Sayfa 702/1024 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Bankalar doları yurt dışından bu oranlara borçlanacaklarına, yurt içinde şöyle 6-6,5 a çıkartsalar millet daha da dolarize olur.

2.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Bankalar doları yurt dışından bu oranlara borçlanacaklarına, yurt içinde şöyle 6-6,5 a çıkartsalar millet daha da dolarize olur.
    10 yıl vadede kimden alacak ?

sen verir misin mesela

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankaların yurtdışı uzun vadeli dolar borçlanmaları ciddi şekilde maliyetli hale geliyor. dolar ve TL mevduatlardaki artışın önemli bir nedeni de bu olabilir.

İş bankası 11 yıl yıllık USD faiz: %7

Vakıfbank yıllık USD faiz: %7.1

Sıkı durun:

Şekerbank yıllık USD faiz %10 !!!!!!!
    Isbankasinin borçlanmasi sermaye benzeri kredi olduğundan bedava gibi geldi.hazinenin yüzde 6 ile borçlandigini düşünürsek

4.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Yurt içinden borçlanmaları likidite seviyesi değişmeyeceğinden bankaların hiç bir işine yaramaz. Hatta ciddi oranda zarar dahi verebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ayrıca 7 - 10 arası faiz ile dolar sendikasyon kredisi alan banka , bu parayı dolar olarak maliyetinden daha yükseğe bu ortamda nasıl verecek ? Piyasada zaten döviz geliri olmayan kurumsallar dahi dolar kredisi kullanamıyor diye biliyorum. Eee , döviz geliri olan da dolar kredisine ne ödeyecek , 11 - 14 arasımı ? Dolar kredisi ne civarda acaba , bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun oluruz.

Ya doların daha da düşeceğini öngörüyorlar ya da durumları sıkışık mı ki?

Bankaların biz mudiler için en önemli sağlamlık rasyosu olarak en azından benim bildiğim sermaye yeterlilik rasyosu 12 den düşük olanında olmadığını sanıyorum. Hoş bankaların batmasında nakit akışının çok daha etkin olduğunu daha önceden de yaşadık, biliyoruz. Demirbank örneğindeki gibi.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yurt içinden borçlanmaları likidite seviyesi değişmeyeceğinden bankaların hiç bir işine yaramaz. Hatta ciddi oranda zarar dahi verebilir.
    Devlet bankalarını tenzih ederim , özel bankalar ancak kar ederse yaşar. Bunda herkes mutabık .
    Belli ki dolar ihtiyacın var , ver 1 haftalık reklam aynen Denizbank ın yaptığı gibi , Şok , Şok , Şok şeklinde. Efendim de , 2 haftaya kadar dolarını getirene , %6 faiz veriyorum hem de İş Bankası güvencesiyle. Kim takar o zaman rodeoyu, burgeri,ing yi falan filan. Şahsen vademi bile bozarım . Aradaki %1 maliyet farkı ,oluşacak reklam giderinden çok daha fazla olur İş Bankası veya sizin yazdığınız gibi %10 a kadar borçlanan bankalar için. Elde edeceğin kaynağın maliyeti her şeyden önemli değilmidir bankalar için ? Yanlışmıyım acaba?

Fed bilanco kucultmesi yilbasinda baslarsa dolar faizi nolur bu durumda ?

Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    10 yıl vadede kimden alacak ?

sen verir misin mesela
    Millet eurobond alıyor , 2030-2040 - 2050 vadeli. Aldıkları faiz de ne ki? Ülkemizde özel banka olup da İş Bankasından daha sağlamı mı var ?

Sayfa 702/1024 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •