Sayfa 6981/7020 İlkİlk ... 59816481688169316971697969806981698269836991 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 55,841 - 55,848 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Amerikali fantezi ve bilim kurgu yazari Margaret Weis’in dogum gunu ( 16 Mart 1948 )

" ‘ Sevginin yeterli olacagina inanirdim,’ diye devam etti Paithan yumusak bir sesle. ‘ Sevginin bir tur iksir olduguna, dunyanin uzerine serpip nefreti yok edebilecegimize inanirdim. Ama simdi bunun dogru olmadigini biliyorum. Askin suyu acik, saf ve tatli, ama buyulu degil. Hicbir seyi degistirmez.’ " Elf Yildizi

" ‘ I used to think love would be enough,’ continued Paithan softly, ‘ that it was some type of magical elixir we could sprinkle over the world and end all the hatred. I know now, it's not true. Love's water is clear and pure and sweet, but it isn't magic. It won't change anything. ‘ "

" Karanlik istila edebilirdi ama umudu hicbir zaman yok edemezdi. Bir tek mum veya daha fazlasi alevlenip sonebilirdi ama eski mumlardan yenileri yanacakti. Iste boyle tutusurdu umudun alevi hep, gelen gune kadar karanligi aydinlatarak. "

“ The darkness might conquer, but it could never extinguish hope. And though one candle, or many, might flicker and die, new candles would be lit from the old. Thus hope’s flame always burns, lighting the darkness until the coming of day. ”

2. Fransiz aktris Isabelle Anne Madeleine Huppert'in dogum gunu ( 16 Mart 1953 )

3. Isvecli sair Gunnar Ekelof’un olum yildonumu ( 16 Mart 1968 )

Rahat dur cocugum, sakin ol ve bekle,
    Bekle, yaban hayvanlarla gelen mucizeyi
    Bekle, yikilisini evrenlerimizin
    Zaman denen nesnede hicbir tat kalmayinca.
    Sonmus tum yildizlar suzulecek teker teker
    Uyuyan adalara dogru
    Agaran gune dek, batan gune dek.
    Iste o an, ne gunduzun ne de gecenin olacak;
    Gunes topraga girecek, ay taslarin icine.
    Sonmus yildizlari getirecek komurden gemiler.
    O zaman, ah iste o zaman
    Kanayan kapilar kendini her olanaga acacak,
    Kansiz kapılar busbutun kapanmis olacak.
    Yeryuzunu kaplayacak gorunmeyen adimlar,
    Havayi dolduracak isitilmedik sesler,
    Kulaklarin zari patlayacak derin sular dibinde.
    Kentler cokecek, canlar susacak.
    Ve evleri oksayarak gecen mucizeyle
    Sonsuzlasacak zamanin o olculmez huznu
    Olu bakislarinda ve uyusmus isiklarda.
    Sen cocugum, bekleyeceksin sen gene
    Suskun, tedirgin, evrenin degisisini
    Kilin kipirdamadan agaran gune dek,
    Kilin kipirdamadan batan gune dek ...

Be quiet, stay still and listen
    Wait for the beast, wait for the warning that comes,
    Wait for the miracle, wait for the downfall that comes
    When time has lost its savour.
    It hovers with put-out stars flamingly cutting by.
    It comes at dawn or at dusk.
    The day and the night are not its hour.
    When the sun folds in earth and the moon into stone it will come
    With put-out stars on blackened ships….
    Then the bloodied gates will open for all that is possible.
    Then the bloodless gates will close forever.
    The ground will be filled with steps unseen and the air of sounds unheard,
    Cities will fall on the dot like the chimes of bells.
    The shells of the ears will be burst as if deep in the ocean
    And the immeasurable patience of time be eternal.
    Deep into unseeing eyes, in fading light
    From the wonder that touches just by their house.
    Be quiet, stay still and listen,
    Hold the breath until dawn will open its eye and hold the breath until
    the lids of dusk will close…

4. Turk halkbilimcisi, halk edebiyati ve folklor arastirmacisi Pertev Naili Boratav’in olum yildonumu ( 16 Mart 1998 )

“ Hoca’nin cok yaslandigi gunlerden bir gun Azrail gelip kapisina dayanmis. Niyeti Hoca’nin canini almak. Hoca bakmis durum ciddi, ‘bana bak Azrail’ demis, ‘insanoglu bile birinin canini alacagi zaman son arzusunun ne oldugunu sorar, sen bana bu sansi tanimayacak misin?’ Azrail, Hoca’nin bu dilegini kabul edip son arzusunun ne oldugunu sormus. Hoca da olmeden once son bir kez namaz kilmak istedigini soyleyip kapanmis secdeye. Uc rekat, bes rekat, on rekat... derken boylece uzayip gidiyormus Hoca’nin namazi. Aradan hayli zaman gecmis artik iyiden iyiye sabirsizlanan Azrail dayanamayip Allah’in huzuruna cikip Hoca’dan dert yanmis. Demis ki: ‘Bu fani benden bir namaz icin izin istedi ama, namazi bir turlu bitmek bilmiyor.’ Bunun uzerine Allah, ‘birak’ demis, ‘birak da gariban diledigi gibi kilsin namazini. ’ ”

“ One day when the Hoca was very old, the angel o f death, Azrael, came to his door with the intention of carrying away the Hoca’s soul. Realising that the situation was serious, the Hoca declared, ‘See here, Azrael, even hum an beings g ra n t their victim s one last wish. Are y o u going to begrudge me?’ Azrael agreed and asked what the Hoca’s last wish was. He replied that he wanted to say his prayers one last time, an d bent over his prayer mg. But he went on praying and praying, with no sign of stopping. Finally Azrael lost patience and went back to heaven, where he complained to God about the Hoca. ‘This mortal asked permission to pray one last time, but he has not stopped yet. ’ At that God said, ‘Leave the poor fellow alone. Let him pray as much as he pleases. ’ ”

Alıntı Originally Posted by Terraluna Yazıyı Oku
    Sevgili Dore

Tesekkur ederim dusunceleriniz icin

Sevgilerimle
    Sn Terraluna selam..

İşe geldim.. İnşallah işlerimi bitirip burayı okumaya fırsat bulabilirim..

Sadece dizi değil.. Artırıyorum.. Sizden (her türlü sanatsal faaliyet) çok güzel arkadaş olur..

Sinema, tiyatro, konser, dans, sergi,..

Sevgi saygı benden..

Bugün çok mutluyum

6.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Sn Terraluna selam..

İşe geldim.. İnşallah işlerimi bitirip burayı okumaya fırsat bulabilirim..

Sadece dizi değil.. Artırıyorum.. Sizden (her türlü sanatsal faaliyet) çok güzel arkadaş olur..

Sinema, tiyatro, konser, dans, sergi,..

Sevgi saygı benden..

Bugün çok mutluyum

Sevgili Dore

Tum dusunceleriniz icin tekrar cok tesekkur ederim. Siz de sanata deger verdiginiz icin kendime cok yakin goruyorum.

Iyi ki varsiniz. Ve Hep Mutlu olun

" Go outside, to the country, enjoy the sun and all nature has to offer. Try to recapture the happiness within yourself; think of all the beauty in yourself and in everything around you and be happy. "

7. Bes iyi Roma Imparatoru'nun sonuncusu ( Marcus Aurelius Antoninus Augustus ) Marco Aurelio'nun olum yildonumu ( MS 17 Mart 180 )

" Sabahlari canin yataktan cikmak istemediginde, hemen soyle dusun: ' Bir insanin gorevini yerine getirmek icin kalkiyorum. Bunu yapmak icin dogdum, bu dunyaya bunun icin getirildim, peki ama neden yakiniyorum oyleyse ? Yataktan cikmayip yorgani basima cekmek icin mi yaratildim yoksa ? ' " Dusunceler

“ La mattina, allorchè sei restio a svegliarti, pensa subito: ' Io mi sveglio per attendere al mio dovere di uomo. Perché quindi vado a lamentarmi se vado a compiere ciò per cui sono nato e in grazia del quale sono stato messo al mondo? Forse che sono stato creato per crogiolarmi nel tepore di questo letto ? ' ”

" Her zaman mutlu yasayabilirsin. Cunku dogru yolu izlemek, ona gore dusunmek ve davranmak senin elindedir. Su iki ilke, Tanri'nin ve insanlarin ve ussal her yaratigin ruhlarinin ortak niteligidir: baskalarinin seni engellemesine izin verme, kendi iyiligini dogruyu istemekte ve dogru davranmakta ara ve arzularini buna gore sinirlandir. "

" Puoi sempre vivere felice, poiché sta in te procedere lungo la retta via e agire in conformità. Due facoltà sono comuni all'anima di Dio, dell'uomo e di ogni altro essere fornito di ragione: non farsi mettere il bastone fra le ruote da nessuno e riporre il proprio bene nella volontà di agire secondo giustizia, limitando a questo il proprio desiderio. "

“ Insan yasami sinirlidir, varligi akiskandir, egilimi belirsizdir, tum bedeni curumeye yatkindir, ruhu girdap gibidir,kaderi anlasilmaz ve unu muallaktir. Kisacasi tum beden nehir gibidir, ruh ise ruya ya da hulya gibidir. “

“ Nella vita umana il tempo è un punto. Ogni fatto del corpo è un fiume, ogni fatto dell'anima sogno e inanità, la vita è guerra e soggiorno in terra straniera, la fama postuma è oblio. “

8. Flaman ressam Gerard Seghers'in dogum yildonumu ( 17 Mart 1591 )

A musical company, 1651

Le Reniement de saint Pierre, XVIIe siècle

Sayfa 6981/7020 İlkİlk ... 59816481688169316971697969806981698269836991 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •