Sayfa 709/1000 İlkİlk ... 209609659699707708709710711719759809 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,665 - 5,672 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    garanti portföy şöyle vadeli fon çıkarıyormuş. ilginizi çekerse..

Garanti Portföy Mayıs 2022 Serbest (Döviz-ABD Doları) Fon
    ... Vade Sonu Tarihi: 31.05.2022
    ... Tahmini USD Mevduat Eşleniği Aralığı: %1,20 - %1,50

Garanti Portföy Mart 2023 Serbest (Döviz-ABD Doları) Fon
    ... Vade Sonu Tarihi: 24.03.2023
    ... Tahmini USD Mevduat Eşleniği Aralığı: %2,80 - %3,10

Garanti Portföy Mart 2024 Serbest (Döviz-ABD Doları) Fon
    ... Vade Sonu Tarihi: 29.03.2024
    ... Tahmini USD Mevduat Eşleniği Aralığı: %3,95 - %4,25

--- Söz konusu vadeli mevduat eşlenikleri, fonların kurulacağı 04 Kasım 2021 tarihinde netlik kazanacaktır. Yukarıdaki oranlar aşağı veya yukarı yönde değişkenlik gösterebilir.

--- İlgili fonların vadesi sona ermeden çıkış yapmak isteyen yatırımcılardan %2.0 erken çıkış komisyonu alınmaktadır.

talep toplama 1-3 kasım
    Garantici arkadaş fonlardan alınacak yüksek vergi ve fon işletim ücretlerini vs yazarsa bu oranların yarı yarıya yakın düştüğü görülür.

Ama yazmaz sanırım.

Garanticiler tuzak rakam yazmayı pek sever. Direk eurobond satrken bile cebinizden çıkacak gerçek rakamdan azı yazılıdır garanti bank web sitesinde.

2.  Alıntı Originally Posted by tuunbak Yazıyı Oku
    Merhaba. Mevcut Eurobond fonların son bir iki senelik getirilerinden daha iyi midir bu oranlar ?
    piyasadaki normal eurobond fonlarından farklı bu. vadeli fon. vadesine kadar tutmanız gerekiyor. erken çıkmanın %2 cezası var.

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    piyasadaki normal eurobond fonlarından farklı bu. vadeli fon. vadesine kadar tutmanız gerekiyor. erken çıkmanın %2 cezası var.
    Anladığım kadarıyla banka stokta bulunan vadesi yaklaşan ve işlem hacmi düşen eurobondları
    fon adı altında itfa tarihlerine kadar pazarlamayı hedeflemiş.

Hem kendi portföyünü hareketlendirecek hem de ciddi kar edecek, zira kabaca baktığım kadarıyla fon yerine direk bu kıymetlerin kendisi alındığında daha yüksek getiri verebilirler.

%2 kesinti demek zaten kısa vadeli kağıtlarda neredeyse tüm faiz gelirinden feragat etmek demek.
    Bir de üzerine %1-2 gibi bir fon yönetim ücreti kesti mi banka burada kazanan taraf olur.
    Sadece fon yönetim ücreti dahi kesse getirileri eurobonda göre epey düşük kalabilir.

Bir şekilde $ mevduat banka açısından maliyetli hale geldiği için (ZK artışı v.b. gibi) $ mevduat müşterilerini bu fona yönlendirmeye de çalışıyor olabilirler.

Son kertede müşterinin değil bankanın mevzuat gereği oluşan ek maliyet ve ihtiyaçlarına uygun bir fon gibi duruyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by proftrader Yazıyı Oku
    Garantici arkadaş fonlardan alınacak yüksek vergi ve fon işletim ücretlerini vs yazarsa bu oranların yarı yarıya yakın düştüğü görülür.

Ama yazmaz sanırım.

Garanticiler tuzak rakam yazmayı pek sever. Direk eurobond satrken bile cebinizden çıkacak gerçek rakamdan azı yazılıdır garanti bank web sitesinde.
    garantici arkadaş ben mi oluyorum

alem çocuk.. okuduğunu anlama sıkıntısı olabilecekler için altını çizerek göndermiştim.. izah da edeyim madem..

mevduat eşleniği bu oranlar. yani nasıl mevduat oranından %20 vergi düşüyorsan bundan da düşeceksin. kapiş?

işletim ücreti vs yi hesaplayıp veriyorlar bu oranı. ben vermiyorum yani

bu arada engellendin..

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Anladığım kadarıyla banka stokta bulunan vadesi yaklaşan ve işlem hacmi düşen eurobondları
    fon adı altında itfa tarihlerine kadar pazarlamayı hedeflemiş.

Hem kendi portföyünü hareketlendirecek hem de ciddi kar edecek, zira kabaca baktığım kadarıyla fon yerine direk bu kıymetlerin kendisi alındığında daha yüksek getiri verebilirler.

%2 kesinti demek zaten kısa vadeli kağıtlarda neredeyse tüm faiz gelirinden feragat etmek demek.
    Bir de üzerine %1-2 gibi bir fon yönetim ücreti kesti mi banka burada kazanan taraf olur.
    Sadece fon yönetim ücreti dahi kesse getirileri eurobonda göre epey düşük kalabilir.

Bir şekilde $ mevduat banka açısından maliyetli hale geldiği için (ZK artışı v.b. gibi) $ mevduat müşterilerini bu fona yönlendirmeye de çalışıyor olabilirler.

Son kertede müşterinin değil bankanın mevzuat gereği oluşan ek maliyet ve ihtiyaçlarına uygun bir fon gibi duruyor.
    bugün buna mesai harcadım biraz..

kısa vadelide (05/22) garantininki vade sonuna kadar tutarsan fena görünmüyordu.

çünkü..

hazinenin 05/22 vadeli EB u olmasa da 03/22 ve 09/22 var.. onların ortalaması yaklaşık 1,20 lere geliyor. garanti'nin 05/22 için öngördüğü 1,20-1,50 bandı beyan sınırı sınırında olanlar, beyan vergi vs ile uğraşmak istemeyenler için cazip görünüyordu... ben de bunlardan olduğumdan kısa süreli park için cazip bulmuştum..

derken..

garanti'yi aradım.. herhalde çok kişiden talep geldiğinden midir kendileri uyandığından mı.. 05/22 için oranı 0,90-1,20 arasına çekmişler. (talep toplama sonunda ne olur bilinmez)..

03/23 ve 03/24 vadeli GB fonlara bakınca.. aynı vadeli hazine EB lara yakın oranlara daha yakın gibi. vergi beyan vs den kaçınmak isteyenler yine de cazip sayılabilir.

çok cazip olmadığını bilsem de benim gibi EB geliri beyan sınırına yakın, mevduattaki 0,10-0,50 oranlardan içi bayılmış, kısa vadeli park etmeyi düşünenler için bir seçenek olduğunu düşünerek paylaştığımı da belirteyim.

not: yönetim ücreti vs ile ilgili bilgileri bir önceki mesajımda yazmıştım. tekrara düşmeyeyim.

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    garantici arkadaş ben mi oluyorum

alem çocuk.. okuduğunu anlama sıkıntısı olabilecekler için altını çizerek göndermiştim.. izah da edeyim madem..

mevduat eşleniği bu oranlar. yani nasıl mevduat oranından %20 vergi düşüyorsan bundan da düşeceksin. kapiş?

işletim ücreti vs yi hesaplayıp veriyorlar bu oranı. ben vermiyorum yani

bu arada engellendin..
    Ben de seni engelledim. Ama duygusal sebeple, degil zararlı şeyleri okumamak için engelledim kapiş.

7. Eurobond fonları fonu çikartana fayda sağlar.
    Bizim gibileri söğüşlemek için hazırlanmiştir.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    2022'deki vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam oranının belirlenmesinde kullanılan ve geçen sene yüzde 9,11 olan yeniden değerleme oranı bu yıl yüzde 36,20 ile rekor kırdı. Cumhurbaşkanı’nın oranı düşürme ya da artırma yetkisi bulunuyor.
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 709/1000 İlkİlk ... 209609659699707708709710711719759809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •