yukarıdaki sistem iyi gibi duruyor erhan sorun ne burda ? komisyondan mı yiyor baya işlem var.
yukarıdaki sistem iyi gibi duruyor erhan sorun ne burda ? komisyondan mı yiyor baya işlem var.
kullanmıyoruz zaten algoritmadanda bahsedeyim.
sistem barların acılısına bakıyor kapanıs acılısın altındaysa satıyordu bır nevı bar ıcı yone bakıyor 1 dakıkalık barlarda acılısla kapanısın ne tarafa dogru olduguna bakıyor ve buna gore long şort oluyordu yanı bıraz rasgelelık ıcerıyordu.
kısa vadelı kar allar cok guzel calısıyordu lakın anlık ıslem yaptıgından kaymalardan kurtulamıyorduk.
1000 puana stop koyuldugunda 20 adet işlem çöpe gidiyor bırde bunun komısyonu var.
marjı degıstırdıgınde de durum farksızdı diyelim 500 e stop 200 e kar al vesaire şekilde yapıyorduk.
2 kere stop yedıgınde 1000 kazanması gerekıyordu fakat 200 den toplamda 8 adet kar al gereklıydı marjı 200 yaptıgında ıcın kar alma ve stop bırbırını yıne dengeleyemıyordu.
2 ay boyunca farklı marjlarda bazı denemelerımız olsada proje yarım kaldı. en ıyı kombınansyonu bulmak uzun sure gerçek hesap tradesı gerektırıyor. bekleyen emır gonderememek cabası.
yanlız geldımıde ıyı gelıyordu doğru durst hareket olmayan zamanda 2000 puana hemen ulasabılıyor tek bır stopla yarısını verebılıyorduk fılan.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
farklı bakış acıları katayım diye paylasıyorum bunları
mesela parabolıcle bır deneme napıyor sıstem.
yeşil parabolıce göre alım satım yapıyor eğer fıyatlar yeşil parabolıcın stop sevıyesınde belırlı bır sevıye uzaklaşmışsa kırmızı cızgılı parabolıc devreye gırıyor belırlı bır lımıte kadar.
niçin mantık şu stop sevıyesınde cok uzaklaştıgında pıyasa gerı donerse cok geç stoplayacak ve bır suru puan verecek.
bu yuzden kısa vadelı devreye gırıyor ve erken sat acmasını saglıyor. uzun vadelı parabolıce yaklastıgında ıse ve yon iki parabolıctede aynı ıse kısa vadelı devreden cıkıyor ve uzun vadelı devreye gırıyor neden ?
yataya sararak gıderse kısa vadelıde kalıp carpılmasın nasılsa uzun vadelının stop sevıyesı yakın dıye
vesairrrrrrrrrrr uzun suredır konuşmuyorduk ıyı oldu.
![]()
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Kim yazmisti sefdi sanirim nakite gecen bir sistemi vardi.
Geri donusler ne durumda hocam ne oldu ne bitti sesin cikmiyor.
Sizlerinde farkli bakis acilarinizi paylasmanizi bekliyorum arkadaslar.
bende şöyle bir açıdan bakayım.
aslında trend takip eden sistemlerin en sevmediğim yanı trendde kalmak için bir çok zaman karını bırakıyor olması belkide trend follow sistemler yerine farklı yaklaşımlarla geliştirilmiş sistemler kullanmak lazım.
Sıradan bir trend takip sistemi diyelim,
poz ların % 30 undan karla çıkıyor, %40 ından zararla çıkıyor, geri kalanında ise yani %30 unda karı görüyor belirli bir süre duruyor ama karı alamadan ya da zararla çıkıyor. Bu halde bile hatırı sayılır getiri sağlayabiliyor.
Bu son durumu düzeltmeye çalıştığımız zaman sistem trend takip etmekten çıkıyor trendci sistemler için burayı çözmek lazım. Çözülebildiği zaman yani kalan %30 daki performansı diğer kısımları bozmadan iyileştirilebilirse çok daha iyi getiriler ortaya çıkacak. Burası bir paradoks gibi.
gerçekten milyonlarca fikir yazılabilir tek birşeye odaklanmamak lazım. herşeyi denemek lazım . stabilize getiri ve yüksek olanları zamanla belirleyip viop hisse veya opsiyon takılmadan birine hangisi işimize geliyorsa ona odaklanmak lazım. amaç para kazanmak çünkü . illa viopta başarılı olacam diye yardırmanın anlamı yokbu nedenle dedikleriniz çok doğru.
Viop tarafinda benim yapipta yapabileceklerimi yaptim
Viop icin sistem tasarlamiyorum artik.
Mevcut sistemlerimi takip ediyorum.
Hisse tarafi icin robotsuz temel analizli bir stratejim var.
İlerde devreye alacagim sanal programda da testini yapmistim.
Bir kac gonderi once yazdigim konu. Aslinda bir testti.
Algoritma isi artik bogdu beni yeni birseyler gelistirme cabasi icerisinde degilim.
Ancak heyecanimi yitirmedim.
Sadece cok boguldum cok emek ve para harcadim bu ise.
Mevcut imkanlarimla ilerleyebildigim kadarini ilerlettim.
Bundan sonrasi venim icin ancak uzaydan kod bulmamla filan olur. Yada hft noktasinda olur.
Artik emeklerin karsiligini almak icin beklemem lazim.
Siradan vasat bir algoritma bileskede getirisi gayet guzel gorunuyor bence gercek hesapta ayni getiriyi elde etme imkanimiz yuzde 95.
Mesela yaptigim hesaplamadaki algoritma kaymali 150 bin uretmis ayni hesapla bugatti 250 birakiyor nette.
Hadi hersey kotu gitti 100 bin daha sil bugattiden.
Hesap yinr ayni cikiyor.
Peki hal boyle ise sorun ne ?
Sorun sabirsizlik surekli yenilikci olma yeni arayisla cabik kazanma hirsi.
Dedigim gibi ven artik stopladim su anki sistemin getirisine odaklanip bekleyecegim beklentilerimi karsilamazsa bugattiye verecegim 5 yil trade etsin
Keci hocam tebrikler. Gercekten muthis bi is cikartmissiniz. Alim yaptiginiz miktar tahta sahibinin farkettigi bi buyuklukte mi yoksa su an deneme icin kucuk lotlarla mi yapiyosunuz bu islemleri.zira bizim borsanin ve hisselerin likidite sikintisi var,,istenilen miktarda gir cik yapmak cok zor. Algoritma ayni zamanda hisseye ozgu olarak bunu da mi belirliyor.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bang bang you shot me down..
Yer İmleri