Sayfa 683/684 İlkİlk ... 183583633673681682683684 SonSon
Arama sonucu : 5472 madde; 5,457 - 5,464 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Dün ve bugün yüksek hacim var
    İri ve diri. Hacimli bir piyasa maşallah

2.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    İri ve diri. Hacimli bir piyasa maşallah
    Evet, içimizdeki bol lotlu kallavi abilerden biri mal alıyor ya da satıyor gibi.

Ahtapot 8 kolludur. Jumbo karides 8 bacaklıdır. Kupa bacak valedir, sinek papaz karadır, kupa kızı kırmızı, menekşeler mordur, hissede durmak zordur.

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Artık o saf, sefil Bilo değiliz ağam, biz de Maho ağa olmayı öğreniyoruz.

Alıyoruz, satıyoruz ehonomiye can veriyoruz...
    Sen bu işi çözmüşsün. Tüm sistemin fırsatçılık ve mal kakalama üzerine kurulu olduğunun bilincinde olman çok güzel. Böylece BİST'teki katılımcıların %99 unu egale etmiş oluyorsun, onlardan en az 1 adım öndesin. Hisse senetlerini yatırım enstrümanı olarak görenlere selam olsun. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Kazanma Sanatı kitap ve filminde gördüğünüz gibi maç sırasında önemli olan şey skor yapmak.
    Ancak bunun için maç öncesinde teknik-taktik-mental-fiziksel hazırlıklarınızı yapmanız gerekiyor.
    Günlük al-satı zaman zaman dalgaların etkisinde kalarak yapabiliyoruz ve tüm borsacıların tecrübe ettiği bir iş.
    Orta ve uzun vadeli yatırım taktiklerini kullanan herkes zaten al-sat tecrübesine de sahip, 2022 yılı Temmuz-Ağustos döneminde uzun vadeli pozisyonuma ilave olarak Tüpraş'da, kredili olarak da günlük al-sat yapıyordum, faizler cazipti. 50binTL civarı net kar elde edip yarıdan fazlasını faiz ve işlem masrafı olarak ödediğim bir işlem dizisi oldu, diğerleri daha düşük getirilerle sonlandı. Hisse yukarı trend olduğundan kayıp yaşamamıştım ama fiyat salınımları nedeniyle 100binTL içeri girdiğim zaman aralıkları oldu üstelik şirket ve sektörle ilgili tüm detaylara hakim olmanın avantajına rağmen çok zor bir süreçti.

Uzun süre yaparsanız sadece fiyatlara odaklanmaya başlıyorsunuz yani skor tabelasını izliyorsunuz ve diğer detayları görmek zorlaşıyor. Performansı düşen yada sakatlanan oyuncunuzu, aksayan taktiklerinizi, geleceğe yönelik yapılması gereken altyapı çalışmalarını aksatmaya başlıyorsunuz. Kumar oynayanlarınkine benzer bir psikolojik durum baskın hale gelerek ileri görüşü bozuyor.

5. bugün güzel short squeeze var. sn. Trendhound dediğiniz gibi dalgalı piyasada daha iyi kazanıyor pala. ne yapacak uptrendi. uptrend az kazandırıyor.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sen bu işi çözmüşsün. Tüm sistemin fırsatçılık ve mal kakalama üzerine kurulu olduğunun bilincinde olman çok güzel. Böylece BİST'teki katılımcıların %99 unu egale etmiş oluyorsun, onlardan en az 1 adım öndesin. Hisse senetlerini yatırım enstrümanı olarak görenlere selam olsun. 😊

sorun şu ki bunun farkında olan o %1in %99u piyasayı yenemez al satla.

7. Gün içi alsatlardan düzenli ve sürekli şekilde para kazanmak çok zor. Bu tür işlemlerin kralı BofA gibi robotlar. Onun yerine daha uzun vadeli olan kanal içi treyding çok daha olumlu sonuç verir. Mesela FROTO nun kanalı belli. 80 ila 100 arası git gel yapıp duruyor. 90 TL yi orta nokta alırsak artı eksi %10 luk bir kanal bu. 80 in altı ile 100 ün üstünü kaçak olarak değerlendirebiliriz ta ki aksi ispat edilene kadar. Bu kanalın yakın zamanda değişime uğrama ihtimali de var, 80-100 kanalı bir bakmışsınız 70-90 a evrilmiş veya da 90-110 a. Yakın takipte iseniz zaten bu değişimin farkına varıp stratejinizi uygun şekilde revize edersiniz. Amaç kanalın alt sınırına yakın yerde alıp üst sınıra yakın yerde vermekten ibaret.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

8. Lokomotif borsalar artık İran İsrail savaşını iplemiyor. Brrent petrol, altın, gümüş, ABD gösterge tahvil fiyatı, majör para birimleri karşısında dolar gibi güvenli limanlar düşüp duruyor.

Piyasa bu savaşın İran aleyhine kısa sürede sonuçlanacağı veya da kısa sürede bir uzlaşma ile biteceği mesajını veriyor.

Sayfa 683/684 İlkİlk ... 183583633673681682683684 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •