Originally Posted by
İnatçı Bomberman
V.S. HARIHARAN:
REDİNGTON YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE
GRUP İCRA KURULU BAŞKANI
S.V. KRISHNAN:
REDİNGTON FİNANS İŞLERİ BAŞKANI VE ARENA YÖNETİM KURULU ÜYESİ.
Nitin Padmanabhan:
INVESTEC uluslararası bankacılık ve varlık yönetimi grubunun BT ve Telekom yatırımlarından sorumlu başdanışmanı.
Sarath Reddy:
UNIFI yatırım fonunun kurucusu ve şirketin Genel Müdürü ve Baş Yatırım Sorumlusu olarak görev yapıyor.
Aejas Lakhani:
UNIFI yatırım fonunda Fon Yöneticisi. Fon yönetimi, hisse senedi araştırması ve yönetim danışmanlığı alanında 12+ yıllık deneyime sahiptir.
Rucha Somaiya:
OLD BRGIDGE yatırım fonunda hisse senedi araştırma departmanında analist. BT sektör sorumlusu.
Pratik KOTHARİ:
UNIQUE Varlık Yönetim Şirketinde BT sektör analisti, varlık yönetimi sorumlusu
p. VENKATESH:
Corporate Database şirketinde araştırma analisti.
Sahil DOSHI:
Thinqwise Yatırım Fonu Yöneticisi.
Sarvesh GUPTA:
Maximal Capital Yatırım Fonu Yöneticisi.
V.S. HARIHARAN:
---Şimdi Arena'ya geliyoruz. Bağlı kuruluşumuz Arena'nın performansı, yedek akçeler nedeniyle etkilendi. Bunların bir defaya mahsus olduğunu düşünüyoruz, ancak bunları yakından takip ediyoruz.
---Türkiye'deki piyasa koşulları nedeniyle, geçen çeyrekte konkordato davalarının sayısında artış görüyoruz. Konkordato, mali zorluk yaşayan şirketlere alacaklılarla olan borçlarını yeniden yapılandırmaları için mahkemeler tarafından verilen geçici bir kolaylıktır. Müşterilerimizden birkaçı konkordato başvurusunda bulundu. Karşılaştığımız durum beklenmedikti. Biz gerekli önlemleri alırken, ekibimiz de alacakları tahsil etmek için gerekli tüm adımları atıyor.
---Türkiye'de enflasyonda bir düşüş ve lira faiz oranlarında düşüş beklentisi olsa da, görünüm belirsizliğini koruyor. İştirakimiz Arena, Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik yaklaşımımızı yeniden düzenliyor ve işletme sermayesini sıkılaştırarak, vadesi geçmiş kredi limitlerini yakından yöneterek ve Türk lirası riskimizi azaltarak işletmeyi ihtiyatlı bir şekilde yönetmek için proaktif adımlar atıyor. Arena'nın 1. çeyrek zorluklarından ilerledikçe kurtulacağımızı umuyoruz.
Nitin Padmanabhan:
Yani büyüme açısından çok iyi bir çeyrek geçirdiğinizi düşünüyorum. Sadece marj tarafı hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Brüt Marjı etkileyen 3 unsurdan bahsettiniz. Nedenini biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz? Yani felsefi açıdan bakarsak, gördüğümüz bu büyük anlaşmalar hangi coğrafyalarda? İşletme sermayesi ve bu anlaşmalar için tüm bu gerekliliklerden memnun musunuz? Ve marjları genel olarak ileriye dönük olarak nasıl düşünmeliyiz? Bunu ileriye dönük olarak nasıl ele almak istediğiniz konusunda farklı bir düşünce süreci olduğunu düşünüyor musunuz?
S.V. KRISHNAN:
---Teşekkürler Nitin. Marjlara bakarsanız, geçen yılın 1. çeyreğinden bu yılın 1. çeyreğine kadar yaklaşık 60 baz puanlık bir düşüş var, bu yaklaşık %5,7'ydi. Şimdi yaklaşık %5,1. Size bu düşüşün neyle ilgili olduğunu genel olarak özetlersek, yaklaşık 10 baz puanlık kısmı PayNet'in elden çıkarılmasıyla ilgili, çünkü bu geçen yılki sonuçlarımızın bir parçasıydı. İkinci olarak, Arena'da, Hari'nin de bahsettiği gibi, ekonomi hala devam ediyordu ve sektör stres altında. Arena'da PayNet'e ek olarak yaklaşık 10 baz puanlık bir düşüş var. Yaklaşık 35 ila 40 baz puanlık bakiye ise esas olarak TSG işlerinden kaynaklanıyor. Büyük anlaşmalar, yani aslında burada devreye giriyor. Bunu daha önce tartışmıştık, brüt marj düşük olabilir veya işletme sermayesi faydalı olabilir, ancak bunların büyük anlaşmalar olması nedeniyle bazı tavizler vermemiz gerekiyor.
İkincisi, pazardaki yüksek rekabet nedeniyle marj açısından bir miktar stres yaşanmaktadır ve ayrıca tedarikçiler TSG alanında daha yüksek marj sunabilecek konumda değildir. İşte TSG'de marj düşüşünün gözlemlenmesinin ana nedenleri bunlardır.
Ancak bunun dışında, yıllık brüt kâr marjındaki düşüş açısından genel olarak bir kırılma söz konusu. Aynı şekilde belirtmem gerekirse, PayNet kalıcı bir şey. Ancak Arena'da, geri kazanılabileceğini düşünüyoruz. Biraz zaman alacak, ancak geri getireceğimizden eminiz. TSG örneğinde de bu, diğer noktanızla bağlantılı olarak, büyük anlaşmaların tek seferlik olmadığını düşünüyoruz.
Bu durum bir süre daha devam edecek ve gelir artışımızı, pazar payımızı ve tedarikçi payımızı yerinde tutmak için bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle, büyük anlaşmalarda, önemli ölçüde daha yüksek büyük anlaşmalar varsa, bunları ayrı ayrı takip etmeye başlayacağız ve ayrıca nasıl paylaşılabileceğini göreceğiz. Ancak bunun dışında, piyasa baskısından kaynaklanan TSG marjlarının geri kalanının biraz zaman alacağını düşünüyoruz.
Nitin, sorduğun bir diğer nokta da, büyük anlaşmalar için yeterli işletme sermayemiz var mı? Şu anda konuştuğumuz gibi, var olduğunu düşünüyoruz. Bakın, Haziran sonu itibarıyla brüt borcumuz öz sermayeye oranı 0,36 kattı. Net borcumuz öz sermayeye oranı ise yaklaşık 0,23 kat. Peki, bazı büyük anlaşmaları ele almak için yeterli sermayemiz var mı? Evet. Ama her şey anlaşmaların büyüklüğüne bağlı. Anlaşmaların büyüklüğünün de artabileceğini düşünüyoruz. Uygun bir zamanda ihtiyaçlar ortaya çıkarsa, geri dönüp kamuoyuyla konuşacağız. Ama şu anda oldukça iyiyiz.
Sarath Reddy:
Ayrıca, faiz maliyetleri de var. Aldığınız satış gelirinin faizi önemli ölçüde azaltmanıza yardımcı olacağını bekliyorduk, ancak uluslararası faiz maliyetleriniz epey artmış gibi görünüyor. Tekrar söylüyorum, tam bir sürpriz. Anlayamıyorum. Nakit akışının eksi 1.300 crore INR olmasıyla ilgili bir durum var. Bunu anlamamıza yardımcı olun. Ayrıca, faktoring kullanmaya devam edip etmediğinizi bize söyleyebilir misiniz? Eğer öyleyse, bu çeyrek için ne kadar?
S.V. KRISHNAN:
Tamam. Tedarikle ilgili ilk noktada, bakın, Türkiye'de ekonomi gerçekten çok fazla stres yaşıyor. Şirketler tarafından konkordato için yapılan başvurular artıyor. Konkordato, borç yeniden yapılandırması gibidir. Bu iflas öncesi bir durum, tamam mı? Şimdi, konkordato başvurusunda bulunan şirket sayısını belirteceğim.
Son 7 yılda, ortalama 1.500 ila 2.000 şirket arasında olmuştur, son 5 yılda. Her ay, Ocak 504, Şubat 365, Mart 414, Nisan 444, Mayıs 508, Haziran 541'den başlayarak. Yani, Türkiye'de her ay yaklaşık 500 şirketin konkordato başvurusunda bulunduğunu görebilirsiniz, buna karşılık yılda yaklaşık 1.500 ila 2.000 şirket. Yani, size sadece ekonominin nasıl hareket ettiğine dair bir bakış açısı sunuyorum ve biz de ekosistemin bir parçasıyız.
İşletmemizde gördüğümüz kadarıyla, mevcut çeyrekte konkordato başvurusunda bulunan bazı müşteriler var. Tüm bunlar, belki geçen sefer size bir bakış açısı sunabilirdik, ama tüm bunlar yaşanıyor. Şu anda da, bu konuda kendimizi güncel tutuyoruz ve bazı adımlar atıyoruz. Bu da bizim tarafımızdan bazı adımlar atılmasını gerektiriyor. Dolayısıyla Arena'da yaklaşık 8 milyon doların üzerinde bir provizyon yaptık. Bunun tek seferlik olduğunu düşünüyoruz ve şu anda tahsil edilmesi gereken diğer AR'leri yönetebilmeliyiz. Ama bu bir sürpriz mi? Bizim için bile bir sürpriz. Ancak piyasa zorlu olduğu için, dikkatli bir bakış açısına sahip olmamız gerekiyor. Bu vakayı tespit etme ve kayıtlara geçirme konusunda proaktif bir yaklaşım sergilediğimizi düşünüyoruz.
İkincisi, faiz maliyeti. Bilançoda faiz maliyeti %14 arttı ve bu sadece faiz. Faktoring ve faizi birlikte ele alırsak, diğer sorunuza gelince, faktoring yapıyor muyuz? Evet. Miktar düştü, ama biz - yani, hala faktoring yapıyoruz. Genel olarak, geçen yıl faktoring ve faiz birlikte 148 crore INR idi, bu da şu anda mevcut çeyrekte 122 crore INR'ye düştü.
Peki düştü mü? Düştü. %18 düştü. Peki bu beklediğimiz bir şey miydi? Hayır, açıkladığınız sebeplerden dolayı daha da düşeceğini düşünüyorduk.Buna ek olarak, sadece Arena'yı ele alırsak, Arena'nın geçen yılki faiz artı faizi 90 crore INR idi,ki bu da 69 crore INR'ye düştü. Yani Arena'da bile, cari çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre faktoring ve faiz maliyetlerinde bir düşüş var. Ancak size şunu söyleyeyim, bunun daha da önemli olmamasına neden olan birkaç faktör vardı. Bu beklentiydi.
İlk nokta, PayNet parası, ABD doları cinsinden geldi. ABD doları faiz oranları yaklaşık %10 ile %11, %12 arasında değişiyor. Bize %10, %11, %12'lik maliyet getiren krediyi ödemek zorunda kaldık.Ama diğer yandan, işletme sermayesinde de buna paralel bir artış oldu. Bunların nedenini açıklayacağım. Ancak bu artışların çoğu Türk Lirası işinde gerçekleşti. Ve Türk Lirası kredileri bize %50'ye mal oluyordu.
Gördüğünüz gibi, PayNet parası gelirken, faiz maliyetimizdeki düşüşün yalnızca beşte birini karşılayabildi. Ancak diğer yandan, daha yüksek maliyetli krediler almak zorunda kaldık.Bu artış neden oldu? Üç faktör vardı. Birincisi, bahsettiğimiz gecikme, yani konkordatoyla ilgili gecikmeler veya genel piyasa gecikmeleri, çünkü piyasadaki genel likidite durumu açısından bir miktar durgunluk var.
Bu nedenle, bir işletme sermayesi tıkanıklığı yaşandı ve bunun bir kısmını hallettik ve bakiyenin geleceğini düşünüyoruz. Biraz zaman alacak ama kesinlikle gelecek. İkincisi, PayNet parası gelene kadar nakit akışı konusunda bazı zorluklar yaşadık. Ayrıca yeterli banka kredisi vb. alamadığımız için tedarikçi ödemelerimizin bir kısmını erteliyorduk.
Bu baskı, PayNet işleminin tamamlanmasını bekliyorduk, bu yüzden ödeme yapıldı. Üçüncüsü, artık işimizi büyütmek için bize bir alan sağladığını düşündük çünkü lütfen anlayın, bu sektörde kenarda kalırsak, satıcılar bizi dışarı itecektir. Ayrıca pazar payı oyununu da oynamamız gerekiyor.
Hiçbir temel ilkeden ödün vermeyeceğiz, ancak bu dengeli bir şekilde ele almamız gereken bir konu. Dolayısıyla envanter nedeniyle bir miktar birikim de oldu. Tüm bunlar, ek işletme sermayesine, ek borca ve ayrıca ek faiz maliyetine yol açtı. Yıllık bazda faizin düştüğünü söylemiştim, ancak işletme sermayemizi artırmasaydık daha da hızlı düşebilirdi, ancak şu anki durumumuz bu.
Sarath Reddy:
Tamam. Türkiye'de faaliyet gösteriyorsanız, pazar payını korumak için ciddi bir oyuncu olmanız gerektiği konusunda bize anlattıklarınıza bakılırsa, bu önemli. Ancak riskler, maliyetler, faktoring maliyetleri, faiz maliyetleri ve bitmek bilmeyen karşılık maliyetleri göz önüne alındığında, bunun üzerinden birkaç çeyrek mi geçti? Türkiye'de olmanız gerekip gerekmediğini ne zaman değerlendireceksiniz? İyi iş çıkardığınız birçok pazar var. Sizi ödüllendirmeyen bir pazarda kafanızı kırmaya devam ederek neden tüm iyi çalışmaları mahvediyorsunuz?
V.S. HARIHARAN:
Haklı bir soru….Bir pazara girmek zorlu ama çok kolay değil, ancak pazarlardan kolayca çıkabiliriz.Bu nedenle, şu anda Türkiye'deki stratejimizi yeniden düzenliyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde, Türkiye'de iş yapmanın ve devam etmenin en iyi yolunun ne olduğunu göreceğiz. Bu yapılıyor. Hem bağlı ortaklığımızla hem de Yönetim Kurulu'yla bir strateji görüşmesi yapılıyor.Bu konuda ilerledikçe sizi bilgilendireceğiz, ancak bu haklı bir soru.
Sarath Reddy:
Hissedarlar olarak, belki de daha az tarafsız olduğumuzu anlamalısınız, çünkü şirket ile diğerleri arasında bir mesafe var. Ancak piyasada tekrarlayan sorunlar yaşıyorsanız ve aslında maruziyetinizi artırıyorsanız, bağlı şirketinizin satışından elde ettiğiniz iyi parayı artan işlere yatırıyorsanız, bu çok ama çok sinir bozucu, efendim. Ve yönetime bunun bir hissedar tarafından söylenmesi hayal kırıklığı yaratıyor mu?
V.S. HARIHARAN:
Açıkçası, bu konuyu sizin kadar anlıyor ve sizin kadar hayal kırıklığına uğruyoruz çünkü tünelin sonundaki ışığı görüyorduk ve PayNet'in elden çıkarılmasıyla iyi bir kâr artışı bekliyorduk ve bu parayı temizlik sektörüne odaklanmak için kullanacaktık. Bu, bu yıla girerkenki stratejimiz. Ama aynı zamanda aynı derecede hayal kırıklığına uğruyoruz ve iyi iş yapmak ve iyi bir yatırım getirisi elde etmek istediğimizi açıkça belirttiğimizi anlamanızı istiyoruz. Bu konuda çok netiz.
Sarath Reddy:
Tamam. Anlaşıldı efendim, belli bir noktadan sonra, günlük yaşantınız veya uğraştığınız konular hakkında yeterli anlayışa ve görünürlüğe sahip değiliz. Yaşadıklarınıza saygı duyuyoruz.
Ancak Hari'nin açılış konuşmasında bahsettiği ödülün ruhuna uygun olarak, hissedar güveninin sadece şirketlere giriş değil, çıkışların da gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesine bağlı olması önemlidir.
Ve uzun bir bekleyiş oldu. Hindistan'da ve Orta Doğu'daki işletmelerinizde inanılmaz bir ilerleme oldu, Suudi Arabistan ve BAE'de harika bir kâr-zarar ve büyüme performansı var. Ama nedense, hepiniz yapılması gereken bir şeyi çözmek için gereksiz yere zaman harcadınız. Bu bizim görüşümüz. Katılabiliriz, katılmayabiliriz, ama bu bizim görüşümüz ve sanırım bunu paylaşmamız gerektiğini düşündük.
V.S. HARIHARAN:
Hayır, buna katılmıyorum Sarath. Dolayısıyla Türkiye'deki uzun vadeli stratejimize bakarken kesinlikle elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ayrıca bu konuda objektif ve tarafsız olmaktan da kaçınmıyoruz. İçiniz rahat olsun.
Aejas Lakhani:
Efendim, bir sorum daha olacak. Efendim, 500 şirketin borç batağına saplanıp iflas etmeye devam ettiğinden bahsettiniz. Peki, bir zamanlar 8 milyon dolarlık provizyonun bir sonraki çeyrekte tekrarlanmayacağı konusunda sizi rahatlatan ne? Ayrıca, sahip olduğunuz kredi sigortasından, bu 8 milyon dolardan ne kadar tahsil etmeyi beklediğinizi söyleyebilir misiniz?
S.V. KRISHNAN:
Tamam. Sigorta teminatımız, kredi sigortası Aejas'tan tahsil etmeyi beklediğimiz net tutardır. İlk sorunuza gelince, ne kadar rahatız? Şu anda konuştuğumuz gibi, bu yapmamız gereken bir değerlendirme. Değerlendirmemize göre, bunun yeterince iyi olduğunu düşünüyorum. Ama bildiğiniz gibi, bunlar gelişen durumlar. Bize güvenmeniz gerekiyor ve biz de ekibe güveniyoruz. Ama biz... bunun üzerinde çalışıyoruz. Size söyleyebileceğim bu. Yani, bu bir şey -- bunu ilk kez görmüyoruz. Bunu çeşitli yerlerde, çeşitli zamanlarda gördük ve her durum farklı. Ama değerlendirmemize göre, 8 milyonluk bir meblağ bu davayı ele almak için yeterli.
Aejas Lakhani:
Ve beyefendi, çeyrek için özel faktöring maliyetini söyleyebilir misiniz?
S.V. KRISHNAN:
Bu rakam geçen yılın ilk çeyreğinde 68 crore INR iken, şimdi yaklaşık 31 crore INR'ye denk geliyor.
Pratik KOTHARİ:
Peki efendim, Arena'dan eski yönetici, bu yıl veya gelecek yıl için vermek istediğiniz bir tavsiye var mı? Normalleştirme nasıl görünüyor, brüt kâr marjı, PAT veya başka bir şey olsun?
S.V. KRISHNAN:
Hedefimizi açıkça ortaya koyduk ve dile getirdik. İşletme kârımızı %2,3 ile %2,5 arasında, net kârımızı ise %1,3'ün üzerinde tutmak istiyoruz. Bu, hâlâ odaklandığımız bir konu. Umutluyuz. Bu konuda herhangi bir zorluk görmüyoruz.
Aejas Lakhani:
Krishnan, efendim, bir devam sorusu. Hâlâ %2,3'lük FAVÖK marjını koruma yeteneğinin ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyorum. İlk çeyrek performansının nasıl olduğu göz önüne alındığında, Türkiye'deki dinamik durum göz önüne alındığında, kalan 9 ayda %2,3'ten fazlasını kapatmamız gerekeceği ve böylece karma rakamın %2,3'e ulaşacağı konusunda size güven veren nedir? Peki size bu güveni veren nedir efendim?
S.V. KRISHNAN:
Tamam. Bakın, Türkiye'deki bu sorun -- bunun tek seferlik olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden tüm bunları görmüyoruz, şu anda bir değerlendirme yapmamız gerekiyor. İkinci olarak, kazanç raporunda, daha uzun bir süre için 1. çeyrek faaliyet kârımızın ve PAT yüzdemizin nasıl olduğunu verdiğimiz bir slayt görmüş olmalısınız. Çünkü bir kafa karışıklığı görüyorum, bu yüzden bazı endişeler ortaya çıkıyor.
4. çeyrek ile 1. çeyrek arasında bir karşılaştırma var veya tam yıl rakamıyla 1. çeyrek arasında bir karşılaştırma var, ancak bu mümkün değil. 1. çeyreğimiz her zaman gelir açısından en düşük çeyrek, kârlılık açısından en düşük çeyrek olmuştur. Bu slaytta, işletme kârı açısından eğilimi görebilirsiniz. 3 yıllık COVID dönemini çıkarıyorum çünkü bunlar istisna olarak kabul edilmek istenmez.
Yani, faaliyet kârı ortalaması, öncesi ve sonrası yaklaşık %2,06 ve biz %2,09'dayız, yani ondan daha iyiyiz. PAT yüzdesi ise %1,16, yani öncesi ve sonrası, biz yaklaşık %1,32'deyiz. Peki, Hari'nin dediği gibi daha mı iyiyiz? Kesinlikle, daha iyiyiz.
Belki Arena'daki AR sorunu olmasaydı, çok net bir şekilde ortaya çıkardı. Bak,
Şöyle bak Aejas. AR karşılığımız bu çeyrekte yaklaşık %0,39. Normalde yaklaşık 10 baz puan. 10 baz puan olduğunu varsayalım.
Şu anda 29 baz puanlık bir kârlılıktan bahsediyoruz, bu da AR nedeniyle kârlılıkta yaklaşık %0,3'lük bir düşüşe denk geliyor.
Bu da PAT seviyesinde yaklaşık 22-23 baz puan olabilir. 22, 23 baz puanlık etki, gördüğünüz rakamlarda mevcut. Bu yüzden endişelenmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Kesinlikle bu işin içindeyiz, endişeli değiliz. Söylediklerimiz konusunda kendimize güveniyoruz.
Sahil DOSHI:
Tamam. Anlaşıldı efendim. Teşekkür ederim. Efendim, soru -- diğer soru büyük anlaşmalarla ilgili. Büyük anlaşmayı ne olarak tanımladığınızı belirtebilir misiniz? Ve bu çeyrekte bunlar için herhangi bir faktörleme var mı?
S.V. KRISHNAN:
Tamam. Büyük anlaşmanın tanımını yapmak çok zor çünkü işletmelerin boyutu büyüyor. Bunu çok genel bir çerçevede ele alıyorum. 1,5, 2 yıl önce, 100 crore INR'den fazla olan her şey büyük bir anlaşma sayılabilirdi. Geçen yıl ise 200 crore INR'den fazla olan bazı anlaşmalar yaptık. Her bir işlemden bahsediyorum. Şimdi, gelecek olan işletmelere bakarsak, bundan birkaç kat daha büyük olan bazı işletmeler var. Bu yüzden, çok kesin bir miktar belirlemek çok zor. Eğer oldukça önemliyse ve tek bir müşteriye, tek bir satıcıya yönelikse, büyük bir anlaşma olarak adlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.
Sahil DOSHI:
Elbette efendim. Teşekkür ederim. Samimi cevaplarınız için minnettarım. Arena ile ilgili son bir sorum var. Şu anki durumu nicel olarak ifade edebilir misiniz veya doğrudan söyleyebilir misiniz? Kârlılık ve sermaye enjeksiyonu konusunda bundan sonraki yıl nasıl düşünmeliyiz?
S.V. KRISHNAN:
Sermaye enjeksiyonu yok. Yatırım yapmadık -- yani sermaye koymadık. 2010'daki satın almamızdan sonra Arena'ya herhangi bir taahhütte bulunmadık. Yani, planlanan herhangi bir sermaye yatırımı yok. Bununla birlikte, Türkiye^de ekonomi ve endüstri hala stres altında. Çalışanlarımızın nasıl yöneteceklerine güveniyoruz ve bu, ihtiyaç duyulan her yerde katkıda bulunduğumuz bir şey -- yani, katkıda bulunuyoruz. Onlara yardım ediyoruz. Bu yüzden çok dikkatli olacağız. Durumun daha iyi olacağını düşünüyoruz. Hari'nin de dediği gibi, neler yapabileceğimiz konusunda stratejik olarak da bakıyoruz. Doğru zamanda, düşünce sürecimizi ve planlarımızı sizinle paylaşacağız. Ama şu anda, mevcut durumda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
Sarvesh GUPTA:
Tamam. Efendim, son olarak, Türkiye'deki faaliyetlerimize gelirsek, ana şirket bilançomuzda Arena için yaptığımız yatırımların net defter değeri nedir?
S.V. KRISHNAN:
Şu anda yaklaşık 30 milyon dolar civarında.
Tam da bu soruyla ilgili olarak, Arena'nın halka açık bir şirket olduğunu ve piyasa değerinin, bugün tam olarak bilmiyorum, 85 milyon ila 90 milyon dolar arasında değiştiğini söylememin de önemli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla, sorunuza gelince, mevcut yatırımımız yaklaşık 30 milyon dolar. Ancak bunun piyasa değerini hesaplamam gerekirse, bu miktarın %50'si, yani 40 ila 45 milyon dolar arasında olabilir. Bu size biraz rahatlık verebilir.
MODERATÖR:
Zaman kısıtlaması nedeniyle bu son soruydu. Şimdi konferansı kapanış konuşmaları için yönetime bırakıyorum. Söz sizde efendim.
V.S. HARIHARAN:
Tüm sorularınız için çok teşekkür ederim. Brüt kâr marjındaki düşüşler ve iştirakimiz Arena'da yaşadığımız zorluklar nedeniyle birçok soru olduğunu biliyorum. Arena dışındaki tüm coğrafyalarda çeyreği yönetme şeklimiz konusunda kendimizi çok güçlü hissediyoruz. İkinci çeyrekte ilerledikçe, mobilite, Teknoloji Çözümleri ve Yazılım Çözümleri iş kolundaki Net Performans Göstergelerinin (NPI) bizim için iyi bir çeyrek hazırladığını görüyoruz ve bunu 3 ay içinde sizinle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.
Yer İmleri