İsrail kurulduğunda ( 1947 ) nüfusu içinde 160.000 arap yahudi varmış, bugün bu oran nüfusun %30'u haline gelmiş.( bu konu siyonizm'le ilgili önemli bir husus.)
İsrail vatandaşlarının %75'i çifte pasaport sahibiymiş.
Başta Güney Kıbrıs olmak üzere pek çok İsrailli ülkeyi terk etmiş.
Peki, İsrail çöker mi ?
Bence çöküş, Tel-aviv Hayfa gibi kentlerin dümdüz olmasından değil, yahudilerin bu ülkeye geri dönmemelari ile olacak.
Çıkan vatandaşların pek çoğunun parası ve imkanları var,dönerler mi, üç günlük dünya, bence dönmeyecekler.
Her gece ölüm korkusu ile yaşamak kolay değil..
Aynen,dışarıdan zorla getirmeye çalıştılar olmadı,şimdi hiç gelmezler,içeridekilerinde çıkışına izin vermiyorlar,yani sıkışmış vaziyetteler,iran öyle kolay lokma değil 50 yıllarından beri savaş için alet devat yapan bir millet,öyle bizdeki gibi tırı viri işlerlen uğraşmazlar,üniversiteleri bile bizden üstün sıralamada,sadece devamlı ambargo yediği için üst noktaya gelmiş değil araç gereçleri,onlar bile bizden üstün,sende kıtalar arası füze yok,süpersonik ise hiç yok,zaten bu füzeler israile zarar verdi,sıkıştı avrupadan yardım istedi,kimse başına bela almak istemiyor abd dahil,arkasıda var,çin,pakistan ve rusya,yani israil boyundan büyük işlere karıştı sadece teknolojisine güvendi,ilk başta başarılı gibi gözükse bile ilerleyen günlerde çok bocalama yapacak,bu iş hamas,filistin lübnan suriye işine benzemez,guya suriye benim kontrolüme geçti yolum temizlendi hesaplarındaydı,hiç bu zamana kadar güdümlü ve hipersonik füze yağmuruna maruz kalmamıştı,iran ambargolara karşı füze sistemini geliştirdi,bizmi hiç bir mok yapmadık devamlı bizdekiler ABD AEMRİNE UYDU ORDUMUZA SALDIRDILAR ONLARI ÇÖKERTME PEŞİNE DÜŞTÜLER,siyasi olarakta CHP bünyesine saldırdılar ülkenin iç barışını bozmaya gittiler,bana göre bunu yapan haindir,zaten görevleri eşbobculuktur...
Persembe gunu bir gulme gelecek yine.
Saka bir yana;
MB , 46 olan politika faizini dusurse de pas gecse de TLREF dustu ayagina mevduat faizileri dusurulecek. Tabi para piyasasi fonlarindaki getiri de buna paralel dusecek.
Kredi faizleri de duser mi diyen olabilir. Cevap veremiyorum yine bir gulme geldi.
[emoji3]
Bir kiraz 7 gram 1.0000 gr. ÷ 7 gr. = ~ 142 adet
500 Gayme ÷ 142 adet = 3.5 gayme tek kiraz fiyatı.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Yer İmleri