Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
15,73 10% 16,70 Mn 14,21 / 15,73
19,14 10% 378,76 Mn 17,35 / 19,14
232,40 9.99% 456,47 Mn 226,40 / 232,40
79,25 9.99% 169,22 Mn 74,90 / 79,25
182,00 9.97% 488,95 Mn 165,60 / 182,00
3,87 -10% 2,97 Mn 3,87 / 4,35
23,76 -10% 494,00 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 127,33 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 283,76 Mn 3,22 / 3,57
2,94 -8.98% 2,53 Mr 2,91 / 3,37
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
3,06 2.34% 20,72 Mr 3,00 / 3,19
317,25 -0.63% 13,59 Mr 315,50 / 324,50
268,00 2.58% 7,53 Mr 261,50 / 268,00
78,10 -1.01% 6,65 Mr 77,50 / 80,50
18,58 -1.28% 756,46 Mn 18,49 / 19,09
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
192,00 -1.54% 24,03 Mr 190,00 / 201,80
746,00 -0.93% 2,59 Mr 744,00 / 765,00
93,20 -0.9% 525,81 Mn 92,65 / 95,75
116,00 -2.19% 231,93 Mn 115,50 / 120,40
411,00 -1.38% 6,39 Mr 406,00 / 422,50
30,82 -0.9% 95,64 Mn 30,68 / 31,60
10,70 0.66% 395,01 Mn 10,66 / 10,95
81,40 -0.91% 272,06 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 701/853 ÝlkÝlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,601 - 5,608 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by narin Yazýyý Oku
    https://twitter.com/_Analizci_/statu...515300370?s=20

abi bu twette 21 e kitap var ekonomi ile ilgili ücretsiz

indiremezseniz yarýn deneyin belli sayýda indirilebiliyormuþ

iyi geceleriniz olsun
    Saðol narin. Ben temel, teknik, iktisat, istatistik vb. bu tür eðitimleri üniversitede çok eskiden aldým. Sonra baþka meslek seçsemde iþin özü aklýmda.

Gerçekte bana ne lazým: Ekran seyrederken planlamadýðým ani kararlar almamam için, psikolojik eðitim lazýmki, onuda dayak yiye yiye öðreniyorum gibi.

Linki koyduðun iyi oldu, baþkalarý faydalanýr mutlaka.

.
    Son düzenleme : alicemal; 31-12-2021 saat: 00:23.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alýntý Originally Posted by hikmetakgul Yazýyý Oku
    Ýyi akþamlar Ali Cemal Bey,
    Sizce yeni yükseliþ yan kaðýtlarla mý gerçekleþecektir, yoksa lokomotif yine Bist30 þirketleri mi olacaktýr? Sizce Bist30'da dolar cinsinden deðerleme isabetli midir? Ayrýca bunlar dolar cinsinden en yüksek seviyeyelerde mi bugün? Yani dolar cinsinden büyüme gerçekleþmiyor mu hiç?
    Tecrübelerinizi paylaþýrsanýz memnun oluruz.
    Cevabýnýz için þimdiden teþekkür ederim.
    hikmet, senet konusunda konuþmam iyi olmaz çünki çok uzun senelerdir senet almadým ve dikkatimi vermedim. Geçmiþ tecrübem yükseliþler hep BIST30 kaðýtlarla baþlar ve olur. Kenar kaðýtlar biraz þans iþidir. Alýrsýn yýllarca kýpýrdamaz, veya tam tersi uçar gider. Tabi bu son yýllarda teknoloji kaðýtlarýnýn hepsi küçük büyük demeden uçtu. Onunda sebebi pandemi idi ve istisnai bir durum oluþtu.

Borsaya nasýl bakmak gerekir.? Dolar cinsimi? TL cinsimi.? Teknikmi? Temelmi.?

Sadece TEMEL ANALÝZLE bakman yeterlidir.

Yanlýz þunu bilmelisin, benim görüþüm temel analiz hepsini kapsar. Yani hem dolarla bakacaksýn, hem TL ile, hem teknik, hemde dar anlamda temel analiz olan sektör ve þirketlerin durumuna. Hatta biz dünya makro ekonomik verileri ve siyasetçilerin ruh durumlarýndada bakmak zorundayýz.

Bunlarýn hepsi temel analize girer.

Benim bakýþ açýma göre, borsayý etkileyen her faktör temel analizin konusudur.

Dolar cinsi grafik deðil dolar cinsinden bakanlar borsayý etkiler çünki o þekilde alýp satarlar.
    Teknik analiz deðil teknik analist borsayý etkiler çünki sürü halinde ayný þeyi yaparlar ve borsa etkilenir. Bu sürü hareketi sebebi ile balinalar yani BIST yönünü belirleyen piyasa yapýcýlar bazen teknik analist tuzaðý kurar ve avlarlar.

Dolar cinsinden endekse bakmak biraz gri bir bölge. Yabancýlar oyuncularýn ve yatýrýmcýlarýn dolar cinsinden bakmasý normal olur. BIST ide yabancýlar yönlendirdiði için onlarýn ne gördüðünü anlamak açýsýndan iyidir. Borsayý yönlendiren etmenlerden biri olduðu için bunuda dikkate almalýsýn.

Bu konuyu yýllar önce çok uzun olarak baþka bir topikte yazmýþtým ama kimbilir o yazý nerededir.

Demek istediðim, hem TL hemde dolar grafiðe bakmalýsýn.

Bu normal durumlar için geçerli. Þu haftalarda dolar cinsinden bakmanýn anlamý yok. Çünki dolarýn deðeri belirli deðil, su üzerinde yüzüyor. Bir gemi kaptaný olsak, sabit olan karadaki deniz fenerine bakarak yön tayin ederiz. Dolar ise þu haftalarda sabit deðil ve dolara bakarak fikir yürütmek, denizde giden baþka bir geminin ýþýðýna bakarak yön tayin etmek gibi bir þey.

Dolarýn biraz dengelenmesi gerekir. Sonra bakabilirsin. Yinede dediðim gibi sadece dolar grafiðe bakarak karar vermek bana göre doðru deðil. çünki dolarýn deðeri akp döneminde hiç bir zaman gerçek deðeri yansýtmadý. Önemi, yabancýlar dolar grafiðine bakýyor diye. Onlarýn ne gördüðünü bilmek faydalý olabilir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün ve bugün, yabancýlarýn etkisinin azaldýðý günde, birileri borsayý çok kolayca yukarý aþaðý götürüyor.

Piyasa yapýcý bankalar olsa gerek.

Meydan boþken sürüyü saðýyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ýyi bir yeni yýl diliyorum.

Umarým bu yýldan daha adil, güzel bir yýl olur.

Bunu saðlayacak olan sizlersiniz yaw.

Evet bizzat sizssiniz.

Çok önemsiz olduðunuzu düþünüyorsunuz, ama deðilsiniz.

Her seçiminizle hem kendi sülaleniz, hemde herkesin sülalesinin geleceðini belirliyorsunuz. Çocuklarýnýzýn, torunlarýnýzýn geleceðini belirliyorsunuz allahýn dingilleri. Oyarým lang sizi. (tabi boyunuz 140 cm ve kilonuz 39 kg ise ve döðüþ sanatlarý eðitimi almamýþsanýz ayrýca elinizde silah yoksa.)

Aynaya bakýn ve düþünün. Doðru þeyimi yapýyorum.? Yoksa CIA güdümlü siyonist TV nin, internet sitelerinin bana öðrettiði þeyimi yapýyorum.?

Her neyse, bi iþe yaramadýðýný biliyorum ama yinede doðru yolu göstermeye çalýþýyorum, binlerce yýllýk sülalemin görevi bu. Peygamberler soyundan geliyoum. Aslýnda görev verilmedi de... Doðru cümleyi ve düþünceyi bulamadým, niye insanlarý doðru sandýðým yola çekmeye çalýþýyorum.? Halbuki benim soyumdan gelmeyenler baþka insanlarýn kanýný emerek kendilerini mutlu ediyorlar. Baþarý saðladýklarýn sanýyorlar.

Sizi mutlu eden kýsa vadeli çýkarlar beni deli ediyor.

Þu an yýlbaþý gecesi, her zamanki gibi hafif bulutlu haldeyim, yazdýklarým doðru olmayabilir, dikkate almayýn yaw.

Beyinsiz þartlandýrýlmýþ olanlar, yýlbaþý gecesi dedim diye beni suçlayabilirler. Sanki baþka bir ülkeyi savunuyormuþum, baþka bir dini savunuyormuþum gibi. Lang allahýn öküzü önce IQ ve EQ seviyeni ölçtür sonra beni suçla. Asýl insanlarý ayýran sensin, bu ülkeye býçak saplayan sensin.

Ýnsanlarý dinlerine mezheplerine göre deðil, ailelerine, þehirlerine, ülkelerine faydalýmý deðilmi diye ayýrman gerekir.

Evet, bu güzel yazý ve dileklerden sonra, yeni yýl süper geçmezse bende biþey bilmiyorum. Alyel ablacým 2 dönüm arazin hazýr gibi. Aluþ lakaplý 2 çocuklu bi gariban var, onun elinden alýp onu karanlýða itip sana vericem. Haydi hayýrlý olsun.

Hýrsýz ve ahlaksýz siyasilere oy vermeye devam. Bana 1 oy daha gelirse herkes cehenneme gidecek ona göre.

10 oyla devam ki o 10 oyun 8 tanesinin gönülsüz olduunu tahmin ediyorum.

Oranýmýz neydi.? %80.

Hepinizi yeni yýlda öpüyor ve kucaklýyorum desem yalan olur. Nooluyor yawi daaalýn.

.
    Son düzenleme : alicemal; 31-12-2021 saat: 21:21.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Teknoloji haberi veren ermeni bir sitede Aynþtayn ile ilgili bir haber vardý. Biliyorsunuz ermeni ahalisi önce Ruslar tarafýndan 1900 lü yýllarda, sonrada batýlýlar tarafýndan 1900 lü yýllardan sonra Türkiye halkýna karþý, rumlar ile beraber kullanýldý. (Türkiye lafýna takýlmayýn, öz orda deðil.)

Aynþtayn bilmiyorsanýz söyleyeyim ibrani-yahudi kökenli biri.

Bilmediklerinizi yazayým sonra birleþtirmeye çalýþacaðým ama kafa bulutlu. Ne kadar birleþtirebilirsem.Normalde geçen yýl baþýndan beridir kafa bulutlu deðildi. Artýk yýlda bir.

Þu an internet çaðýndayýz, her türlü bilgiyi okuyabiliyorsunuz ama Aynþtayn döneminde yani 100 yýl önce internet yoktu. Komþu þehir hakkýnda bile bilgiyi 30 sene sonra öðreniyordunuz.

Bu yýllarda, 10bin km ötede Çinde, adamýn biri yellense haberiniz oluyor.

Aradaki çað farkýný kafadan çýkarmayýn. Þu an yanlýþ bir bilgi verilse, dünyada 500 yerde bu, "yalan" diye bilgi veriliyor. BENÝM GÝBÝ ADAMLAR VERÝYOR. Okumasý olan %20 anlýyor.

Aynþtayn döneminde, dünyaya ne veriyorsanýz, alternatif bilgi olmadýðýnda doðru olarak kabul ediliyordu.

Aynþtayn hakkýnda düþüncemi yazayým. Bildiðin ibrani soyundan gelen bir bir sömürgeci hýrsýz.

Size dahi bilim adamý olarak dünyaya hakim %85 ibrani-yahudi medya tarafýndan kakalanmaya çalýþýlýyor. edison, newton, froyd, rubini vb. gibi.

Ýster benim gibilere inanýn, ister onlara.

Aynþtayn nerede çalýþýyordu.? Asýl bilmeniz gereken konu bu. Bunu bilirseniz ve kafanýz az buçuk basýyorsa baþka bir þey bilmenize gerek yok. Mala puanýnýzý verirsiniz.

Adam patent odasýnda çalýþýyordu. Fizikle ilgili patent baþvurularýný deðerlendiriyordu 100 yýl önce. Kimsenin kimseyi duymadýðý bir yüzyýlda.

100 yýl öncede para siyonistte, avrupa ülkelerini yönetenler onlar(þimdide öyle). Kim patent baþvurusunda bulunursa, o patenti ibrani-yahudiler sahiplenir, hiç bir þey iddia edemezsin çünki ülkeyide yönetenler onlar.

Ülkemizi düþünün. Suçsuz generellar hapse atýldý. fetö devlete sahipti ve generallerin suçlu olup olmadýðý önemli deðildi.

100 yýl önce Avrupa nýn sahibide ibrani-yahudilerdi. Hali ile siz bir buluþ yaptýnýz, patent bürosuna baþvurdunuz, o patent bürosunu yöneten devlet ibranilerin elinde ve senin buluþun çok para ediyorsa anýnda sahipleniyorlardý. Para onlarda(amerikayý 1450 yýllarda ktledip altýnlarýný avrupaya taþýmýþlar dünyanýn en zengin insanlarý ve avrupalý devletleri yönetiyolar.) güç onlarda, hiç bir hakkýný alamazsýn. Aynen þu anki fetö yüzünden hapiste suçsuz yere ölen generaller gibi.

Aynþtayn böyle bir dönemde patent bürosundaydý ve tüm fizik konusundaki baþvurularý deðerlendiriyordu.

Senin ve birkaç fizik teorisyeninin patent baþvurularýný aldý ve kendine mal etti. Hiç bir þey yapamazsýn. Aynen radyoyu icad eden gerçek mucid yerine ibrani-yahudi birinin radyo patentini alýp zengin olmasý gibi. Yada tesla yerine edison un zengin olmasý gibi. edison ibrani-yahudi, tesla deðil. edisonn sýfýr buluþu var, teslanýn tonla. Umarým bu konuda kimse biþey bilmiyordur çünki tesla patentleri hakkýnda DC hariç bir þey hatýrlamýyorum. (Westinghause denen ibrani-yahudi bu patenti rica ile tesla dan alýyor, tesla züðürt yanlýz baþýna ölürken westinghause o dönem köþeyi dönüyor. Tesla dan sonrada westinghause ailesinin baþka buluþu olmadýðý için, zamanla küçülüyorlar.)

Aynþtayn patent bürosunda çalýþýrkenki bir sürü tezi dünya çapýnda ünlü oluyor. Ünlü olduktan sonra patent bürosu ile baðý koptuktan sonraki hiç bir tezinin doðruluðu ispatlanamýyor. Dahi olarak adlandýrýldýðý tezlerininde çok daha önceden tez olarak sunanlar var.

Yani Aynþtayn bildiðin bir tipik ibrani-yahudi hýrsýz. para ve güç onlarda olduðu için deha olarak pazarlanýyor. Eðer ibrani-yahudi olmasaydý, bizim generaller gibi hapiste olur, bazý Aynþtayn lar ölürdü.

.
    @NeAcaipDunya

Yeni yýlýn tüm forum takipçilerine saðlýk, mutluluk ve baþarý getirmesi dileklerimle...
    BÝZ DEÐERÝNÝ ÖLÇERÝZ,FÝYATINA PÝYASA KARAR VERÝR.
    BURADA YER ALAN BÝLGÝLER YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝL,TAMAMI ÝLE ANALÝZDÝR.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni yýla adnan menderesin yaptýklarýnýn bir kýsmýný hatýrlayarak girelim. 1950 ve 1960 tarihleri arasýnda 10 yýl baþbakanlýk yapýyor. abd ajaný celal bayarýn kurduðu partide ön plana oturtuluyor.

* demiryollarý yerine karayollarýna aðýrlýk veriliyor. Tüm dünyanýn harýl harýl demiryolu döþediði dönemde, biz koç ailesinin ithal edip satacaðý ford otomobilleri için, fakir halkýn parasý ile otomobillere alt yapý yapýyoruz. Otomobil ithal edip satan yahudi koç ailesini zengin ediyoruz.
    * okur-yazar oranýnýn 1955-60 döneminde gerilediði, 1955'te % 41 iken 1960'da % 39,5 e düþüyor.
    * 1954 sonrasý Pek çok ürün bulunamaz hale geliyor. nal çivisi bile bulunamýyor, þeker, ekmek karneye baðlanýyor. 1955 Ankara'da 21 kuruþluk düðmeyi 25 kuruþa sattýðý gerekçesiyle bir esnaf 1 yýl hapis, 3 yýl ticaretten uzaklaþtýrma ve 1.000 lira para cezasý veriliyor. akp döneminde 2019 da Fiyatý arttý diye soðan depolarýný nasýl basmýþlardý.? Hiç bir sonuç alamamýþlardý, baskýnlar göstermelik, halkýn gazýný alma, suçlu icad etme yöntemiydi, soðan depolarý zaten akp nin verdiði depo teþvikleri ile akp lilerce kurulmuþtu.
    * her fýrsatta Atatürke dönemine ve Atatürk'e hakaret ediliyor. menderes dönemindeki yokluk için, 1. dünya savaþý, kurtuluþ savaþý ve 2. dünya savaþý kýtlýðýndan geçen ismet inönü dönemi suçlanýyor.
    * imam hatip eðitimi baþlatýlýyor. kuran kurslarý açýlýyor. din dersi zorunlu hale geliyor.(abd istemiþ olmalý) 18 yýldýr Türkçe okunan ezan, halkýn anlayamadýðý arapçaya dönüyor.
    * 1954 Köy Enstitüleri kapatýldý.(abd istemiþ olmalý) Kapatýlma süreci chp ile baþlýyor, menderes döneminde tamamlanýyor. imam hatipler, kuran kurslarý açýlýp, HALKA kaliteli eðitim veren köy enstitüleri kapatýlarak, halkýn eðitimsiz cahil kalmasýnýn temelleri atýlýyor. Ülkenin eðitimli halk sayesinde kalkýnmasý istenmiyor. Kolay ele geçirilip yönetilmesi için eðitimsiz, cahil, her söyleneni doðru sanan, sorgulamayan, halk kitleleri gerekir. O dönem medya, gazeteler, dergiler tamamen yahudiye ait. O dönem para ise abd ve ingiliz siyonistlerinde var ve bu siyonistler bu gücü Türkiyedeki yahudilere iþ ortaklýklarý aracýlýðý ile aktarýyor. Seçim kazanmanýn en önemli yolu para(toplum liderlerini satýn alma) ve medya(algý yaratma). O dönem ikiside sadece yahudide var.
    * koreye asker gönderip abd ye üs kurma ve petrol arama haklarý veriliyor. (abd istemiþ açýk)
    * medya ve yargýyý ele geçiriyorlar. kendilerinden olmayana iþten atma korkusu ve polis zoru ile gözdaðý veriyorlar.
    * Baþbakan Adnan Menderes'e göre muhalefet, "Siyasi sapýklýk, sahte ihtilalcilik, inkarcýlýk, adi ve alçak iftiracýlýk, sahte hürriyetçilik ve tedhiþçilik' yapmaktaydý.
    * 1954 seçimlerinde DP hile yaptý iddiasý ile oylar yeniden sayýlacakken. Oylarýn olduðu bina yakýlýyor, delil kalmadýðý için seçim geçerli sayýlýyor.
    * Seçmen kütükleri hazýrlanýrken, CHP'li seçmenler "kütük'ten yok ediliyor. Oy kullanamadan evlerine dönüyorlar. 1957 seçimleri, 1946 seçimleri ile birlikte tarihimizin en þaibeli seçimleri olmuþ.
    * Dýþ borç 1950 yýlýnda toplam 2 milyar 450 milyon iken 1959'da tam iki katýna çýkarak, 4 milyar 894 milyona yükseldi. (Yahudi taktiðidir bir ülkeyi borca sokup, yularýný eline almak.)
    * Cumhurbaþkaný da, Baþbakan da demokrasiyi askýya almaktan ve muhalifleri ölüm cezasý ile cezalandýrmaktan söz etmeye baþlamýþlardý.
    * 1958 de menderes, Said-i Nursî'nin yaþadýðý Emirdað'a gider. Said-i Nursî, bu olaydan sonra ülke içinde gezilere baþlar. menderes Risale-i Nurlarýn ilk kez serbestçe basýlmasý için 1956'da talimat vermiþ ve kaðýt tahsisi yapmýþ.(nursi büyük ihtimalle abd nin desteklediði tarikatlerden, abd isteði ile adnan menderes bu tarikate destek vermiþtir. 1960 ve sonrasýda siyasiler, CIA emri ile olsa gerek, devlet eli ile fetullaha destek veriyorlar.)
    * 28-04-1960 öðrenci gösterilerine polis baskýsý 1 öðrenci ölür, Ýstanbul ve Ankara'da sýkýyönetim ilan edilir.
    * 1952'de NATO'nun isteði üzerine komünizme karþý gayri-nizamý harp yapacak Seferberlik Tetkik Kurulu, daha sonraki adýyla Özel Harp Dairesi kurdu. (abd istemiþ olmalý)
    * 1954 yýlýnda Yabancýlara petrol arama ve çýkarma izni verildi. (abd istemiþ olmalý)
    * Tek parti döneminde kurulan bazý traktör ve basma fabrikalarý Menderes döneminde özelleþtirildi veya ekonomik olmadýklarý için kapatýldý. Nuri Demirað tarafýndan kurulduktan sonra ismet inönü tarafýndan devletleþtirme kapsamýna alýnan uçak ve uçak motoru fabrikalarý, Eskiþehir tank fabrikasý ve Kýrýkkale silah fabrikasý Menderes döneminde NATO standartlarýna uymadýklarý gerekçisiyle kapatýldýlar(abd istemiþ olmalý)
    * Tahkikat Komisyonu"nu kurdu. 15 DP milletvekilinden oluþan komisyon hem suçlama hem de yargýlama hakkýna sahipti. Komisyon 5 kiþiden fazla yan yana yürümeyi bile yasakladý.
    * Turan Emeksiz hükümete karþý istanbul Üniversitesi'nde düzenlenen bir protesto mitinginde polisin açtýðý ateþ sonucu öldü. Hüseyin Onur ise sol bacaðý kesilerek kurtarýldý.
    * menderes hükümeti, ordu darbe yapacak gerekçesiyle daha 6 Haziran 1950'de, Genelkurmay Baþkaný Nafiz Gürman olmak üzere bütün üst komuta kademesi dahil olmak üzere 15 general ve 150 albayý re'sen emekliye sevk etti.
    * Kamu geliri/GSMH; CHP'nin iktidarý býraktýðý 1950'de 16.1 iken, DP iktidarý sonunda 1960'da 12.9'a düþtü.
    * Kamu açýðý/GSMH; 1950'de 1.5 iken, 1960'da 2.7'ye çýktý.
    * Ekonomik büyüme 1950'de 9.4 iken, 1960'de 3.4'e düþtü.
    * Üreten ülkeyi tüketen, ithal eden haline dönüþtürdü. Dovize ihtiyaç oldu, doviz kalmayýnca 2 Aðustos 1958 de TC tarihinin ilk deveülasyonunu ilan etti, 1 dolar, 280 kuruþtan 900 kuruþa çýktý. %220 artýþ. 3 gün sonra 5 Aðustos 1958 de moratoryum ilan etti. Tek alacaklý abd idi. Borçlar yeniden yapýlandýrýldý.
    * Enflasyon 1950'de (eksi) -4.3 iken, 1960'da 7.4'e fýrladý.
    * israili 1949 da chp baþbakaný islamcý sarýklý denen þemsettin günaltay tanýyor. günaltay için kripto sabetaycý deniyor, imam hatipleride ilk açan bu adam. 1950-1960 döneminde israilin en hakiki dost ve müttefiki idi. ben guryon, makamýnda menderes i ziyaret etmiþti. 4 Temmuz 1950'de ilk ticaret anlaþmasý imzalandý. Türkiye, israil kurulduktan yaklaþýk bir yýl sonra 9 Mart 1950'de Tel-Aviv'de elçilik açmýþ, ilk elçisini de 1952 yýlýnda göndermiþtir. Türkiye'nin tanýma kararý aldýðý Ýsrail Devleti, 29 Kasým 1947 tarihli kararla sýnýrlarý belirlenmiþ olan Ýsrail'di.
    * 1958 de adnan menderes, israil le ortak iþler çeviriyordu. aaron j. clein "mossad operasyonlarýn efendisi" kitabýndan "Mossad’ýn kurucu baþkaný Reuven Þiloah, 1958 yýlýnda (Türkiye’de Demokrat Parti döneminde) kendisinin planladýðý "Periferi Doktrini" kapsamýnda "Türkiye-Ýsrail-Ýran (Þah dönemi) Arasýnda Ýstihbarat ve Güvenlik Ýþbirliðini" tesis etti. Türk baþbakaný Adnan Menderes ile Ýsrail baþbakaný David ben Gurion 29 Aðustos 1958 tarihinde Ankara Esenboða Havalimanýnda bir araya geldiler ve "Ýstihbarat Ýþbirliði" resmen baþladý. Hatta Tel Aviv’de, bugün Mossad’ýn eðitim merkezi olarak kullanýlan binalardan biri, o yýllarda "Periferi Doktrini" kapsamýnda Türk, Ýsrailli ve Ýranlý istihbarat görevlilerinin ortak merkeziydi: Ýsrailli istihbarat görevlileri "Beyaz katta", Türk meslektaþlarý "Sarý katta", Ýranlýlar ise "Mavi katta" çalýþýyorlardý. " Yine kitaptan özet: "Türkiyedeki Darbelerden sonrada israil iliþkisi hep sürdü."

@NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    akp nin bir kaç vaadini hatýrlayalým.

- 2013'te kuyruklu yýldýz taramalarýna baþlanacaktý.
    - 2014'te kuyruklu yýldýz bulunacaktý.
    - 2014'te yerli bir roketle milli araþtýrma uydusu Mars'a gönderilecekti.
    - 2015'te Türk bir astronotun uzaya gönderilmesi saðlanacaktý.
    - 2020'de yerli ve milli uzay gemisi tasarýmý ve imalatýna yönelik çalýþmalara start verilecekti.

Bunlar olmadý yenilerini yediriyor.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 701/853 ÝlkÝlk ... 201601651691699700701702703711751801 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •