endeks 9000 ama bankalar 9000 digerleri 6000
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by SEL Yazıyı Oku
    u-30, u-100 takip ettiğim kanalların hepsi patladı.. . 2.5 aylık spot hisse taşıyan biri olarak enseyide iyice kararttım .

alttaki grafik u-tüm.. elde bir bu kaldı..çok mesnetli bir kanal değil ama yapacak birşey yok idare edeceğiz artık umarım çalışır.. kısmet.. ytd..

XUTUM haftalık log kanalizasyon son durum..son yukseliş grafikte belli bile olmuyor.. . ytd.

Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    "Boğa piyasaları en karanlık anda doğar, kuşku ile büyür, iyimserlikte olgunlaşır ve coşku ile ölür."

Bunu anlamak ve uygulamak yıllarıma mal oldu...

Kötü bilanço(güçlü gurup şirketi için),en kötü olasılığı hesaplanmış savaş vs...

KY,çok rasyonel düşünür bunun için borsada kazanamaz.KY,mantıklıdır,bunun için bilanço olumluyken-en tepede not artarken alır...

BORSADA MANTIKLI DÜŞÜNEN KAYBEDER(BABO)

MGROS(berbat bilanço) fiyat 36

MGROS(bilanço çok güzel) fiyat 520

Sayfa 680/1000 İlkİlk ... 180580630670678679680681682690730780 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •