ama sor bakalım niye atılmış o jeton ?
piyasa küheylan gibi kangımak istiyor, yukarı gitmek istiyor, ama birileri istemiyor.. kötü niyetli birileri ay sonu kapanışı yukarıda olsun istemiyor, kim bu iblisler ? bunlar hisse vadelide short taşıyan arbitratör ile tahtacı ikilisi, ikisinin de ay sonu fiyatının dipte olmasından çıkarı var, bu çıkar gruplarının oyunları neticesinde her ay sonu aşağı yönlü bi harekat ile tamamlanır, bu sefer de öyle oluyor, yarın düşüşün son günü gibi geliyor bana.. yani yukarı yapmak isteyen piyasayı dizginlemek için 20 bin short riskine girmişler, piyasayı ben yapıyo olsam almazdım bu riski
borsaya ilk başladığım 90larda tanıştığım eski borsacılarının hepsinin şöyle bi hikayesi olurdu- hisse senedine girmiş, tam yukarı gidiyor, derken 02.ağustos.1990 günü saddam kuveyte girmiş, borsalar düşmüş, eldeki kar gitmiş zarara girmiş, tövbe etmiş falan.. ah o saddam yok mu o saddam, hepsi onun yüzünden..
yarın aysonu kapanışta 5.2 milyarlık hisse vadeli poz likide olacak, yani paralar verilip hisseler yerine konacak shortçular açısından.. bunlara vade-ül minör denirdi galata borsasında 150 yıl evvel, hisse vadelilerin de likide olduğu çift rakamlı ayların vade sonlarına vade-ül kebir ve yıl sonu rakamlarının bağlandığı vadeye ise vade-ül ekber denirmiş.. neyse yarınki minör bi vade sonu, kapanışta kan gövdeyi götürmesi gerekmez, belki öğlene kadar taşımalar realize olur, kapanış short skuiz ile eylenir, zaten çok önemli değil- ertesi gün 2.ağustos.2022 saddam yüzünden kaybedenlerin mirror effect kazanmasına şahit olucaz.. tarihleri kontrol edecek olan elliot analistleri görecek ki, yarın düşüşün son günü- o da düşerse..
Yer İmleri