Sayfa 6894/7020 İlkİlk ... 5894639467946844688468926893689468956896690469446994 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,145 - 55,152 arası.

Konu: Sanat Mozaik

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Woody Allen’in yonetip rol aldigi, kadrosunda Diane Keaton ve Tony Roberts’in bulundugu romantik komedi Annie Hall, 20 Nisan 1977’de Tayvan ve Amerika’da vizyona girdi.

" Adamin biri psikiyatriste gider ve ' Doktor kardesim delirdi, kendini tavuk saniyor. ' der. doktor da der ki 'Neden onu getirmediniz ? ' bunun uzerine adam ' Getirirdim ama bana yumurta lazim ' der. Iliskiler hakkinda ben de boyle dusunuyorum. Tamamiyla mantiksiz, cilginca ve absurttur. Ama galiba surdurmek zorundayiz. Cunku cogumuzun yumurtaya ihtiyaci var.
    Ne diyeceğimi bilemedim. Tamamiyle

Ispanyol roman yazari Eduardo Mendoza, 20 Nisan 2017’de Ispanyolca konusulan ulkelerin en yuksek edebi serefi olan Cervantes Odulunu kazandi.

“ Biliyorum, biliyorum sayginligin bedelini odeyemezdim. Dusman bir sehirde yasiyorsaniz, ne bir dostunuz ne de buna kavusma ihtimaliniz yoksa, fakirseniz ve korku ve guvensizlik icinde yasiyorsaniz; kendi golgenizle konusmaktan SIKILMISSANIZ; bes dakika icinde sessizce yemek yiyip son lokmayi yutar yutmaz restorandan cikiyorsaniz; pazarlarin bir cirpida gecmesini ve is gunlerinin gelmesini ve tanidik yuzleri gormeyi diliyorsaniz; (…); iste bu durumlarda insan yarim saatlik bir sohbet icin bir tabak mercimek yemeginden vazgecebilir. ”
    İşte bu

Radikal dusunceleriyle ekonomide cigir yaratan Ingiliz iktisatci John Maynard Keynes'in olum yildonumu ( 21 Nisan 1946 )

" Lenin, parayi yok etmenin, kapitalist sistemi ortadan kaldirmanin en iyi yontemi oldugunu soylemis. Sürekli bir enflasyon artisinda, devletler, vatandaslarin varliklarinin onemli bir kismina gizlice/fark ettirmeden el koyabilir. Ustelik boyle el koyma, keyfîdir ve, bircoklari fakirlesirlerken, bazilari zenginlesir. Servetin bu keyfi duzenlemesi, sadece emniyeti degil, mevcut servet dagiliminin adil olusuna itimadi da sarsar. Haksizca, hatta arzu ve beklentilerinin otesinde, baslarina devlet kusu konanlar, enflasyonizmin proleter kadar fakirlestirdigi burjuvazinin nefret objesi: ‘vurguncular’ olurlar. Enflasyon devam edip de, paranin gercek degeri, aydan aya amansizca dalgalandiginda; en nihayet kapitalizmin temelini olusturan, alacakli ile borclunun arasindaki butun o daimi iliskiler, nerdeyse anlamsizlasacak denli kokunden bozulur. Ve, servet edinme yontemi, piyango ve kumara kadar duser. " Barisin Ekonomik Sonuclari
    Şu an olan bu sanki

Turk yazar, oyun yazari ve sair Murathan Mungan'in dogum gunu (21 Nisan 1955)

" Burkalarin altinda yalnizca kadinlar kaybolmuyor. Erkeklerin butun hayal gucleri, imgelemleri de tukeniyor.
    "
    Harika

Edebiyat teorisyeni, postmodernizmin ve postmodern felsefe'nin onculerinden cagdas Fransiz filozof Jean-Francois Lyotard'nin olum yildonumu (21 Nisan 1998)

" Mevcut olan kendisinde yok oldugu ya da yok olan mevcut oldugu olcude arzu vardir. Arzu gercekte mevcut olanin yok olmasindan dogar, olusur ya da tersi; orada olan orada degildir ve orada olmak ister, kendisiyle bulusmak, gerceklesmek ister ve arzu mevcudiyet ile yoklugu birbirine karistirmaksizin bir arada tutan bu guctur sadece. " Nicin Felsefe Yapariz ?
    Vayyy bu güzel bir saptama

Evet

Dogum Gunu Cocugu

" Evet, sana ihtiyacim var peri masalim. Cunku bir bulutun golgesi ve bir dusuncenin sarkisi hakkinda sohbet edebilecegim tek insan sensin ve bugun ise giderken yuzune baktigim uzun bir ayciceginin butun tohumlariyla birlikte bana nasil gulumsedigi hakkinda.
    Yaa çok tatlı

Bu tatlılıkta keseyim. Evime giderken aklımda olacak hep.

6883 de kaldım.

Sevgiler tüm sanat severlere ve Sn Terraluna size

Sayfa 6894/7020 İlkİlk ... 5894639467946844688468926893689468956896690469446994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •