Sayfa 7/668 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 5337 madde; 49 - 56 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Kim verdi tavana.Belkide pzt gaplı açılmasın diye verildi.
    Ytd.

2. Bedelsiz açıklandığında olduğu gibi tavandaki alıcılara vakıf yatırım verdi

3. Adamın tavana garezi var sanırım.Hisse 14-15 lirada tavan olsa anlarımda.Aklıma sadece başka hisseye geçecek ondan vermiş olabilir düşüncesi geliyor.

4.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Adamın tavana garezi var sanırım.Hisse 14-15 lirada tavan olsa anlarımda.Aklıma sadece başka hisseye geçecek ondan vermiş olabilir düşüncesi geliyor.

Bence 2 sebep yüzünden vermiş olabilir.

1- Citi ve Deutchenin elinde toplamda 900 bin lot mal var bugün itibari ile. Haftaya bunları satar bunlar , o zaman hisse fiyatı düşer ben de alttan alırım diye verdi.

2- Gedik bugün öğleden sonra hemen hemen hiç yoktu tahtada. 10.50 üzerinde alım yapmadı. 10.50 altına sarkarsa onları topladı. Yani defans yaptı 10.50'yi savundu.

2,2 milyon lot aldığında da 11 lirayı savunmuştu elinde kalan 300-400 bin lotluk para ile. Onlar da bitince 11 lira desteği kırıldı ve Gedik de alıcı olmayınca fiyat düşmüştü 9 liralara kadar.

Şimdi muhtemelen Vakıftaki arkadaş , Gedik'in bu hareketinden , alımının sonlarına geldiğini düşündü. Hisse 10.50'de tutunamazsa , Gedik orada alıcı olmazsa , o zaman sert düşer Citi ve Deutche alımlarıyla , ben de rahat ahat sattıklarımı alırım diye düşündü.

Eğer bu 2 seneryo çalışırsa , bu işten karlı çıkar. Ama ben şu anda 10.40-10.50'lerden satıp da tekrar oralara gelse alacak çok adam olacağını düşünüyorum.

Gedik'in de pazartesi alımlara devam edeceğini düşünüyorum. Eğer Gedik pazartesi hisseyi, 11 liranın üstüne atarsa , Vakıfa geçmiş olsun.

Hissenin daha çok beklentisi var. Bir kere pazartesi Perea'nın bildirimi gelecek , muhtemelen gelecek hafta Brightstar alımı resmen biter onun haberi gelecek. İnşaallah CEO , bu iş bittikten sonra televizyona çıkar da bu satınalma ile şirketin nasıl bir büyüme potansiyeline girdiğini etraflıca anlatır.

Ben hala daha piyasanın bu satınalmayı fiyatlamadığını düşünüyorum. Perea alımının düne denk gelmesi de tesadüf değil bence. Hem USD'ın zirve yaptığı günü seçti , hem de rekabet kurulu onayının ertesi gününü. O da resmi haber KAP'a düşmeden malları almak istedi.

Çünkü bu işlem bittiğinde , belki de bir çok fonun radarına girecek şirket , 1 milyar USD'lık ciro hedefi ile.

Tüm bu soruların cevabını Pazartesi alırız. O ana kadar ne desek boş. Herkese hayırlı akşamlar , iyi tatiller dilerim. Pazartesi ilginç olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun tavan, önemli bir kırılım idi pozitif bölgeye geçtik

Hocam sen teknikten anlıyorsun. Sanırım bu grafiği tavan olmuşken yolladın. Tavan bozulup da 10.63 kapatmışken görünümde bir bozulma oldu mu yoksa teknik açıdan hala daha pozitif yerde miyiz ?

Teknikden anlayan arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim.

6.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Hocam sen teknikten anlıyorsun. Sanırım bu grafiği tavan olmuşken yolladın. Tavan bozulup da 10.63 kapatmışken görünümde bir bozulma oldu mu yoksa teknik açıdan hala daha pozitif yerde miyiz ?

Teknikden anlayan arkadaşlar bir yorum yaparsa sevinirim.
    Hayır hocam tavan olmadan yollamıştım ama bir önemi yok çünkü graf günlük, küçük marjlarla bozulmaz bu göstergeler.

Hissenin kısa-orta vadeli pozitif trende girdiğini gösteriyor artık öyle ya da böyle (iki ileri bir geri veya 3 ileri bir geri) yukarı gidecek hisse inşallah , zaman zaman güncellerim.

7.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    Hayır hocam tavan olmadan yollamıştım ama bir önemi yok çünkü graf günlük, küçük marjlarla bozulmaz bu göstergeler.

Hissenin kısa-orta vadeli pozitif trende girdiğini gösteriyor artık öyle ya da böyle (iki ileri bir geri veya 3 ileri bir geri) yukarı gidecek hisse inşallah , zaman zaman güncellerim.

eyvallah hocam eline sağlık.

Ben de aynısını düşünüyorum. Arena için en kötüsü geride kaldı. Bundan sonra gelecek olan bilançolar hep bir öncekinden daha iyi olacak İnşaallah.

Amerikalı fon da zaten bu amaçla alım yapıyor. Almasının 2 sebebi var

1- Hisse USD bazında çok ucuzladı

2- Hissenin geleceği çok parlak.

Yoksa elindeki 15 milyon lotun maliyeti yaklaşık 2 lira iken , bu fon tutup da 10 liralardan 3,6 milyon lot daha mal almazdı.

2-3 ay önce 2,2 milyon lot aldı , son 2 günde de 1,4 milyon lot aldı. Şirketin geleceğine bu kadar güvenmese , bu fiyatlardan alım değil satış yapardı.

Sonuçta bu aldığı malları gün gelip satması gerekecek. 2 sene sonra mı , 3 sene sonra mı yoksa daha sonra mı bilemem. Ama 1 USD civarından hisse almaya devam ediyorsa , demek ki bunları 1 USD'ın çok üstünde satmayı düşünüyor. Sonuçta bu fon Amerikalı , hissenin TL fiyatının değil USD fiyatının ne olacağını düşünmek zorunda.

2-3 ay önce 10,5 ortalama ile 2,2 milyon lot mal alırken , USD 9 liralar civarındaydı sanırım. Yani 1 hisse için 1,15 USD ödedi , şu an için ise hissenin fiyatı 1 USD'ın altında. Yani 2-3 ay önce aldığı hisselerden USD bazında %15-20 civarı zararda ama hala almaya devam ediyor.

Ne kadar daha alacak bunu bir kendi bir de Allah biliyor ama ben alıma devam edeceğini düşünüyorum. Gerçi hala daha alanın Perea olduğundan emin değiliz , bunu pazartesi anlayacağız , ama ben onun olduğunu düşünüyorum. O değilse zaten olay daha farklı yerlere gider.

Ama bu Perea ise ben bu sefer daha fazla alacağını , hatta %20 sınırına kadar gidebileceğini de düşünmeye başladım. Yani daha 3,5 milyon lot daha alabilir.

Son 2 günde 1,4 milyon lot aldı. Perşembe 700 bin , Cuma 700 bin. Sanki her güne 700 bin civarında alım yapmayı planladı gibi.

Bu sefer biraz daha temkinli gidiyor. Çünkü 2-3 ay önce 2,2 milyon lotu çok hızlı aldı , 11 liranın altına düşürmemek için son 300-400 bin lot ile 11 lirayı savundu , ama kurşunu bitince hisse soluksuz 9 liraya geri döndü. Şimdi bunu bildiği için daha temkinli davranabilir. Bir önceki hatayı tekrar etmek istemeyebilir.

Sonuçta bu alımları biraz da hisse fiyatını ederine çıkarmak için yapıyor. Eğer bu sefer de alımı bitirdikten sonra , hisse 9 liraya dönecek ise , bu hamlesi de boşa çıkacak.

O yüzden bence hisseyi 11,50 veya üstüne sert şekilde çıkarıp , hızlıca çıkarıp , ondan sonra 11,50-12 arasında yine defans yapacak ama bu sefer daha fazla bir bütçe ayıracak bu işe.

Geçen sefer 300-400 bin lot hisseyi 11 lirada tutmaya yetmemişti , bu sefer belki de 1,5-2 milyon lot alması gerekecek 11,50-12 arasında tutmak için.

O yüzden hızlı gitmiyor. Dün de 10,50 üzerinde hemen hemen hiç almadı. 10,50 üzerindeki tüm alışları başkaları yaptı. Hisseyi gevşetmiyor ki , hisseye ilgi artsın piyasanın dikkatini çeksin diye.

Eğer 2-3 gün daha hisse %5-6 günlük prim yaparsa , ki bence hedefi bu , Hisseyi hızlıca 12 liranın üstüne çıkaracak , sonra da 1,5 milyon lotla falan 12 altına yada en azından 11,50 altına gelmesin diye savunma yapacak.

Sonrasında zaten hisse teknik açıdan da destek bulacak 11,50'lerde.

Bu ara Brightstar haberi gelir , ardından belki başka iş birliği haberleri gelir , USD durulur , son çeyrek bilanço beklentisi başlar falan derken zaten hisse tekrar 15-16 hatta yukarıları hedefler.

Bu sefer bence daha dikkatli ve temkinli olacak. Hissenin tekrar gevşemesine izin vermeyecek. Hem eskiler , hem yeniler hem de son 1-2 haftada satanlar geri almaya çalışıp büyük yükselişi kaçırmak istemeyeceklerdir.

Bekleyip görelim. Sorularımızın çoğunun cevabını bu hafta alırız. Önce bu alanın kim olduğunu öğreneceğiz Pazartesi günü , ardından alıma devam edip etmediğini öğreneceğiz yine pazartesi Salı günü , ardından hisseyi nereye kadar çıkaracğını göreceğiz Cuma gününe kadar. Sonra da piyasa ne yapacak onu göreceğiz.

İlk defa bu kadar beklentili bir haftaya girecek hisse. Hayırlısı olsun İnşaallah

8. kap

13 Eylül 2021 tarihli KAP açıklamamızda Şirketimiz ile
    Likewize Corp.
    (önceki ünvanı
    ile Brightstar Corp.) arasında Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Ltd.
    Şti.’nin (Brightstar Türkiye) hisselerinin %100’ünün Şirketimiz tarafından satın
    alınmasına ilişkin Satın Alma Sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştu.

Satın Alma Sözleşmesinin imzalandığı tarihten bugüne
    kadar Türk Lirasında yaşanan devalüasyona istinaden Şirketimizin talebi ile taraflar
    arasında yeni görüşmeler yapılmış ve bu görüşmeler karşılıklı mutabakat ile
    başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Sağlanan mutabakata ilişkin koşullar
    aşağıda yer almaktadır:

i)&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;
    Brightstar
    Türkiye’nin hisselerinin %100’ünün satın alma bedeli olarak belirlenmiş olan 35
    milyon Amerikan Doları nakit ödeme bedeli, 6 milyon Amerikan Doları indirim
    yapılarak 29 milyon Amerikan Doları olarak yeniden belirlenmiştir.

ii)&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;&-nbsp;
    Hisse
    devrinin en geç 30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Ülkemizin güçlü temellerine ve sunduğu uzun vadeli
    potansiyele inanmaya devam ediyor, bu satın almanın şirketimiz ve
    yatırımcılarımız için ciddi katma değer yaratacağına ve şirketimizin teknoloji sektöründe
    orta ve uzun vadede çok daha güçlü bir pozisyon almasını sağlayacağına
    inanıyoruz.

Sürece ilişkin olarak gelişmeler hakkında kamuoyu
    tarafımızca bilgilendirilecektir.

Pay sahiplerinin ve kamunun bilgisine sunulur.

Sayfa 7/668 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •