Sayfa 70/78 İlkİlk ... 20606869707172 ... SonSon
Arama sonucu : 622 madde; 553 - 560 arası.

Konu: HAYIR'da Hayır Vardır....

1. “Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

2. “Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

3.  Alıntı Originally Posted by Pert Yazıyı Oku

“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

4. “Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

5. Niçin Hayır...

Alıntı Originally Posted by Pert Yazıyı Oku
    Adana...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da önceki akşam “gençlerle büyük buluşma” programında 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın değişmesi gerektiğini bir kez daha söyledi. Erdoğan, başkanlıktan sonra, başkanın dışarıdan rahatlıkla eleman alacağına işaret ederek, “Benim bir tezim var. 657 sayılı özellikle bu istihdam politikasının değişmesi lazım” dedi. Kamuda müsteşar olabilmek için 12 yıl hizmet şartını hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Mesela 12 yıl dolmadan birisi müsteşar olamaz. Bu yanlış bir şey, değişmesi lazım. Temenni ederim ki o dönemde parlamentoda bir uzlaşma sağlanır da bunlar da kalkar. Şimdi özel sektöre bakın. 25 yaşında bir gencin ama iyi yetişmiş bir gencin, bakıyorsunuz 5 milyar dolar, 10 milyar dolarlık bir şirketi babası ona veriyor, o yönetiyor. Bütün mesele nedir? O kabiliyetin olmasıdır.”

-Tez 100 de yüz yanlış...Konuyu bilen ve susan Kamu yetkilileriyle, Üniversite yetkililerine ve uzmanlarına yazıklar olsun...
    Anadoluda bir Atalar sözü var:Kerameti kendinden menkul...bu konuda hiç bir bilimsel makalesi, yayımlanmış tezi veya doğrulanmış bir mesleki tecrübesi yoktur Sn. CB' nın..Bütün sorun şu:bürokraside Liyakat ve Tecrübe azaltılınca; Herhangi bir konunun uzmanı üst düzey yöneticilere gerçekleri söylemediği/söyliyemediği gibi..yüzde yüz yanlışlığı bilinen hususlarda dahi..."İsabet buyurdunuz" "işte bu Türkiyeyi kurtaracak formül gibi" uçuk kaçık fikirleri bile ambalajlayıp "parlak ve yeni bir fikirmiş" gibi davranır..

-Konu çok önemli inceleyelim.burada konu TV de ele alındığı gibi genel olarak ele alınıp, yorum yapılmaktadır.Aslında daha akademik ve bilimsel çalışmaların sayısı çoktur..Osmanlıda ve Cumhuriyet döneminde bürokrasi konusunda çok değerli uzmanlarımız bulunmaktadır...

657 sayılı devlet memurları kanununun iyileştirilmesi veya günün ihtiyaçlarına göre yeniden ele alınması her Hükümetin ,Yönetimin ele aldığı bir konu olup, uygulamada bütün Kamu kuruluşlarına, Partili veya hısım akrabasını atanma yoluyla yerleştrime/iş sahibi yapma, kadroları ele geçirme vs. diye hayata geçer...Aksine davrananları gördüm ancak bunlar çok azınlıkta kaldığı için, Kamuda verimsizlik, kaynakların ısraf vs. devam etmekte... şimdi sadece uygulamayı anlatacağım...işin teorisi akademisyenlerin işi..sustukça sıra onlara da gelecek bu gidişle...

-Hatırlarsanız Yönetici Partinin ilk söylemlerinden birisi; Hükümet memuru ve Devlet memuru kavramlarını hayata geçirelim...idi..Niye yapılmadı ki..her istediklerini TBMM nden bir gecede dahi Torba yasa ile geçirdiler...şunun için yapılamadı:Hükümet memuru ve devlet memuru ayırımı yapıldığında en azından hukuk devletine doğru mecburi bir yol almak zorunda kalırsınız...devlet kadrolarını rekabetçi/sınav kazanmış/bilgili/kanun tanır, hukuk bilir personelle doldurmak zorunda kalırsınız...yani bir nebzede olsaToplumun ihtiyaçlarına cevap verirsiniz, partinin/partililerin ihtiyaçlarına değil...Temel mesele budur..Devlet memuru kavramının içini boşaltıp, devlet kadrolarını; eşe dosta, partiliye, canı istediğine, beğendiğine vs...verebilmek vede sonuç olarak; ben yaptım oldu anlayışıyla, keyfi yöntemlerle kadrolaşmaya yol açabilmek için bu değişikliği her yönetici ister...Tez;toplum yararına diye sunulur...uygulamadaki hatalar faturalar Kamu kaynakları üzerinden halka fiyat artışları,işsizlik ve mutsuzluk (huzursuzluk, toplumsal tedirginlik, kaygı vs) olarak yansır. Yani yanlışlığın faturası yanlışlığı yapana değil...göz yumanlara/gözünü açmayanlara/susanlara geri döner...

-Dünyanın hiç bir yerinde Sn. CB'nın dediği gibi milyar dolarlık işi kimse oğluna, okuldan çıkar çıkmaz vermez...verdiğine dair bir örnek bulamazsınız...çünkü öyle bir şirket olsaydı bile şimdi yoktur..5 10 milyarlık işi çok bilgili çok iyi eğitim almış filan diye hiç bir kişi oğlu kızı dahi olsa devretmez....devredilen şirketlerde ise muhakkak çekirdekten yetişme, yıllaraca süren iş/hayat tecrübeleri vs. olduktan sonradır....Yani 12 yıllık tecrübe şartı Müsteşarlık görevi için aslında çok azdır...

İş güvenliği olan milyonlarca memur ve işçiler herhalde ne diyeceklerini artık çok iyi öğrenmiş oldular....

-Tersinden düşünelim...Sn. CB nı aldatılmış olduğunu söylediği gün Halk onu o akşam görevden alacak bir yetkiye sahip olsaydı ve hemen görevden alsaydı ne güzel olurdu...bu mantıkla...ancak böyle konu anlatılır...

6. Ercan Akyol çizdi!

“Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

7. “Sen bilmezsin. O bilmez. Hiç kimse bilmez, bilemez. Hatta ben bile. Bir tek paşa gönlüm bilir.”
    Aşık Veysel Şatıroğlu

8. Murat Sayın çizdi!

Aşık Veysel Şatıroğlu

Sayfa 70/78 İlkİlk ... 20606869707172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •