Ben bu ülkenin ne zaman düzeleceğini düşünürüm.
1 Gereksiz makam araçlarını bıraktığımızda. Nüfus müdürüz müftü, başhekim vs böyle binlerce makam aracı var. Makam gereçleri lüks devlet tüketimi gibi.
2 Her türlü ranttan ve lüks tüketim den vergi alınması durumunda. Mesela adamın beş paraya aldığı arsaya kentsel dönüşüme giren evin arsasına onlarca yada kat ne kat daire veriliyor bir daire fazlası ranttir bundan kazanç vergisi alınmıyor. Yatların yakınından yeterli vergi alınmıyor.
3 Stabil olmayan yatırımları bıraktığımızda. Ben bizzat gördüm doğru dürüst otobüs garı bile olmayan illere havalimanı yapılması. Konya'da iki tane hasta yapıldı bir yere bunlar varken bunların kapayıp iki hastane daha yapıldı gereksiz bir yatırım bunun gibi binlercesi var.
4 Kamudaki kadrolaşma liyakatsiz. Benim çalıştığım kamu hastanesinde bizzat gördüm. Torpilli biri vardı adam oturduğu yerde emekli oldu. Böyle kadrolar ile doldu 20 yılda ülkeye. Bunlar dan ülkeye zerre katkı olmaz. Bunlar vergi dairesine dolduysa bunlar vergi toplamasını da denetimini de bilmez.
Yer İmleri