Sayfa 704/853 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,625 - 5,632 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Abi öğleden sonra cepten girilen foreks mobil arizaliydi ve halen çalışmıyor. ..bugünkü yükselişe bence çok katkı sağlamıştır çünkü çok kullanan var...abd ve coinler kötü kapattı. ..bakalım sapkada tavşan kaldı mı. ..
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dün tayyip, bugün nebati konuşmasa, BIST hâlâ problemliymiş gibi görünmeyecekti. Şu anki görüntüden onu anlıyorum.

Bir kaç gün önce yazdıklarım, siyasi konuşmacılar sebebi ile problemlide olsa gerçekleşti.

1900 ü geçmişken 1980 fibo direncine kadar gideriz demiştim. 1970 - 1980 aralığında satış geldi, küçük realizasyonlarla toparlıyorduk.

O esnada Bugün veya yarın 1980'i geçeriz demiştim. O anda tayyip konuştu ve bankalara satışla beraber aşağı indik.
    Bu sabahta nebati konuştu yine bankalar bocaladı.

Akşama doğru 1980 direncini geçtik.

Yeniden kafam rahatlamaya başladı. Kendime güvenim yeniden gelmeye başladı. Bir sonraki dayağa kadar keyfim yerinde olacak, herkese duyrulur.

Yeni gelecek olan dayağı olabildiğince az kontratla ve short da oynayarak karşılamaya çalışacağım.
    Viop'a girdiğim 2020 Şubat ayından beridir kum torbasına döndüm resmen.
    GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by narin Yazıyı Oku
    Abi öğleden sonra cepten girilen foreks mobil arizaliydi ve halen çalışmıyor. ..bugünkü yükselişe bence çok katkı sağlamıştır çünkü çok kullanan var...abd ve coinler kötü kapattı. ..bakalım sapkada tavşan kaldı mı. ..

GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet abd kötü kapadı. 22:00 de açıklanan FED tutanakları ile düşmeye başladı. En dipte kapadı.
    Tutanaklara göre beklenenden daha hızlı ve çok faiz artırma ihtimali doğdu.

abd çakılmaz, bu tür verilerle düşer yada çıkar, sonra derinleşmesine izin vermezler. Ölçüyü kaçırmazlar. Düşmesi yada çıkması gerekiyorsa, uygun hızda gider. Aklımdan BIST ucuzken temel sebepsiz 4 gün üst üste taban yapmamız çıkmıyor.

abd fazla düşmeden durdururlar. BIST için tek sorun, yarın batılı oyuncular.
    abd satınca onlarda satıyor, otomatiğe bağlamışlar.

Karşısında ise ucuz olmamız, yeni ve okkalı çakılmış olmamız, bankaların kârının önümüzdeki 2 çeyrek çok artacak olması, batılı yabancı payının tahminen %35 altında(katar hariç)-civarı düşük olması filan var.
    Yinede batılılar ısrarlı satabilir tabi. EM lerde %1.6 civarı düşmüş.

Yarın olmadan bilemeyeceğiz.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Söylediğim gibi, abd vadelileri durakladı. Doğal afet bile olsa orada kısa süreli hızlı çakılmaya izin vermiyorlar. Oyunculara o işi bırakmıyorlar. Bizim gibi bıraksalar, onlarda pek çok gün taban ve tavan yapar. Güçlüler güçsüzleri soyarlar.

Zaten benzer kararların alındığı 2013 e bakarsanız, S&P de anormal bir şey yok. Problem BIST in yöneticilerinde, aslında Türkiyenin güçlüleri koruyan genel yapısında.

2013 de abd satış yememiş ama EM lere satış gelmiş, bizde o dönem ezberden yazıyorum %30 civarı satış yemişiz.
    Ancak 2013 ve şu anki şartlar çok farklı. Bir üstteki yazıda yazdığım şartlara ilaveten Suriye savaşınıda ekleyebiliriz. 2013 de abd emri ile suriyeye saldırıya destek vermiştik ve birileri Şam da çay içme hayali kuruyordu.

BIST e bakıyorum kırrmızı azalmış, akşama yeşil kaparız eğer abd tarafında uzun kırmızı barlar görmezsek ki göreceğimizi sanmıyorum. En fazla hafif kızarıklık olur. Tabi bunlar tahmin, çoğunlukla tutar ama tutmadığıda oluyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Şu an yeşile döndük.

Normalde ben bu sabahki %1.5 luk aşağı açılışta full longa girerdim, yukardaki düşüncelerimden dolayı. Kazancı görünce kapardım. Ama alış tuşuna elleyemedim. Nedenini biliyorsunuz, daha yeni 4 taban olduğu günler tüm kazancım gitti, argo söylemle okkalı dayak yedim-ik, o tuşlara ellemek şu günlerde cesaret istiyor. Temel-teknik sebepli düşsek, para kaybetmeyecektim. Tamamen temel teknik sebebi olmadan yani ekonomik temele dayanmayan anormal bir düşüştü. Sebep bulunup önlem alınmalı varsa suçlu ağır cezalandırılmalıydı. Hiç bir şey olmamış gibi yapılıyor.

İnanılmaz.

Hakkaten çoğ iğrenç bir borsayız, sebep borsayı yönetenlerde ve gerçek sebep ülkenin sisteminde.

viop tarafına bakıyorum, herkes kabullenmiş kayıplarını şikayet eden yok. Resmen maraba sürüsüyüz. Normal ülkede, ülke ayağa kalkardı.

Tabi viop tarafı genelde esnaf. Eskiden Adana'da yaz sonu tarlanın, bahçenin mahsul parasını alan erkekler Soğukoluk pavyonlarına akın edermiş. Şimdide hiç piyasa eğitimi almadan borsaya, forexe, digital, coinlere atlıyorlar. Hani, Soğukoluğa giderken eğitim alıptamı gidiyorlardı da piyasaya gelirken eğitim alsınlar. Orasıda doğru.

Piyasayı milletin birbirini çarptığı yer olarak görüyorlar. Piyasa kurallarına uymayan soygun şeklindede kaybetse, normal kabul ediyor çünki piyasa neden var bilmiyor. Devlet neden var bilmiyor. Öğretilmemiş, bilinçli olarak bilinçlendirilmemişler. Benim odunlu yaz kampım bu sebeple var. Hiç gırgır hevesim yok yaw keseyim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Zabah bluumbergin, ekkoluTürk den geçmiş olan erkek elemanı vardı. Sol ve sağ elini bilinçli olarak kullanarak bir şeyler anlatıyordu. Diksiyon ve tiyatro eğitimi almış izlenimi edindim. Kendini kalabalıklara hitab etme konusunda yeterli görmeyen insanlar yükselmek için bu tür eğitimleri alıyorlar. İşletme mastır ı da yapıyorlar. Zaten TR de 25 yaşından önce müdür olmayanı adam yerine koymuyorlar, kız vermiyorlar. Şakaydı bu nesilde her isteyene veriyorlar maalesef. Yani eğitim veriyorlar.

Ne diyordum, ekoluTürk den geçmiş ve tiyatro-diksiyon eğitimi almış olan hızla yükselmeyi hak etmiş olan bu delikanlı, haklılığımı gösteren bazı veriler paylaştı.

"Efsane Keçi her konuda haklı" diyerek konuşmasına başladı.

"BIST yoncularının 1.3 milyonunun(rakamı yanlış hatırlamıyorsam) parası 10 bin TL den az." dedi.

Bu ne demek. En az 1 milyon kişinin parasını YİNE soymuşlar demek. Taaa pandemi çakılmasından beridir SİLKELEMELERE dikkat çekmeye çalışıyorum. "Silkeleme açıkça manipulasyondur" diyorum.

Mart 2020 den beridir en az 4-5 tane silkeleme oldu. En küçüğü %10 luk ki 90bin endeksten 82 bin endekse 2 kez indirip çıkardılar. Pandemi dibi olduğu için, korku ve gerginliğin had safhada olduğu, milletin çok büyük paralar kaybettiğinin ertesi olduğu bir anda yapıldığı için, %10 luk o silkeleme, bugünki %50 lik silkelemeye eş değerdir.

Sonra silkelemeler devam etti, üzerine siyasi kararlarla sık sık düşen çıkan borsa ki siyasi karar sonrası olana bişey diyemem hisse borsasının doğasında var, temel sebep sayılır. üzerine bir sürü silkeleme ile milyonlarca yeni girenin parası nı aldılar.

"Böyle giderse BIST deki kişi sayısı olarak 3-5 yılda yine 1.300.000 lere dönersiniz." demiştim. 2006 da "devletin açıkladığı enflasyon uydurma olmaya başladı" da demiştim. Millet 15 yıl sonra uyandı.

Nisan 2021 de BIST de kişi sayısı 2.660.000 di. Şu an 2.350.000 kişi. 300bin kişi eksilmiş. Ayrıca 1.300.000 kişinin cebinde 10 bin TL den az para kalmış.

Dediğim gerçekleşecek. 3-4 yıl sonra yaklaşık 2006 civarı, BIST de YİNE 1.300.000 kişi kalacak. Göz göre göre soyuyorlar ve bunu ben 2020 den beri söylüyorum.

Kast ettiğim silkelemeler.

Siyasi kararlar veya Global siyasi olaylar, doğal afetlerle düşmeye bir şey demiyorum. Onlar piyasanın doğasında var. Onlara önlem alırsın çünki göstererek geliyorlar. Ama silkelemeler tamamen piyasaya yön verebilecek güçteki oyuncuların temel-teknik sebebi olmadan, aleni manipulasyon yaparak soygunu.

Açık soygun.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önce KISA VADE için, 1 hafta içinde 2150 beklediğimi söyleyeyim.

Bugün için abd seansının açılışını bekliyorum, abd düşerse bizde takip edersek, dip olarak gördüğüm yerde çok az long alacağım. Ayrıca elimdede çok çok az long var ve dün bugün gün içi alıp sattım. Kaldıracım 3-4 arası dolanıyor.

abd nin bugün yarın yukarı döneceğini ve bizimde düşmek için acele sebebimiz olmadığını düşündüğüm için.

Yabancılar abd düşüyor diye bedava fiyatlı bankaları yarına kadar satarsada, "kısmet" deyip zararına kaparım.

ORTA-UZUN vade tahmin yapmayı bu dönem için doğru bulmuyorum. Biraz USD nin durumu netleşsin.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Kazakistan haberlerine bakıyorum üzülüyorum. Olayların arkasında CIA var. Arap baharı gibi, Ukrayna ve Belarus'daki renkli devrim çabaları gibi bir şey yapmaya çalışıyorlar.

Türkiyede medyanın siyonistlerin emrinde olanları Kazakistan haberlerini "ülkede hükümet kötü, o sebeple halk ayaklandı" diyerek veriyorlar. Bunu yazan medya, bu ülkeyide şimdiki yolsuzluklara batmış, cehaletin esiri sürü haline gelmiş bir ülkeye çevirenler. O medya dostunuz değil. Kazakistandaki olayların arkasında, abd parası ile desteklenen dernekler vakıflar var. Onlarca yıldır hazırlık yapıyorlardı, fetö okullarıda Orta asya müslüman ülkelerde bolca var ve içleri CIA ajanı kaynıyor.

Zam bahane olarak kullanılıyor. Zam geri alındığı halde olaylar arttı. Olayların arkasında CIA nın olduğunu bilen kazak yöneticide Rusya yı yardıma çağırdı. Fransadada aynısı oldu. Sarı gömlekliler makron denen öküzün aldığı bir karara ayaklandı. Öküz verdiği kararı geri aldı ama ayaklanma artarak devam etti. Çünki arkasında CIA vardı ve asıl amaç abd den uzaklaşan makron'un burnunu sürtmek dersini vermekti. USD ile bize bankaların yaptığı gibi. Medya elindeyse sürüyü de peşine takarsın.

Ezilen halklar ayaklanmazlar eğer ayaklanmaları için para veren başka güç yoksa. En bildiğiniz Fransız halk ayaklanmasıda İngiliz işidir.

Bizdede aynı olaylar oldu, kardeş kardeşle çatıştı, sağ sol diye ayırdılar, iki tarafa silahı verende abd ve ingiltereydi. Diğer avrupalı ülkelerde destekliyordu. Kaos yaratıp o kargaşada düzgün insanları öldürüp kendi adamlarını getirdiler. Şu an onlara hizmet etmeyen kimse yok.

Daha sonra mezheplere bölüp toplumu birbirinden nefret eder hale getirdiler. Şimdi buna oynuyorlar. Kaos yarattılar ve o kaos sonucu borçsuz ülke borca battı, malı mülkü sattı, maden haklarını verdi. Hergün dağlardan altınlarımızı çıkarıp götürüyorlar. Tarımı hayvancılığı yabancılara muhtaç hale getirdiler.

Benzerini kazakistanda sahneye koydular.

Çin ve Rusya çevresindeki ülkelerin üzerine oynuyorlar.

Maalesef bizim piyon sürü de siyonist medyanın kazakistan haberlerini bilinçsizce paylaşıp, gönüllü abd neferi oluyor.

Britney Spearsın eski kocası yine tutuklanmış, haberiniz yoktur şimdi. Neyseki medya yazmışta öğrendim.
    Son düzenleme : alicemal; 07-01-2022 saat: 01:23.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Eğer tayyip veya nebati konuşmazsa, bugün BIST için sorun yok gibi. Sadece bankaları satan batılı yabancılar bugün ne yapar onu bilemiyorum.

abd de 16:30 da Tarım dışı istihdam verisi var. Çok iyi gelmezse piyasaları sallayacağını sanmam. Çok iyi gelsede belki hafif sallar.

2050 - 2070 aralığında dirençler var. Oralarda gün içi realizasyonlar satışlar gelecektir. Karşılanırsa bugün geçeriz. Karşılanmazsa, siyasiler sorun çıkarmazsa, USD anormal davranmazsa, yağmur yağmaz şimşek çakmazsa, birkaç gün içinde geçeriz.

Hızlı bir çıkış beklemiyorum, her korkuda bankaları satıyorlar. Epey inişli çıkışlı bekliyorum.

Maaşını bizden alan ama abd için çalışan siyonist kanallar, abd verilerini bizim için dünyanın sonu gibi vermeye devam ediyor. Görevleri bizim sürüyü abd ye şartlamak.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 704/853 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •