Sayfa 703/853 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,617 - 5,624 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yukarda yazdığım fibo değeri 1980 e yaklaştıkça satış geliyor. Bu normal bir satış. Bazı FONlar gün içi ufak çaplı realizasyon yapıyorlar yada çok yüksek işlem hacimlerine ulaşan robotların tekniğe dayalı otomatik satışları olmalı. Belki ikisi birden.

Bugün veya yarın o seviyeyi geçeriz.

Tabi siyasi ekstra bir şey olmazsa.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Saat 15:00 de tayyip erdoğan konuşmaya başlayınca yine satış gemiş. Normalde BIST i böyle etkileyecek bir şey söylememiş. Ancak tayyip her konuştuğunda piyasa ters tepki verdiğini biliyoruz.

Bu kez abarttılar sanki.

Robotların işi olmalı, satışı derinleştirmişlerdir.

Efsane keçi kurallarından biri yine işledi, "haberle başlayan hareket, başladığı yerde biter." BIST hızla düşünce ne olduğunu anlamadım, sebep araştırdım. Longları kapatayımmı diye düşünmeye başlamıştım. Neticede daha yeni 4 gün taban olmuş ve anısı taptaze.

Sonra baktım tayyip konuşuyor, o zaman longlara ellemedim bıraktım. Sinirim bozulmasın diye piyasa ekranınıda kapadım. Yeni açtım. Baktım BIST toparlamış. viop geri kalmış ama normal, korku büyük. tayyip, bankaları etkileyen bir şeyler söyleseydi, BIST toparlamayabilirdide.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST in kimyası bozulmuş. Çok kolay inip çıkabilir hale gelmiş. Çok kısa sürede, çok kolaylıkla, iki yöne sert hareketler yapılabiliyor.

Viop tarafındada, spotun en küçük hareketine viop abartıla yanıtlar veriyor. Büyük oyuncular bu ara viop tarafını çok kullanmıyor olmalı.

Birden fazla çıkar grubunun çatışması kalmamış, aynı grup indiriyor çıkarıyor görüntüsü var.

Umarım 4 günlük tabanın korkusudur ve azda olsa güven geri gelir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bankalara hızlı bir satış geldi, kırmızıya geçti ve tekrar yeşil ve tekrar kırmızı.

Hâlâ 4 günlük tabanın etkisi olmalı. O 4 gün KURUMSAL bir borsada olmaması gereken bir şeydi. Kurumlar güven vermelidir. Güven yoksa o kurum yaşamaz.

BIST Pandemideki düşüşte 1235 den 823 e 1 ayda yaklaşık %33.4 düşmüş(Daha önce ezbere %39 yazmıştım şu an tekrar hesapladım %33)
    4 günlük taban da %28.3 düşmüş. Yaklaşık aynı.

Pandemi nin ekonomik sebeb vardı, düşme normaldi ama 4 günlük tabanın temel teknik sebebi yoktu.
    Böyle saçma bir şey olamaz. KY nin kıyılması yanında yabancılarda satıp çıkmış, banka satışlarına bakılırsa hala çıkıyorlar.

O 4 günde hiç bir şey olmamış gibi BIST yönetimi suskun, aracı kurumlar suskun, medya suskun.

Ne oldu o 4 günde ve sebep neydi.? Suç varmıydı.?

Suç varsa suçlu cezalandırılmalı, suç yoksa sebep bulunup ona uygun yöntem geliştirilmeli.

Du yaw, kime söylüyorum. Ülke normal değilki.? Vatandaşı öptüğünde zaten ses çıkarma huyu yok. Devlet desen vatandaşı bu hale eze eze getiren O.

Ben tek başıma ses çıkarınca anormal görünüyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Asgari ücrete, emeklilere, memurlara yapılan zamlar hep bankalara ve küçük büyük esnaf tümüne yarayacak.

Maaşına iyi zam gelenler mevcut borçlarına ilaveten bankalardan yeni kredilere yüklenecekler hemde mevcut %30 civarı faizlerden.

F/K ları 4 de. Bu çeyrek bilanço açıklanınca 3 F/K ya düşecek ve maaşlara gelen zamlarla sonraki çeyrek kazançlarıda garanti.

Bu bankaları satıyorlar.

Üstelik garan a 12.20 garanti alış fiyatı verilmişken. Fiyatı şu an 11.43.

Obez beyinli batılı yabancılar satıyorlar. Yıllardır bankalar hakkında hep kötü raporlar yazdılar. Ortada olmayan şeylerin çıkacağını yazdılar. Sürekli kendilerini korkuttular, hep çok kötü bir şey beklediler. Kendi kendilerini hipnoz ettiler.

Batılı Yabancılar Obez beyinli hale gelmiş diyorum inanmıyorsunuz. 1973 den beridir kolay para kazandıkları için, özellikle 2008 den sonra sürekli kolay para kazandıkları için, beyinlerini kullanmaya ihtiyaçları kalmamış. Batılı finans kesimi özellikle abd de aptallaşmış.

abd başta batı çökerse çok kötü düşecekler. Beyin kontrolu olmadığı için et çuvalı gibi yere yapışacaklar.

EK: Bankaların yeşil kırmızı yeşil kırmızı sebebi anlaşıldı. Bişeyin bakan'ı nebati'nin konuşması var.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Radikallere çok karşı olduğumu defalarca yazmıştım. Sağın radikalinede karşıyım, solun radikalinede, dincinin radikalinede karşıyım ateistin radikalinede.

Görüntüde çok farklı şeyi savunuyor görünselerde zihin yapıları aynıdır.

Geçen gün akp li birileri sanırım nebati TV de FED in sahibi özel sektördür benzeri bişey demiş.
    Sırf o adam öyle söyledi diye, karşı cenahtaki muhalefetin ebleh leride "yok öyle birşey, FED in sahibi kamudur" gibi bi palavrayı savunmuşlar.
    Savunanlar arasında fatih altaylı isimli süper delikanlıda varki çalıştığı kurum FED i kuran ailelerin ortağı ve TR bacağı ile abd bacağı aynı soydan geliyorlar. FED in sahipleri ile soydaşlar ve dahada ilerisi ortak amaç için çalışıyorlar.

Süper ötesi Türkiye aşığı fatih altaylının abd lilerin kucağında konuşması, abd çıkarını savunması doğaya uygun. Yüklü gelirini onlardan alıyor.

Birde sözcü nün delikanlısı çenesi düşük murat muratoğlu(Mahlas olabilir. Takma ad.) var, yanlış hatırlamıyorsam oda FED in kamunun malı olduğunu savundu. Bununkinin sebebi ne bilmiyorum. sözcü nün sahibinin siyonistlerle bağını henüz bulamadım. yazarlarından anlaşılıyor ama organik bağ henüz bulamadım.

Bunları yazdım diye akp li sanmayın. Ceza almayacağımı bilsem akp ile başlamak üzere tüm siyasileri dilim dilim doğrarım, en küçük vicdan azabıda duymam tersine huzur dolarım.

Aslında bunu o gün yazacaktım ama BIST in karmaşıklığı sebebi ile harici konulara giremedim.

FED in sahibi siyonist ibrani aileler. Daha ilginci FED i denetleyenler de onlar. Dahada ilginci FED ve denetleyenleri sorgulayıp yakalayacak varsa suçları ceza verecek kurumlarda onların kontrolunde.

Yaw Bunu yazacağım ama siyonistlerin ülke ele geçirme yöntemini, zenginleşme yöntemini anlatmam lazım. 300 yıl geri gitmem lazım.

Kafam daha rahatken belki yazayım ama bu kadar basit bir bilgiyi bile bilmiyorsanız, hemen kendinize gelin ve ibrani tarihini bağımsız kaynaklardan okuyup öğrenin. Dünyayı son 550 yıldır şekillendiren onlar, batıyı ise belki 1500 yıldır şekillendiriyorlardır orasını henüz bilmiyorum.

Bizim ve tüm dünyanın hayatını belirleyen onlarsa mutlaka gerçekleri öğrenmelisiniz. Bunun için pek çokyerden bilgi almalısınız ki, yanlışları eleme tecrübesine sahip olasınız. Yalan bilgi çok.

Şunuda hatırlatayım, 100 yıl önce bizim merkez bankamızda siyonistin elindeydi. Şu an ise TCMB nin %20 si ismi gizlenen ailelerin elinde. Bir tanesi ortaya çıktı, adamın ermeni ismi vardı.
    .
    Son düzenleme : alicemal; 05-01-2022 saat: 13:06.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ben olsam az miktarda garan alır UZUN VADE tutardım.

Neden.?

Önümüzdeki bir iki ay içinde BBVA, satmak isteyenlerin tüm senetlerini 12.20 den alacak.
    BBVA ya satmak için garan almazdım. Eğer BBVA ya satan çok olursa, geriye BIST de az garan senedi kalacak.

Bu az garan senedinide yönlendirmek çok kolay olacak. İstersen fezaya uçur, istersen yerin dibine göm.

garan'ın BBVA alımından sonra hızla yukarı uçurulması ihtimaline karşı az miktar seneti sepet de bulundururdum. kalan malı almak için garan tahtasını dibe çakarlarsa da kısmet değilmiş derdim. İki tarafada yönlendirebilirler ama yukarı yönlenmesi ihtimali daha cazip. Uzaktan beleş para gibi görünüyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün tayyip, bugün nebati konuşmasa, BIST hâlâ problemliymiş gibi görünmeyecekti. Şu anki görüntüden onu anlıyorum.

Bir kaç gün önce yazdıklarım, siyasi konuşmacılar sebebi ile problemlide olsa gerçekleşti.

1900 ü geçmişken 1980 fibo direncine kadar gideriz demiştim. 1970 - 1980 aralığında satış geldi, küçük realizasyonlarla toparlıyorduk.

O esnada Bugün veya yarın 1980'i geçeriz demiştim. O anda tayyip konuştu ve bankalara satışla beraber aşağı indik.
    Bu sabahta nebati konuştu yine bankalar bocaladı.

Akşama doğru 1980 direncini geçtik.

Yeniden kafam rahatlamaya başladı. Kendime güvenim yeniden gelmeye başladı. Bir sonraki dayağa kadar keyfim yerinde olacak, herkese duyrulur.

Yeni gelecek olan dayağı olabildiğince az kontratla ve short da oynayarak karşılamaya çalışacağım.
    Viop'a girdiğim 2020 Şubat ayından beridir kum torbasına döndüm resmen.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 703/853 İlkİlk ... 203603653693701702703704705713753803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •