Sayfa 698/1001 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,577 - 5,584 arası.

Konu: PARA PİYASASI FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Tamamdir. Bunu yapacağım. Biraz önce sayenizde isbank fon uygulamasını indirdim ve tam şu an rapora bakıyordum. Yapacağım iş okt'nin de temmuz raporunu alip öst koduyla şirketlere bakmak.. gerçi ondan da çok bir şey anlamayacağım sanirim. Ama "tahmin etmek biraz zor" demeniz beni rahatlattı açıkçası.yani sizler bile kestiremeyince benim hiç kestirememem normal diyorum kendimce.

Ama tabi ki bir bakacağım, en azından bilgim olur. Tekrar teşekkürler.

@Çağatay teşekkürler. Yani evet haklısınız, bu fonun grafiginde git geller bayağı var ama çok da kötü duruma düşmemiş gibi geliyor, bakalım.
    Çok emin olmamakla beraber, dolar bazlı olmayan kira sertifikası içeren fonların daha sabit getirili ve güvenilir olabileceğini düşünüyorum.

Örneğin aşağıdaki fonu yeni keşfettim, performansı iyi görünüyor şimdilik.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YFV

İlle de ÖST olsun diyenlere de naçizane olarak, her ÖST için dağılımının örneğin %1'i geçmemesi riski azaltır.

2. değişken fonlardan GPG ile TCD arasında kaldım sizce bunlardan biri mi?
    yoksa OKT yada IST mi?

3. Bu getiriye kupon getirileri dahil midir ?
    Şahsen konut yatırımına genel pencereden bakarsak enflasyon altı getiri anca elde edebiliyosun
    Mesela son 4 yılda İstanbul'da konut fiyatları ortalama % 30 arttı ( yanlışsa düzeltin) yıllık % 6 kira getirisi de eklersen
    basit getiri olarak toplam %54 getiriye tekabül ediyor. ( bileşik getiriyi hesaplamaya üşendim)
    Tabi ki yanlış anlaşılmasın doğru ev kelepir ev bulunursa yüksek getiri elde edilebilir. Ama ortalama böyle

4. Sn Batakçı, çok teşekkürler. Bu %1 oranını gözeterek tekrar bir inceleyeyim. Bu ost'ler benlik değil sanırım, tam 4 aydır bakiyorum ) ama dediğiniz gibi şirket için oran azaldıkça, kişiye gelen risk azalır gibi geldi bana da. Mantıklı.

Neyse, %1 bakış açısı ile tekrar bakmam lazım, bakalım. Tekrar teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by Batakçı Yazıyı Oku
    Çok emin olmamakla beraber, dolar bazlı olmayan kira sertifikası içeren fonların daha sabit getirili ve güvenilir olabileceğini düşünüyorum.

Örneğin aşağıdaki fonu yeni keşfettim, performansı iyi görünüyor şimdilik.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YFV

İlle de ÖST olsun diyenlere de naçizane olarak, her ÖST için dağılımının örneğin %1'i geçmemesi riski azaltır.
    Bende katılım kısmını pek incelemiyorum cazip olmayan getiriler nedeniyle. MPK daha stabil getiri anlamında sanki YFV geçen ay bir %3'lük atak yapmış devamı gelir mi dağılımı inceleyip karar vermek lazım.

6. şimdi ben fibabank üzerinde okt almayı planlıyorum.

okt fonu da hem alımda hem satımda t+1 de işlem yapılıyor.

O bir günlük sürelerde kaybımız oluşuyor mu yoksa para piyasası fonunda mı değerlendiriliyor?

Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    şimdi ben fibabank üzerinde okt almayı planlıyorum.

okt fonu da hem alımda hem satımda t+1 de işlem yapılıyor.

O bir günlük sürelerde kaybımız oluşuyor mu yoksa para piyasası fonunda mı değerlendiriliyor?
    Fiba ne yapar bilmiyorum ama vakifbank ppfde degerlendiriyormus

8. fon alım satım emirlerini 1 gün önceden yada gece bu saatlerde emir girişlerini yapabiliyormuyuz?
    yoksa sadece tefas işlem saatleri olan 09.00 13.00 arası mı emir girişleri yapılabiliyor?
    okt için 17.30 a kadar emir girişi yapılabiliyor değil mi?

Sayfa 698/1001 İlkİlk ... 198598648688696697698699700708748798 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •