Sayfa 68/95 İlkİlk ... 1858666768697078 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 537 - 544 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. YEŞİL hisse senedinin başına geleni biliyorsunuzdur. Şu anda 2.14 tl'de (bölünmüş fiyat) ki %3100 bedelli öncesi (eski) fiyat bazında 37 tl ediyor. Yine eski fiyat bazında zirvesi 340 tl civarındaydı. Fiyattan büyük oranda köpük alındı ve fiyat kısmen de olsa normalleşti ama bu arada %90 lık da reel bir düşüş kaydetti. Az buz değil, %90 düştü.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Öte yandan JANTS daha 2 sene öncesine kadar yıllarca 3 tl civarından işlem görüyorken bir operasyona maruz kalıp 125 tl ye pompalanmış, tam tamına 40 katına çıkmış hem de ülke ekonomik kriz yaşıyorken ve tüm dünya korona ile boğuşuyorken.. Böyle bir performans için anormal kelimesi bile hafif kalır.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    TH,
    Özel bankalarda yedek akçeler dağ gibi oldu. Bunlar temettü olarak dağıtabilir mi?
    BDDK izin verirse neden olmasın?

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet dediğinde haklısın ancak bu ek faktöre rağmen eğer bir hisse BİST'te defter değerinin 14 katından, son 12 aylık net kârının ise 27 katından işlem görüyorsa bu hissenin şişik olduğu ve spot fiyatın bol köpük içerdiği gerçeği değişmiyor. TR'de şu anda risksiz yatırım aracı olan devlet tahvillerinin F/K'sı 5.6 dır. Eğer JANTS gibi riskli bir yatırım aracı "riskli olmasına rağmen" 27 F/K'dan işlem görebiliyorsa bunun bir nedeni olmalı. O neden de bana göre şirketin %16 gibi çok düşük olan bir halka açıklık oranına sahip olması ve bu halka açık olan kısmın bir kaç büyük yatırımcı veya havuz tarafından toplanmış olup hissenin sıkıştırılmasıdır. Burada temel rasyolarla hiç uyuşmayan bir suni durum söz konusudur, öyle gözüküyor ki hisse yukarı yönde ciddi şekilde pompalanmış (şahsi görüşümdür). Bu tür hisseler her türlü hareketi yapabilir, her ne kadar ederinin çok üzerinde işlem görüyor olsa bile serbest lotu çok sınırlı olduğu için sıkıştırma operasyonlarıyla pekala daha da yukarılara sürülebilir. Son derece temkinli olunması gereken bir durumdur bu.
    jantsa özelinde yazmadığımı belirtmiştim (neden jantsa için yazmışım gibi yorumluyorsun halen anlamadım). sanayi şirketleri için demiştim. evet jantsa yı bende pahalı buluyorum ama vurguladığım bu değil. Verdiğin formülün iyi çalışabilmesi için defter değerinin gerçekci olması lazım.
    Formül güzel ve faydalı ama doğru bir yön gösterebilmesi için işin içine tecrübe katmak lazım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    jantsa özelinde yazmadığımı belirtmiştim (neden jantsa için yazmışım gibi yorumluyorsun halen anlamadım). sanayi şirketleri için demiştim. evet jantsa yı bende pahalı buluyorum ama vurguladığım bu değil. Verdiğin formülün iyi çalışabilmesi için defter değerinin gerçekci olması lazım.
    Formül güzel ve faydalı ama doğru bir yön gösterebilmesi için işin içine tecrübe katmak lazım.
    Sayın PİT, ucuz pahalı bulmak İçin çok daha basit bir yol var. Örneğin şirket defter değerine göre pahalı ise yatırımcı şirketin reel değerinin taşınmazların ederinden fazla olduğunu söyler. Haklıdır, hatta iki kez haklıdır. Çünkü defterde o işi yaptığı fabrika 2 kez değersiz görünmektedir.
    Birinci değersizlik şirket kuruluşundan bu güne kadar gelen enflasyondur. Yani TL olarak fabrikayı 1 milyara kurduk ama 10 yılda bu yazlı fabrika değeri TL olarak enflasyon karşısında değersizleşti. O gün 1 milyara yapılan fabrika bugün 3 milyara yapılıyor.
    İkinci değersizlik ise, 10 yıl önce 1 milyara yapılan fabrikadan amortisman düşürdü, Buda bir bilanço değersizleştirme şekildir. Düşülen amortismanı özkaynaklara eklersek gerçek değeri bulabiliriz.
    Belki bir yazılım firmasında olmaz ama jantsa gibi bir fabrikanın şuan ne kadara mal edileceğini amortisman üzerinden bulabiliriz.

6.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Sayın PİT, ucuz pahalı bulmak İçin çok daha basit bir yol var. Örneğin şirket defter değerine göre pahalı ise yatırımcı şirketin reel değerinin taşınmazların ederinden fazla olduğunu söyler. Haklıdır, hatta iki kez haklıdır. Çünkü defterde o işi yaptığı fabrika 2 kez değersiz görünmektedir.
    Birinci değersizlik şirket kuruluşundan bu güne kadar gelen enflasyondur. Yani TL olarak fabrikayı 1 milyara kurduk ama 10 yılda bu yazlı fabrika değeri TL olarak enflasyon karşısında değersizleşti. O gün 1 milyara yapılan fabrika bugün 3 milyara yapılıyor.
    İkinci değersizlik ise, 10 yıl önce 1 milyara yapılan fabrikadan amortisman düşürdü, Buda bir bilanço değersizleştirme şekildir. Düşülen amortismanı özkaynaklara eklersek gerçek değeri bulabiliriz.
    Belki bir yazılım firmasında olmaz ama jantsa gibi bir fabrikanın şuan ne kadara mal edileceğini amortisman üzerinden bulabiliriz.
    üretim şirketleri için kesinlikle doğru bir yaklaşım. gyo, yo ve bankalarda defter değeri gerçeğe çok daha yakın olur normal koşullar altında.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. Sn Trendhound hocam, yazılarınızı keyifle okuyoruz.
    Sizin anlatmış olduğunuz formülü uygulayınca Arena, arclk, vstl gibi hisseler ucuz çıkıyor.
    Naten ve esen hisseleri de efk,sı net karından ciddi derecede düşük. Bu iki hissede ucuz olarak gözüküyor.
    Bu 5 hisse ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizde bir inceler misiniz?

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    JANTS'a uygulayalım bakalım. Formüle geçmeden önce temel rasyolara şöyle bir göz gezdirdiğimde hissenin şu anda defter değerinin hemen hemen 14 katından işlem gördüğünü, elde edilen son 12 aylık net kâr olan 220 milyon TL'ye oranla şirketin piyasa değerinin yıllık kârının tam tamına 27 katı olduğunu görüyorum. Bu durumda formüle bile gerek olmadan bu hissenin ederinin çok üzerinden işlem gördüğünü söyleyebilirim. Hem defter değeri hem de yıllık kâr babından bakarsak şirketin oldukça primli olduğu göze çarpıyor. Şimdi formülü uygulayalım:
    HBYNK=220.5 : 88.245 = 2.5 TL
    DD= 434 MİLYON TL
    HBDD= 434 : 88.245= 4.92 TL
    JANTS hissesinin ederi= Kare kök (9x2.5x4.92)=Kare kök(111)=10.5 TL oluyor.
    JANTS spot fiyat= 67.35 TL. >> 10.5 TL => Hisse borsada aşırı değerlidir, ederinin çok üzerinden işlem görmektedir.

Duhul
    Jul 2017
    İkamet
    güneşin doğduğu yer
    Gönderi
    1,082
    #YEŞİL alıma uygun bir hisse. Ama doğru zaman mı bilemiyorum Sn Trendhound...
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    YEŞİL hisse senedinin başına geleni biliyorsunuzdur. Şu anda 2.14 tl'de (bölünmüş fiyat) ki %3100 bedelli öncesi (eski) fiyat bazında 37 tl ediyor. Yine eski fiyat bazında zirvesi 340 tl civarındaydı. Fiyattan büyük oranda köpük alındı ve fiyat kısmen de olsa normalleşti ama bu arada %90 lık da reel bir düşüş kaydetti. Az buz değil, %90 düştü.

Sayfa 68/95 İlkİlk ... 1858666768697078 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •