Originally Posted by
TRENDHOUND
Bu hisse operasyonlara açık bir hissedir. Zaten yakın geçmişte 8 tl den 350 tl ye 44 katına çıkarak böyle bir operasyona maruz kaldı. %3100'lük son bedelli sermaye artırımı sürecinde ana ortak Bay Yeşil elindeki tüm rüçhanları rüçhan tahtasında satarak elindeki % hisse oranını büyük ölçüde düşürdü. Şirketin halka açıklık oranı şu anda yaklaşık %82'dir. Ana hissedar olan Bay Yeşil'in kendi şirketine bile güveni yok ki elindeki hisselerin çoğunu boşaltmış, ama siz YEŞİL alıma uygun bir hissedir diyorsunuz; şirketin ana hissedarı sizinle tam zıt bir görüş doğrultusunda karar vermiş. Son bir kaç ayda reel bazda bu hisse %90 düştü. Doğal olarak imtiyazlı hisseler hala Bay Yeşil'dedir. Böylece şirketin %99'u halka açık olsa bile hiç kimse yönetimi dolayısıyla şirketi ele geçiremiyor. İşte bu da şark kurnazlığıdır, gelişmiş ülke borsalarında bu tür durumlar çok nadirdir, BİST'te ise tam tersi bir durum söz konusu yani çok ama çok yaygın. İşte o yüzden SPK bu imtiyazlı hisselerin imhasını talep etmeli, 6 ayda bunu yapmayanlar veya yapamayanlar borsa kotasyonundan çıkarılmalı. Borsada işlem gören hisseler için de şirket tarafından çağrı yapılmalı.
Bilgiler için teşekkürler. Yorumlarınıza katılıyorum. Kendi adıma borsada hisse almadan ilk kontrol ettiğim kriter yönetim oluyor. Yönetimine güvenmediğim firmaya ortak olmuyorum, aynı gerçek hayat gibi düşünüyorum. Tabi başka birçok kritere bakınca yatırım yapılacak hisse sayısı oldukça düşüyor.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri