Sayfa 700/1002 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,593 - 5,600 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Değişken fon olarak adının hakkını veren tek fon Rpd, diğer değişken fonlar tamamen borsaya endeskli. Hamle imkanları olmasına rağmen borsa çöküşünü sadece izliyorlar. Rpd fon yöneticilerini kutluyorum. Bu tarz fonlar umarım çoğalır.

2.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam birşey söyleyim, siz hiçbirşeye dokunmayın: ) biraz dinleyip kafayı toparlayınca ne yapacağınıza dair resim karşınızda belirir. yanlış anlamayın sizi kastetmiyorum ama depresyonda olan birisi kesinlikle riskli yatırım yapmamalı, hatta hayatında riskli hiçbirşey yapmamalı, nasıl oluyor bilmiyorum ama keder mıknatıs gibi bela çekiyor. yaptığın her seçim, neyi seçersen seç yanlış oluyor.
    Bu değerli yorum ne kadar alkışlansa azdır. Çünkü söylenenleri tamamen yaşadım. Depresyonda olan birinin psikolojik dayanıklılığı çok az ve karar verme yetisi de çok düşük. Geçen sene bu dönemde tüm varlığını kaybetmiş biri olarak yazıyorum. Bu sene toparlama aşamasındayım. Yatırım yaparken psikolojinizi mutlaka dikkate alın derim.

3.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Cevaplarını ben de çok merak ediyorum. paylaşırsanız sevinirim.
    Cevap veremediler tabi ki. Sacmaladik kendimizle celistik yanlis zamanda yaptik demekten baska careleri yok zaten

Bugünkü ilk 1 saat hareketti canlı izledim , korkunç kıyım vardı ve çıkan para dövize gidiyordu , malum ilahlar el attı , ne pahasına olursa olsun hedef dövizi frenlemek , borsa ayrıntı..

5.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    TKF son 3.5 yılın en rezil dönemine imza attı, alttaki gibi sorumu sordum bakalım cevap gelecek mi? Gelirse mantıklı bir cevap paylaşırım.

Okan Bey Merhabalar,

Daha önce de alttaki gibi yazışmıştık aylık bültenlerde short pozisyonlarınızı takip ediyorduk, ekim aralık vade geçişinde poz sayısını da arttırdığınızı takip ettik. Ancak bu hafta bir şekilde excelde yazan getiriler gelmeye başladı ve maalesef shortların kapandığını hissediyordum.
    Ancak aylık bülteni görmeden de emin olamadım, maalesef bugün acı bir şekilde emin olduk.
    Altta da yazmıştım 2019 eylülden beri tcd yatırımcısıyım ve tkfyi takip ediyorum ama bu sene stopaj vb uzun vadeli düşünüp tkf'ye geçtim ve 6 aydır shortları sırtımızda taşırken 4.kez yaşanan yıl sonu rallisi enflasyon rallisiyle birleşmişken, bu sene seçim belirsizliği, usd bazlı 2022 yüksek getirisi, bist100 için sıkıntılı bir yıl başlatmışken bu kadar ısrarlı taşınan shortların ocak'ta kapanması beni gerçekten şoka uğrattı. Alttaki fotoda ekim sonunda düşüş beklerken nakite geçip sonrasında poz sayımı arttırdığımı çünkü tepeye giderken sert düzeltmelere maruz kalacağımızı düşünüp bu günler için shortları taşıyan tkf payımı arttırmak istedim ve sonuç maalesef hüsran oldu. Gerçeken aralık vade shortlarınızı şubat vadeye taşımama sebebinizi çok merak ediyorum.(aralık vadeye geçişte ayın son gününe kadar ekim vade shortu taşıyıp ay sonundaki son işlem gününde hem ekim hem aralık vadede pozlar duruyordu) Geçen yıl bist100ü bu kadar short taşıyıp görece olarak nasıl başarılı olmayı düşündüğünüzü merak ediyorum diyecektim ancak shortları sonuçta aylık olarak görüyorduk, istemiyorsam tcd alabilirdim bu yüzden bu maliyete katlanmayı tercih ettim ve göz göre göre en az 100bin lira az kazanmışken 6 aylık short maliyetinin üstüne bu kez de düşüş maliyetinde bizi korumayı bıraktığınızı gördük. Bu yüzden maalesef ne tcd, ne tkf en az 2 yıl tacirler fon yatırımından imtina edeceğim, nrc gibi agresif değişken veya popüler mac ve nnf ile en azından viopta anormal yanlış işlem yapma ihtimali olmayan fonlara geçeceğim. TKF maalesef ne kısa vadede ne de 1 yıllıkta bu kadar kötü performansı hiç göstermemişti, son 3 yılda. şimdi baktım 77 hisse senedi fonunda (amerika dahil) sondan 18.konuma gelmiş 1 ocak 2022'den bugüne 1 yıl civarda.
    Tacirler in onemli yetismis portfoy yoneticileri , sirketten ayrilinca dengeler bozuldu bence. Kubilay ozalp , bilal balci , ozlem bayraktar goksen aklima gelen isimlerden. Belki de alakasi yok bilmiyorum , sadece tahmin.

Kurumdan ziyade begendiginiz guvendiginiz 3 - 5 portfoy yoneticisini not alip para yonetimini onlara emanet etmek gerekli belki. Tabi bu begendiginiz isimlerinde her sene her zaman piyasayi iyi takip edip yakalamasi zor. Zaman zaman performans dususleri olabilir.

Benim nakitim vardı ve girmedim ve bu saatten sonra Amerikan borsa lari dahil hiç bir fona girmeyi düşünmüyorum.mevcutlari değerlendirip , uygun zamanda nakite gececegim

7.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    TKF son 3.5 yılın en rezil dönemine imza attı, alttaki gibi sorumu sordum bakalım cevap gelecek mi? Gelirse mantıklı bir cevap paylaşırım.

Okan Bey Merhabalar,

Daha önce de alttaki gibi yazışmıştık aylık bültenlerde short pozisyonlarınızı takip ediyorduk, ekim aralık vade geçişinde poz sayısını da arttırdığınızı takip ettik. Ancak bu hafta bir şekilde excelde yazan getiriler gelmeye başladı ve maalesef shortların kapandığını hissediyordum.
    Ancak aylık bülteni görmeden de emin olamadım, maalesef bugün acı bir şekilde emin olduk.
    Altta da yazmıştım 2019 eylülden beri tcd yatırımcısıyım ve tkfyi takip ediyorum ama bu sene stopaj vb uzun vadeli düşünüp tkf'ye geçtim ve 6 aydır shortları sırtımızda taşırken 4.kez yaşanan yıl sonu rallisi enflasyon rallisiyle birleşmişken, bu sene seçim belirsizliği, usd bazlı 2022 yüksek getirisi, bist100 için sıkıntılı bir yıl başlatmışken bu kadar ısrarlı taşınan shortların ocak'ta kapanması beni gerçekten şoka uğrattı. Alttaki fotoda ekim sonunda düşüş beklerken nakite geçip sonrasında poz sayımı arttırdığımı çünkü tepeye giderken sert düzeltmelere maruz kalacağımızı düşünüp bu günler için shortları taşıyan tkf payımı arttırmak istedim ve sonuç maalesef hüsran oldu. Gerçeken aralık vade shortlarınızı şubat vadeye taşımama sebebinizi çok merak ediyorum.(aralık vadeye geçişte ayın son gününe kadar ekim vade shortu taşıyıp ay sonundaki son işlem gününde hem ekim hem aralık vadede pozlar duruyordu) Geçen yıl bist100ü bu kadar short taşıyıp görece olarak nasıl başarılı olmayı düşündüğünüzü merak ediyorum diyecektim ancak shortları sonuçta aylık olarak görüyorduk, istemiyorsam tcd alabilirdim bu yüzden bu maliyete katlanmayı tercih ettim ve göz göre göre en az 100bin lira az kazanmışken 6 aylık short maliyetinin üstüne bu kez de düşüş maliyetinde bizi korumayı bıraktığınızı gördük. Bu yüzden maalesef ne tcd, ne tkf en az 2 yıl tacirler fon yatırımından imtina edeceğim, nrc gibi agresif değişken veya popüler mac ve nnf ile en azından viopta anormal yanlış işlem yapma ihtimali olmayan fonlara geçeceğim. TKF maalesef ne kısa vadede ne de 1 yıllıkta bu kadar kötü performansı hiç göstermemişti, son 3 yılda. şimdi baktım 77 hisse senedi fonunda (amerika dahil) sondan 18.konuma gelmiş 1 ocak 2022'den bugüne 1 yıl civarda.
    TCD fondan çok memnunum Tkf'nin kötü yönetilmesi ilginç.Tcd ile ilgili soruma verilen cevap.
    Merhaba TCD fonunuzda 23/05/2022 tarihinden itibaren bir yıldan fazla fonda kalmanız halinde stopaja tabi olmayacaksınız(eski alımlarınız dahil). Bunun için fonda alım&satım yapmanıza gerek yoktur.

**Sürekli olarak portföyünün en az %51’i BIST’te işlem gören paylardan oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma paylarının elden çıkarılmasında Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 67. maddesi kapsamında tevkifat yapılmaz.
    Teşekkürler, iyi günler dileriz.

8.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Bu değerli yorum ne kadar alkışlansa azdır. Çünkü söylenenleri tamamen yaşadım. Depresyonda olan birinin psikolojik dayanıklılığı çok az ve karar verme yetisi de çok düşük. Geçen sene bu dönemde tüm varlığını kaybetmiş biri olarak yazıyorum. Bu sene toparlama aşamasındayım. Yatırım yaparken psikolojinizi mutlaka dikkate alın derim.
    teşekkürler hocam. ben de ne paralar kaybettim. ama 2018'den beridir masaüstümde bir notpad sayfası var borsa ile ilgili her tecrübemi günlük oraya kaydediyorum, 3 ayda bir de baştan okuyorum o kadar çok faydasını görüyorum ki. insan bir öğrendiğini ne kadar da kolay unutuyor. herneyse, orada tespit ettiğim kaliteli içeriği burda paylaşıyorum işte.

Sayfa 700/1002 İlkİlk ... 200600650690698699700701702710750800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •