Geçen TV'de orta sınıf kalmadı dendi. Bugüne kadar evini almamış olan bir daha zor ev alır. Faizler negatif olunca az çok kira getiren ev kıymetli oldu. Online alış veriş artınca dükkanlarda ve iş yerlerinde o kadar artış yok gibi.
Eskiden küçük ev moda idi, şimdi beraber yaşamak daha ekonomik olmaya başladı, tekrar büyük evlere yöneliş olabilir. Bir oda çalışma odası olur, salonlar küçülebilir veya Amerikan tarzı mutfak salon birlikte olur bence.
Havuzlu site de riskli, ileride havuz vergisi de gelrise şaşırmam, bizim seçmenin havuzlu sitede işi yoktur diye düşünebilirler.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Tanıdığım bir kardeşimiz var arada hisse sorar muhabbet ederiz ,
kamuda çalışıyor işçi statüsünde geçen ay 10.100 aldığı maaşı bu ay 8.900 olarak almış nedeni ne vergiye girmiş 1200 vergi diliminden dolayı kesilmiş , ekonomist anlatıyor ya çalışanlara ne gerekiyorsa vericez diye 4 ayda işçiyi soktuğu vergi dilimine bakın.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Paragöz abi sende az değilsin haa, muahhaaa
On yıldır yatan hisse bi gün yüzde 10 yabtı hemen bastın nazarı, akşama gızartmazlarsa eyi![]()
Hamdım Piştim Yandım
400 bin dolar üstü yabancıya uygun ev stoğu genelde EKGYO'da gibi. Kamu vatandaş olmak isteyenleri o projelere yönlendirir, diğer evlerde zorluk çıkaırır bence.
Ne zaman almaya kalksam KAP'a bakıyorum ya arsa satışı ya da borçlanma haberi oluyor.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Kiralarda negatif ama?
Enflasyon %100 deseniz ve kirada eviniz var ise, yapabildiğiniz kira artışı %30 gibi komik bir rakkam. Bu seneye daha da kötü olacak. Yeni kiraya verilenlere göre gap daha da açılacak.
Levent'de bir yerim var, ithal mobilya satan da bir kiracım var. Uzun yıllardır kiracım. Bazı mobilyalarımı ordan alıyorum haliyle. Bu sene gittim, fiyatlar zaten eurodan çevriliyor ve euro bazında bile %30-50 arası zamlar var. Navlun diyolar, avrupa, uzak doğu zamları diyolar vs... Adamın TL cinsinden fiyatları %100 den fazla artmış durumda ama benim kendisine yapabildiğim resmi kira artışı %30
Böle bir enflasyonda varken ve kiralar tüfe gibi bir AKP enstrümanına bağlanmışken, kira işi faizden de kötü. Tek avantaj mülkün değerlenmesi orda...
“Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche
Yer İmleri