Sayfa 691/1001 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,521 - 5,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    https://www.gazeteemek.net/ekonomi/s...it-h22051.html

2002 de simit 20 kuruşmuş. Yani, 100 TL ye 500 adet alınabilirken
    2023 de simit 7.5 TL . 100 TL ye ancak adet alınabilirken 13 adet alınabiliyor.

20 yılda simit 38 kat artmış.

2023 de iyi şahlanmışız.
    Bu nasıl bir hesaplama lütfen asgari daha doğrusu sokak röportajları da diyorlar ya askeri o askeri diyenlere de diyecek bir şey bulamıyorum
    ALDIĞIM HİSSEYİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANIN DEFTERİNİ DÜRERİM... YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...

2. Halkbank davası, ABD’deki en önemli davalar listesinde ilk sırada

Law and Crime, Halkbank davasını, ABD’de 2023’te takip edilecek en büyük davalar listesinde ilk sırada gösterdi.

Dava, 17 Ocak 2023’te görülecek.

Halkbank, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını paravan şirketler aracılığıyla delmek, banka dolandırmak için komplo kurmak, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası’nı ihlal etmek için komplo kurmak, kara para aklamak, kara para aklamak amacıyla komplo kurmak gibi altı ayrı suçlamayla karşı karşıya.

Bankanın İran’a yasaklı fonlardan gizlice 20 milyar dolar transfer etmesi için yardımcı olduğu, bu paranın en az 1 milyar dolarının ABD’nin mali sisteminde aklandığı iddia ediliyor. Halkbank ise İran, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki şirketleri kullanarak banka işlemlerinde sahtecilik, kara para aklama ve gizli anlaşma yaptığı suçlamalarını reddediyor.

ABD’de kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Rıza Sarraf son olarak 8 Aralık 2017’de Halkbank davasının tanığı olarak ifade vermişti. Türkiye’de 17-25 Aralık operasyonlarında yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan Sarraf serbest kalmış daha sonra ABD’ye gitmişti. 19 Mart 2016’da ABD’nin Miami kentinde banka dolandırıcılığı ve kara para aklamanın yanı sıra ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek suçlamalarıyla göz altına alınmış, ardından mahkeme tarafından 75 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmıştı. Daha sonra itirafçı olan Sarraf son duruşmasında ifade verdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

3. Post

Alıntı Originally Posted by 3520 Yazıyı Oku

"Alım gücüm arttı!" diyenler hala bu cümleleri kullanıyor mu ki?

Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

4.  Alıntı Originally Posted by alidimitri Yazıyı Oku
    Bu nasıl bir hesaplama lütfen asgari daha doğrusu sokak röportajları da diyorlar ya askeri o askeri diyenlere de diyecek bir şey bulamıyorum
    Buradaki vurgu satın alma gücündeki erime değil TL deki erime idi...

Simit hesabında ise şu dönem eskiye göre daha iyi görünüyor.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Simit bazında askeri ücrette baya bi artış var
    Ana sadece askeri ücrette artış var olayı memur emekli maaşına vurdunuz mu o refahı bolluğu benim maaşta göremiyorsunuz.
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Tamam tamam.
    Anladım galiba. Bir tek ben fakirleşmişim. Herkesi de kendim gibi düşünme yanılgısına düşmüşüm.
    Özür dileyerek olay mahalini terk ediyorum.
    Yok kardeşim bende varım o fakirler içerisinde.
    Evden işe,işten eve 1,5 yıldır böyleyiz arada sahile iniyoruz çocuklarla o kadar.
    Bildiğin mal gibi olduk.Nefes alıp veriyoruz.

7. Benim tanıdığım 60 yaş ve üstü hala çalışıyor hemde emekli olmasına rağmen neden çocukları için ya okutuyor yada ailesine yardım ediyor. 1995 ve sonrası doğan nesilin evi ve arabası olması çok zor ancak anadan babadan kalması lazım. Bu adam daha kaç yaşına kadar yaşayacak. Hayattan zevk bile almayanlar var. Bitki gibi yaşıyor. Allah herkese yardım etsin.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Simit bazında askeri ücrette baya bi artış var
    Ana sadece askeri ücrette artış var olayı memur emekli maaşına vurdunuz mu o refahı bolluğu benim maaşta göremiyorsunuz.
    Bundan bir kaç asgari ücret önce denge bozuldu bir daha toparlanamadı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 691/1001 İlkİlk ... 191591641681689690691692693701741791 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •