Hocam sattıktan sonra bir daha bakmadım, evet çok kötü bir dönemdi, ben zaten emlağa filan çamur atmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın, sorular üzerine olanı anlattım.
Kendi tecrübemden söyleyim; emlağın fiyatının arttığı da azaldığı da dönemleri gördüm. Aynı zamanda aynı mahalledeki evlerin kiralarının arttığı zamanı da düştüğü zamanı da gördüm.
Zaman ve şartlara göre ileride her durum yaşanabilir, hayat sürprizlerle doludur...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Cevap için teşekkürler.Konunun içeriğiyle ilgili olduğu için sordum.Satıcı kira çarpanına bakmaz diye düşünüyorum.O zamanki şartlar neyse ona uygun hareket eder.
Ayrıca ben de ev için pazarlık aşamasındayım.Kendi kritelerime göre uygun evler buluyorum.Demek ki döneme göre pazarlık payı epey artabilir.
Kesinlikle emlağa çamur attığınızı düşünmüyorum.Her yatırım aracının iyi veya kötü dönemleri olacaktır.
Bu arada soruya cevap vermis olayim.
Oturdugum yeri 300kira carpani ile satarim.
Daha once yatirimlik bir dairemi 250 carpan ile satmistim.
Türkiye inşaat ile 1 taşla çok kuş vurma peşinde....
kuşlardan birini söyleyim; Ülkemizin büyük bir işsizlik sorunu var.
Zengin kesim ülkemize yatırım yapmıyor. aksine işten çıkarmalar söz konusu olacak.
Bu işsizlik sorunu nasıl çözülecek. (Bu işsizler ordusu vasıflı da değil.)
1-Turizm,
2- İnşaat,
3- Devletin memur alımları
Pandemi, Turizmi bitirdi.
Devlet daha ne kadar memur alsın.(bu gidişle bir gün herkes memur olacak)
bu kadar işsize ancak inşaat sektörü iş bulur.
Bu sebeple insanlar ev almalı, bu inşaat sektörü sayesinde teker dönsün.
Ülkemizde konutun uzun yıllardır fiyatlarını artıran temel sebep bu alanın teşvik görmesidir.
En ufak tökezlese hemen yeni destek görüyor.
bu yüzden fiyat artışını nüfus artışı, gelir artışı, düşük faiz.. sağlamıyor
bu teşvik sürdükçe fiyatlar artar, amma teşviklerin bittiği gün müzik biter...
Forum kurallarını okumak için tıklayınız
Forumun Altın Kuralı : Forumda okuduğunuz bilgileri fikir vermesi amacıyla ve mantık süzgecinden geçirerek değerlendirin. Hiç kimse sizi tanımadan size para kazandırmak heveslisi değildir. Hayatta karşılaşmadığınız ve adını soyadını dahi bilmediğiniz bir kişinin tavsiyesi ile senet almaya/satmaya kalkışmayın, sonu %99 hüsran olacaktır..
Not: hisse başlıklarında dini ve siyasi ile futbol taraftarlığı yazıları kabul edilmiyor.
Bence ortalama 10 senede o evi alabilmesin, yani 240 ay.
Şehir semt farketmez ona göre kirası artar veya azalır zaten.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri