hepsi-burada sitesini sikayetvar com sitesine yazmýþtým. Aldýðým bir ürünün faturasý gelmemiþti.
Bu olayýn süreci bugün tamamlandý ve yeni bir þey öðrendim.
Ertesi gün beni aradýlar. Tamam faturanýzý firmadan isteyeceðiz dediler.
Neticede benim fatura isteðim sonucu hepsi-burada sitesi satýcý firmayý arýyor. "aaaaaa" cevap veren yok.? Aradan bir hafta geçtikten sonra vazgeçiyorlar ve beni aradýlar. "abicim faturaný alamadýk, firma arazi, senin ürünün parasýný iade edelim."
Dedimki "ben ürünü aldým kullandým, parayý alma hakkým yok."
"olsun biz parayý iade edeceðiz" dediler.
Þaþýrdým.?
Sonra þöyle düþündüm. Fatura kesmeyen bir anlaþmalý olduðu firma var. Bunu vergi dairesine þikayet etsem, sitenin baþýna büyük bela olabilir. Sanýrým bu sebeple beni memnun etmeye çalýþtýlar.
Baþka ürünlerin yorumlarýnda, fatura alamayan ve firmanýn telefonunun açýlmadýðý bir yoruma daha rastladým. Sanýrým bu iþ yaygýn ve hepsi-burada sitesi bilinsin istemiyor. Neticede büyük vergi kaçýyor ve bu vergi hepimize giriyor çünki devlet alamadýðý vergiyi bize yansýtýyor.
Bu durum diðer büyük sitelerde de mutlaka vardýr çünki ayný satýcýlar bütün sitelere üye oluyorlar.
Eðer faturanýz gelmezse ýsrar edin. Herkes ýsrar ederse bu iþi düzeltmek zorunda kalacaklar. Sonuçta daha fazla vergi toplanacak ve tayyip bu sayede hepimizi uzaya gönderebilecek.
tayyipin vaadlerinden biriydi, 2014'te kuyruklu yýldýz bulunacaktý. 2020 de uzay gemisi kýzaða indirecektik. Vergi olmayýnca kuyruklu yýldýz bulamadý.
Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Geçen hafta ilginç þekilde yabancý çýkýþý olmuþ. Hem hisse senetlerinde hemde tahvillerde. Geçen hafta BIST yükseldi. BIST den geçen hafta çýkan yabancý para 90 milyon dolar civarý. Bu satýþ yerli tarafýndan karþýlanmýþ.?
Katar karþýladý desek, katar da yabancý kategorisinde.
Bizim FON lar karþýladý yada yeni giren KY ler varsa onlar.
Birde 18 yaþ altý emeklilik hikayesi çýkardýlar, amaç ailelerden biraz daha para toplamak. Onunda etkisi olmuþtur, bu para FON lar aracýlýðý ile piyasaya giriyor, bir kýsmýda BIST e girmiþtir.
Ülkenin sermayesini þirketler ve talancýlar her yýl dýþarý taþýyorlar. Oluþan sermaye açýðýnýda çalýþanýn cebine ellerini daldýrarak karþýlamaya çalýþýyorlar.
Dünya piyasasý, abd enflasyon verisini takmadý. Bizim siyonist kanallarýn maaþlý elemanlarý, haftalardýr bu milleti korkutup durdular. Her þeye olumsuz yönden baktýlar. 10 tane iyi veri varsa 3 tane kötü veri varsa sadece 3 kötü veriyi öne çýkardýlar. Sonuçta bu korkutma KY ye zarar verdi, büyüklerin iþine yaradý.
abd son enflasyon verisi öncesi "seneti olanlar korkmasýn, düþsede tekrar toparlar, makro veriler hem TR de hem abd de iyi." demiþtim, onlara biþey olmadý(düþüþte satmayanlara) ama viop da oynayanlara epey zararý olmuþtur. Bende %20 azaltmýþtým, almadým daha.
abd 10 yýllýklarý acaip düþtü, VIX 3 aydýr düþüyor. Dünyada korku yok. Buda bir kaç ay daha batý borsalarý düþmeyecek demektir. BIST yönetimine lanet olsun, bizi batý haftalarca iyi gittiðinde bile düþürmüþ, defalarca silkelemiþlerdi o sebeple BIST de iyi gider diyemiyorum. Pozisyonum iyi gitmesi yönünde.
tayyip eðer biden'a biat etmiþse, bizde bir müddet iyi gidebiliriz. Zaten 2 hafta önceki hareketleri mal toplama olarak tanýmlamýþtým hatýrlarsanýz. Ancak ralli baþlangýcý demeye cesaretim yetmemiþti çünki her ay dayak yiye yiye cesaretim kýrýldý. Çok maadurum bildiiniz gibi deðil.
Her þey küçük bir ralli olacak görüntüsünde ama korkudan ciddi mala giremiyorum. Bunada þükür diyeceðim en azýndan batma pozisyonuna geçen yýl Mart ayýndan beridir düþmedim. Geçen yýl Mart da ettiðim zararý çýkardým. Daha ileri gidemedim, umarým bundan sonra düzelir iþler. Aylardýr sermayem yerinde sayýyor, kâra geçemedim. Biraz kaybettim biraz kazandým sürekli böyle ilerledi.
Bol þans.
@NeAcaipDunya
Günaydýn, bugünki genel verilere baktým, herþey iyi görünüyor.
CDS 360 lara kadar düþmüþ. USD cuma günü düþmeye baþlamýþtý, asya seansýndada yükseltmemiþler, günlik vaka 5-6 binlerde, gece asya endekslerinde çakýlma yok.
Geçen haftayýda hafif yükselerek kapamýþtýk.
Ýlk gözüme çarpan haber TR de otomotiv üretimi mayýs ayýndada %31 artmýþ.
Bugün biden ve tayyip görüþecekler, saati belli deðil. Oradan iyi veya kötü bir haber gelirmi bilemiyorum. Toplantý bitince tayyip "herþey süperdi" diyecek, biden ise "TR halkýna yine güzel gömdük" anlamýnda sýrýtacak ve basit güzel ve uyarýcý þeyler söyleyecek. Büyük ihtimallede kucaða daha rahat pozisyonda oturmuþ olacaðýz.
Bugün için görüntü güzel.
Herkese bol þans dilerim. Ýyi bir hafta olsun.
Filenin Sultanlarýda iyi gidiyor. 9 maç aldýk 2 maç verdik. Birinci sýradaki abd ise 11 maçýn hepsini aldý ve bu gece 22:00 de abd ile maçýmýz var. Yenilme ihtimalimiz yüksek olduðundan ben seyretmeyeceðim.
@NeAcaipDunya
Bugün eczaneden aspirin alayým dedim. Fiyatýný bilmiyorum tek baþýna hiç almamýþtým. Bozuk parayý hazýrladým olsa olsa bir kaç liradýr dedim.
"Klasik aspirin istiyorum" dedim. Bildiðimiz aspirini getirdi 13 TL dedi.
Çok þaþýrdým, en ucuz olmasý gereken en eskilerden her yerde üretilen hap bu.
"Yanlýþýnýz olmasýn, baþka aspirin yokmu" dedim. Gitti çocuk aspirini diye bildiðimiz aspirini getirdi. 5.75 TL dedi.
Ülke ne hale gelmiþ yaw. Klasik asprinini 13 TL yapmýþlar. Sýradaki bir kadýn "hastaneler eczaneler soyuyorlar bizi" dedi. Bende "ülke soygun yeri oldu" dedim.
Ýlaç fiyatlarýnýn uçup kaçmasýnýn(doviz kurlarýný sayma) eþit derecede önemli 2 sebebi var. Bir kýsmýný daha öncede yazmýþtým.
Devletin Ýlaç fabrikalarýnýn tayyip tarafýndan 2006 da kapatýldýktan sonra yerli ilaç firmalarýnýn global devler tarafýndan satýn alýnmasý. Tekel oluþtu ve devlet bunu yerli devlet fabrikalarýný kapatarak teþvik etti.! Sebebini siz düþünün artýk.
Ýkinciside hekimlerin ilaç firmalarý ile anlaþmalarý. Hekimler anlaþtýðý ilaç firmalarýnýn ilaçlarýný yazýyor, vatandaþýn cebinden para çýkmýyormuþ gibi göründüðünden fiyatlar vatandaþýn takibinde deðil. Ýlaç firmalarý nasýl olsa fiyat kaç olursa olsun hekimler yazýyor diye fiyatý bindiriyorlar, 10 TL lik ilaca 55 TL fiyat basýyorlar. Aradaki haksýz kazancýn bir kýsmýný hekime vererek ülkeyi soyuyorlar. Bunu çok kez yazdým ve saðlýk bakanlýðýnada yazdým. Ama saðlýk bakanlýðýnýda yöneten o ilaç firmalarý ile iþ yapan hekimler. Doðru yoluda gösterdim "hekimin ilaç firmasýndan aldýðý miktar kadar hekimlerin maaþýna zam yapýn. Sonra ilaç firmalarý ile hekimlerin görüþmesini yasaklayýn. Ýlaç firmalarý ilaçlarýný saðlýk bakanlýðýna tanýtsýn, saðlýk bakanlýðýda tüm hekimlere bilgiyi göndersin" Ýlaç fiyatlarý anýnda %60 dan fazla düþer.(yerli fabrikalarýda açtýktan sonra)
Tekelleride önleyeceksin. Doviz kuruna saðlýk bakanlýðýnýn yapabileceði bir þey yokmu.? Var. Ýlacý TR de üreten fabrikalarý "bir sebeple" kapadýn ve ithalatçý fetö cü þirketlere yetki verdin. O dönem fetö ile kolkolaydýn. Ýlaç fabrikalarýný yeniden aç, yerli fabrikalarý teþvik et, yerli fabrikalarýn yabancýya satýlmasýný engelle.
Çözüm basit. Yinede ülke diðer konularda bu kadar kötü yönetiliyorken fiyatlarý tam anlamý ile dizginleyemezsin ama aspirinde 13 TL olmaz. En fazla 12 TL olurdu.
Evet umut yok. Siyasi partilerin kapasite ortada, onlarý seçende bu halk. Umut yok maalesef. Böyle gidecek yada bana oy vermelisinizki biþeyler yapabileyim.![]()
@NeAcaipDunya
" Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "
Muhabbet içindir:
Alicemal seni niye seçelim? Sen niye bizi kurtarasýn? Sen kendini neden yorasin ? Biz Neden fani bir bireyin sýhhatine, mantýðýna, iradesine baðýmlý olalým?
Unutma memnun olmadýðýn þu anki yönetim de (ve bundan öncekiler ile sonra gelecekler ) temiz söylemle, halký kurtarmak için geldiler. Hz ömerin adaleti, topraklarýn ve kalkýnmanýn bereketi diyerek geldiler.
Asla unutmuyorum þu hikâyeyi anlatýyorlardý :
Hazreti Ömer'in oðlu Abdullah babasýný ölümünden tam bir sene sonra rüyasýnda benzi sararmýþ olarak görüp:
— Babacýðým senin benzin kýrmýzý idi. Ne oldu da bu kadar sarardýn? diye sordu.
Hazreti Ömer:
— Oðlum bir seneden beri Allah'a hesap veriyordum, daha yeni çýktým. Benzim ondan sararmýþtýr, diye cevap verdi. Abdullah ibni Ömer (r.a.) tekrar sordu:
— Babacýðým hesap nasýl geçti?
— Oðlum hesaplarýn biri bitip biri baþladý. Eðer kefenimin içine koydurduðum mektup yanýmda olmasaydý, iþim çok zor olacaktý. o mektubun bana çok faydasý oldu. Hele sadaka develerden Þirinin yularý iyice eskimiþti de birkaç yerinden baðladýktan sonra kullanýlamaz olunca atmýþtýk. Onun hesabýný verirken Hak Teâlâ: «O yularý atýp Müslümanlarýn malýný zayettin,» deyince cevap verecek bir þey bulamadým.
....
Ama þimdi durum malum. Kelimeler kifayetsiz... Üzülmüyorum artýk. Aptallýðýmýza yanalým.
Deðýþiyor insan. Elde imkânlar yokken adil, dürüst, mütevazi olmak kolay. Baþka ne gelir ki elden? Ama yetkileri ele geçirince insan... deðiþiyor.
Bize ilkeleri degiþmeyen bir þey lazým. Herkesi baðlayan. Herkese sorumluluk yükleyen...
(Kamuda Kimseye yetki metki yok. Sadece sorumluluk olmalý zaten! )
Coðrafyamýz cüzzamlý.. Doðu milletlerinde,. Ýslam ülkelerinde yönetimsel sorunlar, terör, kutsallar uðruna ölümler bitmez. Vatan hep teklikededir, bayrak yere hiç inmeyecektir, iç ve dýþ düþmanlar daimi teyakuzdadýr...Silahlanma þarttýr. Ýoneticiler bunlarla uðraþmakta olduklarýný hep söyler ve sýra halka, çiftçiye, yoksula, eðitime asla gelmez.
Niye gelsin ki... eðitimli insanla uðraþmak zordur. Kolay yönetemezsin. Insanlarý tam doyurup þýmartmanýn ve etraflarýný temaþaya sebep olmanýn manasý ne?
Kafalarýný iþten kaldýramasýnlar ki göremesinler. Kafalar aydýnlanmasýn ki her þeyi bilemesinler..
Bu toplumda insan kendini birey olarak gerçekleþtiremez. Öyle bir þeye izin verilmez.
Sartre'in toplum sözleþmesini okuyunuz. 1762 de yazýlmýþ, insanlarýn o zamanlardan geliþmiþ bir yonetim ve adalet arayýþýný, ufkunu görünüz. Ve ne kadar geri olduðumuzu....
BÜTÜN KURTARICILARA HAYIR! demedikçe daha çoook ebemizi kurtaran gelir!
Yer Ýmleri