zorunlu mevduat karşılığı düzenlemesinden sonra piyasada faiz hareketlenir dedik ama gördüğüm kadarıyla tık yok, 90 gün - 180 gün için 28,5-29 oran bulamadım
zorunlu mevduat karşılığı düzenlemesinden sonra piyasada faiz hareketlenir dedik ama gördüğüm kadarıyla tık yok, 90 gün - 180 gün için 28,5-29 oran bulamadım
Dün sabah bloombergt Sabah programına düzenli katılan biri var onun yorumu, karşılık oranları sebebiyle piyasaya biraz kredi miktarı çoğalması olacak şeklindeydi .karşılık ayrilan kısmın piyasay verilmesi gibi .yani faizlerde bir artış vs söylemedi .her zaman olduğu gibi babuşcu gazına geldi millet .
https://www.patronlardunyasi.com/hab...rayacak/273923
Kampanyanın küçük üretici yerine özellikle markalı konut üreticilerini öne çıkaracağını söyleyen İbrahim Babacan, “Çünkü diğer küçük üreticiler kayıt dışı çalıştıkları için 100 TL’ye mal ettikleri üretimi kağıt üzerinde 30-40 TL gösteriyor.
Kredili satışta birebir fiyattan faturasını gösterdiği zaman bu sefer de yüzde 25 gibi bir vergiyle karşılaşıyorlar. Böyle olunca markalı olmayan projelerde tüketicinin istediği krediyi alamayacağını duyuyoruz. O da bizim gibi markalı üreticileri öne çıkaracak†dedi ve ekledi:
“Çünkü biz kaç paradan satıyorsak o fiyattan kredi almasını sağlıyoruz. Örneği 5 milyon liralık bir ev için bana geldiğinde ben kredinin yüzde 5’ine iskonto yapıyorumâ€. Babacan şöyle konuştu: “Böylece ev 4 milyon 750 bine inecek. Yüzde 10’unu peşin aldıktan sonra kalan kısmını gelir belgesi uygun şekilde kredilendirebiliyorum. Ancak markalı olmayan üretici, 5 milyon TL’lik ev için ancak 1.5 milyon liralık kredi çekme imkanı sunabiliyor. Bundan dolayı tüketicinin markalı konutları önde tutacağını müşterilerden gelen geri dönüşlerden anlıyoruz.â€
Tamam da sizin yüzünüzden tüm konut piyasasında FİYATLAR ARŞA GİDİYOR.
Bir kaç markalı konut şirketine hükümet HALKIN PARASI OLAN kredi ile DESTEK OLUNACAK DİYE FATURAYI TÜM HALK ÖDÜYOR.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Ancak asıl saçmalık ise 1 yıl önce alınan demir-çimento ile inşaat yapan küçük müteahhitin topladığı fatura şuan konut maliyetinin 1/4 ü bile etmez.
Bu durumda iki seçenek öne çıkıyor:
1-Küçük müteahhit 2 milyonluk bir konut için 0,69 faiz de olsa kullandıracağı konut kredi miktarını 300, max.500 bin olarak söylüyor. Daha fazla kullandırsa, mecburen fatura keseceğinden hem KDV ödeyecek, hem de aradaki farktan yüzde 25 gelir vergisi.
2-Bu KDV ve yüzde 25 gelir vergisini ALICIYA YÜKLEYEREK konut fiyatının en az yüzde 25-30 artmasına neden olacak. Yani 2 milyonluk konutun BU KAMPANYA AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ FİYATI VERGİSEL NEDENLERDEN dolayı artık 2,750 veya 3 milyondur.
ALIN SİZE orta gelir KAZIĞI....
Bununla bitecek mi elbette hayır.
Konut fiyatı arttıkça malın değeri arttığından OTOMATİK OLARAK KİRALAR DA ARTACAK.
Bu iktidar her şeyi DENEME-YANILMA yöntemi ile anlamaya çalışıyor. Tarım bakanları eve gelince eşlerine;
"Süt ineklerini kestirirsen süt fiyatları artıyormuş" bugün bunu öğrendik. diye aldıkları dersi anlatırlar.
Bu işten en karflı çıkan ise yine en az 20-30 milyar tapu harcı toplayacak olan Hazine...
Her başı sıkıştığında AF veya kredi kampanyası görünümü altında toplanan vergilerden gına geldi.
Artık vatandaşın hani bir savaşlardan bıkmış bir "kul" un padişaha artık yeni bir sefer yapacaksa benim şeyime güvenmesin fıkrasında olduğu gibi bir cevabı olur mu?
Son düzenleme : virtue; 17-01-2023 saat: 10:42.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Enpara 6 ay 26 yapmış. Başka oranlar var mı?
Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk
Yabancılar konut satışı rekor kırdı
Yabancılara yapılan konut satışları 2022 yılında bir önceki yıla göre %15,2 oranında artış gösterdi. 2022’de yabancılara 67 bin 490 adet konut satışı gerçekleşti. 2022 yılında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı %4,5 oldu.
Yabancı en çok nereden konut aldı?
2022 yılında yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı 24 bin 953 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u 21 bin 860 konut satışı ile Antalya ve 4 bin 316 konut satışı ile Mersin izledi.
Yabancılar içinde Türkiye’den en çok konut alımını Rusya vatandaşları gerçekleştirdi. Rusya vatandaşları 2022 yılında Türkiye'den 16 bin 312 konut satın aldı. Rusya'yı 8 bin 223 konut ile İran vatandaşları ve 6 bin 241 konut ile Irak vatandaşları izledi.
Yazar: Deniz Engin
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri