Türkiye, 2021 yılında küresel kara para aklama ve terör finansmanını izleyen kuruluş FATF’in gri listesine alındı. Bakan Şimşek, dün gece komisyonda yaptığı konuşmada FATF’nin gri listesinden çıkmak adına hemen hemen tüm kriterlerin sağlandığını ve son aşama olarak kripto yasasının çıkarılmasının ardından kuruluşun standartlarına tam uyum sağlanacağını dile getirdi.
Söz konusu kripto düzenlemeleriyle ilgili bilgi veren Şimşek, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ve tasarısının yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını söyledi. Geçen haftadan bu yana Türkiye’de gündemde kalmaya devam eden kripto piyasasına yönelik düzenlemeler, son olarak 2024 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda yer aldı.
Yapılan açıklamada bu yıl dijital varlıkların vergilendirilmesi ve kripto varlık platformlarının düzenlenmesine ilişkin maddelerin hayata geçirilmesinin planlandığı aktarıldı.
Yatırım tavsiyesi değildir.
ciddi söyluyorum su sıralar endeks tpki vermeli essek olmalı eksi olmak icin
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sasa bugün de yerinde duramıyor, acaip trade fırsatı veriyor. Kısrak gibi tahtacisı, hop aşada hop yukarda
Hamdım Piştim Yandım
2012 den bu yana dolar bazlı pek bir şey kazandırmamis En tepeden alan için. BIST çöplüğünde 2012 den bu yana bir sürü endeks hissesi var o günkü dolar fiyatının 5 te biri fiyatına işlem gören. Altından zarar edeni bugüne kadar görmedim. Forexte felan işlem yaoiyorsundur ona bir şey demem.
Yer İmleri