yeni yılda bol kazançlar.![]()
Zam = enflasyon
asgari ücret artışı sonrası hemen yemek yerlerine zam gelir. Sonra herkes artışı cebe indirmek için ufak ufak zamlara başlar.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
1603 tl.....
Asgari ( Askeri değil ) ücrete yapılan zam oranından ben de isterem. Memura verilen 7,5 , onuda ikiye bölerek verecek. İşçi zammının tam yarısı memura. Demek ki memurların döneri iyi dönecek veya işlerini bilecekler.
Şaka bir yana, işçiye yapılan bu asgari ücret aslında çok az. Tamam adı üstünde asgari ( en az tutar ) ama , birçok işveren bu ücretten yukarı çıkmıyor. Özellikle tekstil, gıda vb. Bugün hava çok soğuk, camdan karşıda yükselen inşaata baktım insanlar ( demircisi, kalıpçısı ) titreye titreye çalışıyorlardı. Halime şükrettim. Emek kutsaldır ve değeri mutlaka verilmelidir.
Zeytin üreticilerinin Tunus paniği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus'ta Cumhurbaşkanı El-Beci Kaid es-Sibsi ile yaptığı basın toplantısında Tunus'tan zeytinyağı ithalatı yapılabileceği mesajını verdi. Türkiye'deki zeytin piyasası hareketlendi. Zeytinyağı üreticileri ithal zeytinyağının Türkiye piyasasında olumsuz sonuçlarının olacağını söyledi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...anigi-2150670/
Reis gittiği yerleri fethederken içerideki üreticilere göz dağı mı vermek istiyor ?
Yakında diğerlerine de sıra gelebilir ,
mesala çay için Sri Lankaya gidip bundan sonra çaylar SEYLAN'dan diyecek mi ? merak konudu...
Yer İmleri