kur serbest bırakarak carı acık kapanmaz
kapanmayacagını gorecekler
ithalat ve ihracatın bir sürü dinamiği var
kur serbest bırakarak carı acık kapanmaz
kapanmayacagını gorecekler
ithalat ve ihracatın bir sürü dinamiği var
Faizi indirdik doları patlattık, iphone almadık, tok kapı 2022 golf almadık, cari açığı da dolaylı yoldan azalttık. Nays.
Ee bu ekonomi insan ihtiyaçlarının kısıtlı kaynakla dengelendiği noktayı tespit eden bilim değil miydi
Ulan ülke cari açık vermeyecek diye (o da bilmem kaç yıllık projeksiyonda) ben 32lik tuvalet kağıdını 100 liraya almaya okey mi diyeceğim?
Cari açık da makro ekonomi de bi yere kadar, bu tencere kaynamazsa (yazıdaki örnekte ben dötümü ucuza silemezsem) ülkede bazı şeyler değişir aga
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence kapanır.misal otomobil bu fiyatlarla orda talep çok düşer.paramiz yetmediğinden onlarca kalemde ithalat azalır.bu esnada ortalık darmaduman olur sonuç pı Rus zaferi gibi olur fakirlesmeyi herkes yaşar ama cari açık azalır.adam dedi ya paramız var ki ithal ediyoruz diye para olmayınca nasıl ithal edeceksin Di mi
Son düzenleme : hkm; 17-11-2021 saat: 20:54.
Daha evvel yazdım o joker filmi boşuna çekilmedi.olacaklari son sahnede bize gosterdiler
kur baskilanarak cari açık kapanır mı.olmayana er giyi kullanarak düşünelim o zaman
Ben demiyorum ama geleneksel mantik diyor
Efendim kur dusunce ihracat patlayip itlahat azalacakmis yurtdisina cikan turistler azalacakmis ama yurtdisindan gelen turist artacakmis
Yani dolarimiz yok daha cok dolar kazanmamiz gerekiyormus o yuzden kurun yukselmesi iyiymis
Ben demiyorum ekonomi kitaplarinda boyle yaziyor
cari açık da cari açık...
en büyük cari açık kalemi hangileri ?
A.
B.
C.
yazın bakalım..
rakkamla raporla..
olay kur mu başka şey mi görelim![]()
![]()
![]()
Yer İmleri