Artan

20,24 10 18:10
202,70 9.98 18:10
15,21 9.98 18:10
11,15 9.96 18:10
10,73 9.94 18:10
Artan Hisseler

Azalan

2,34 -10 18:10
61,70 -9.99 18:10
32,96 -9.99 18:10
31,92 -9.98 18:10
74,90 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.028.660.685,75 18:10
9.497.456.786,10 18:10
8.698.546.854,50 18:10
8.249.481.501,95 18:10
6.736.457.945,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Yani çok merak ediyorum, yüksek kurun nasıl bir faydası var. Düşük faizin var anladık, ama faizi piyasa koşulları uygun olmadan kafana göre düşürdüğün de kur çıldırıyor. Dövizde göbeğimizden bağlı olduğumuza göre herşeyin fiyatı artıyor dolayısıyla enflasyon artıyor. Peki faizi indirince enflasyonun ineceğini neden düşünüyorlar? Benim göremediğim bir büyük resimmi var. Şimdi kur yüksek ama faiz düşünce şu kadar süre içinde, şu sebeplerden düşecek diyen biri varda benmi denk gelmedim. Mantıklı bir açıklama (varsa) yapabilecek biri varmı? Bir yerlerde böyle bir makale falan varsa okumak istiyorum

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    Yani çok merak ediyorum, yüksek kurun nasıl bir faydası var. Düşük faizin var anladık, ama faizi piyasa koşulları uygun olmadan kafana göre düşürdüğün de kur çıldırıyor. Dövizde göbeğimizden bağlı olduğumuza göre herşeyin fiyatı artıyor dolayısıyla enflasyon artıyor. Peki faizi indirince enflasyonun ineceğini neden düşünüyorlar? Benim göremediğim bir büyük resimmi var. Şimdi kur yüksek ama faiz düşünce şu kadar süre içinde, şu sebeplerden düşecek diyen biri varda benmi denk gelmedim. Mantıklı bir açıklama (varsa) yapabilecek biri varmı? Bir yerlerde böyle bir makale falan varsa okumak istiyorum

artan birsey daha var o da garanti verilen kopruler yollarin garanti ucretleri.tamami doviz bazli sozlesme.

3. Faiz arttırınca ekonomi duracak da... indirince durmayacak sanılıyor. Görelim bakalım...

ytd

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Faiz arttırınca ekonomi duracak da... indirince durmayacak sanılıyor. Görelim bakalım...

ytd
    Piyasada ürün bile bulunamayabilir. Adam önümüzdeki ay daha yüksek fiyata satarım deyip stokçuluk yapabilir uygun ürünlerde...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Piyasada ürün bile bulunamayabilir. Adam önümüzdeki ay daha yüksek fiyata satarım deyip stokçuluk yapabilir uygun ürünlerde...
    Aslında şöyle olabilir, şu an zaten büyük ihtimalle yapılan da bu: (ya da benzeri)

1 milyonluk arabayı aldın, alabileceğin en uzun vadeli krediyi en yüksek miktarda çektin.

2 sene boyunca krediyi ödeyip arabayı satsan büyük ihtimalle krediyi kaparsın bir de 2 sene önce arabayı aldığın miktar kadar para kalır cebine

Nasıl fikir?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Aslında şöyle olabilir, şu an zaten büyük ihtimalle yapılan da bu: (ya da benzeri)

1 milyonluk arabayı aldın, alabileceğin en uzun vadeli krediyi en yüksek miktarda çektin.

2 sene boyunca krediyi ödeyip arabayı satsan büyük ihtimalle krediyi kaparsın bir de 2 sene önce arabayı aldığın miktar kadar para kalır cebine

Nasıl fikir?
    Hocam peki bankalar o kadar tl mevduatı nereden bulacak, insanlar tl mevduat yatırır mı, küçük bir kesim dışında?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam peki bankalar o kadar tl mevduatı nereden bulacak, insanlar tl mevduat yatırır mı, küçük bir kesim dışında?
    Matbaadan basarlar ne olacak

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

Nasıl fikir?
    İyi fikir,
    Kredi çekip dolarda alınabilir, kur artışıyla zaten faizini ödersin vade sonunda da bir miktar para cebinde kalır

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •