Sayfa 70/1195 İlkİlk ... 20606869707172801201705701070 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 553 - 560 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Sayın ACHİLES güzel noktalara değinmişsiniz.Konuya açıklık getirmek için şu bilgiyi eklemek istedim.
    Goeben ve Breslau'nun takibi
    Vikipedi, özgür ansiklopedi

Goeben ve Breslau'nun takibi
    (Yavuz ve Midilli Olayı)
    I. Dünya Savaşı
    Bundesarchiv Bild 134-C2320, Verfolgung deutscher Kreuzer durch britische Marine.jpg
    Britanya gemileri, Alman gemilerini kovalarken (Ağustos 1914)
    Tarih 4-10 Ağustos 1914
    Bölge
    Akdeniz
    Sonuç Alman gemileri İstanbul'a ulaştı
    Taraflar
    Birleşik Krallık Britanya İmparatorluğu
    Fransa Fransa Alman İmparatorluğu Alman İmparatorluğu
    Komutanlar ve liderler
    Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Archibald Berkeley Milne
    Büyük Britanya ve İrlanda Birleşik Krallığı Ernest Troubridge
    Üçüncü Fransız Cumhuriyeti Augustin Boué de Lapeyrère Alman İmparatorluğu Wilhelm Souchon
    Güçler
    3 muharebe kruvazörü
    4 zırhlı kruvazör
    4 hafif kruvazör
    14 muhrip
    1 muharebe kruvazörü
    1 hafif kruvazör
    Kayıplar
    Yok 4 denizci[1]
    Goeben ve Breslau'nun takibi, I. Dünya Savaşı'nın başlarında Akdeniz'de gerçekleşen, Birleşik Krallık'ın Kraliyet Donanması'na bağlı gemilerin Almanya'nın İmparatorluk Donanması'na ait SMS Goeben ve SMS Breslau'yu önlemeye çalıştıkları deniz muharebesidir. Alman Akdeniz Tümeni'ni oluşturan Moltke sınıfı muharebe kruvazörü SMS Goeben ve Magdeburg sınıfı hafif kruvazör SMS Breslau, savaşın başlaması ile Akdeniz'de sıkışmıştı. Alman gemileri aldıkları emirler doğrultusunda Birleşik Krallık filosunun yakın takibine rağmen Çanakkale Boğazı'ndan geçerek İstanbul'a ulaşmayı başardı. İstanbul'a ulaşan gemiler, Osmanlı İmparatorluğu'na devredilerek sırasıyla Yavuz Sultan Selim ve Midilli adlarını aldı. Gemilerin mürettebatı ise Amiral Wilhelm Souchon komutasındaki Alman denizcilerden oluşmaya devam etmişti. Souchon başkanlığındaki komuta heyetinin sonraki süreçte Karadeniz'e çıkarak emrindeki diğer Osmanlı gemileriyle birlikte Rus limanlarını topa tuttuğu Karadeniz Baskını, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'na İttifak Devletleri saflarında girmesine yol açtı.

Takip, kansız bir "muharebe" olmasına rağmen Britanyalıların başarısızlığı, siyasi ve askerî sonuçlara yol açtı. Kısa vadede, takibi komuta eden iki Britanyalı amiralin kariyerlerini sona erdirmiştir. Uzun vadede ise Amirallik Birinci Lordu Winston Churchill, birkaç yıl sonra yazdığı anılarında Goeben'in Osmanlıları savaşa girmeye zorlayarak "Doğu ve Orta Doğu için bir geminin daha önce hiç getirmediği kadar fazla katliam, sefalet ve yıkım getirdiği" görüşünü dile getirmiştir.

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    ukranyada ölen sivillerinde ne günahı var
    Ben de sabah sunu yazacaktim:

2 aydir bu topigi okuyorum, "yahu bu insanlara yapialan nedir" diyen cikmadi.

Tek duydugum ABD fi tarihinde orda onu yapmis, Ingiltere burda bunu yapmis diye Rusun barbarligini hakli cikarmaya calismak.

Isin ironik tarafi da onu hakli cikarmaya calisirken diktatorun savunucularini ekonomik olarak her gun sey etmesi. Enflasyon da benzin de benim cok umurumda olacak degildi. Beter olsunlar da diyemiyorsun ki, yas da yaniyor.

3.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Ben de sabah sunu yazacaktim:

2 aydir bu topigi okuyorum, "yahu bu insanlara yapialan nedir" diyen cikmadi.

Tek duydugum ABD fi tarihinde orda onu yapmis, Ingiltere burda bunu yapmis diye Rusun barbarligini hakli cikarmaya calismak.

Isin ironik tarafi da onu hakli cikarmaya calisirken diktatorun savunucularini ekonomik olarak her gun sey etmesi. Enflasyon da benzin de benim cok umurumda olacak degildi. Beter olsunlar da diyemiyorsun ki, yas da yaniyor.

s........ ABD yi Rusya'yı varsa yakın vade XU30 dünkü kapanış pasta paylaşır mısın
    diğer short ve diğer long görelim.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku

-Tamamen batı güdümünde, Ukrayna'nın o kadar güçlü garantör ülke varken Türkiye'nin de garantör olmasını istemesi,
    genelde yazdıklarınıza katılmakla birlikte bu kısmına itirazım var..

caba bu konu UYGAR ! BATI nın , DEMOKRASİ AŞIĞI ! coni nin bizi HAZIR KITA olarak görmesinden olabilirmi ?

malum, KORE ye asker gönderme durumu varken dönemin coni si EN UCUZ ASKER TÜRK ASKERİ demişti hani
    DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ

Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    s........ ABD yi Rusya'yı varsa yakın vade XU30 dünkü kapanış pasta paylaşır mısın
    diğer short ve diğer long görelim.
    Kusuruma bakma, viop acik degil bende ENGRANDMASTER.

6.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Kusuruma bakma, viop acik degil bende ENGRANDMASTER.
    ok sağol...

7. Bugün kasap'a gittim. Kasap "millet alisverisi kesti , kimse et almiyor" dedi.
    Millet bakan'ı dinlemiyor. Çok ayıp !!
     Alıntı Originally Posted by radyolog Yazıyı Oku
    BAKAN KİRİŞÇİ

vatandaş ramazan ayında et e olan isteğini engellemesin.BOL BOL ET YESİN
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Kasap dükkanı açıcam

Et giren yere dert girmez kasabı

Dükkanın ismi

Sayfa 70/1195 İlkİlk ... 20606869707172801201705701070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •