Sayfa 713/1005 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 5,697 - 5,704 arası.

Konu: Viop LI

1.  Alıntı Originally Posted by rebelyus Yazıyı Oku
    Yuzde 70 kullanila biliyor artik. Birde 5 yila boleceksin hizli amortismanda var ama toplami yine 5 yil gidere gostere biliriz
    Hollandalı bir arkadaşım vardı, kendi arabası ile işe gidiyormuş ama iş veren benzin parası veriyormuş, bizde benzin parası maaşa ekleniyor ondan vergi kesiliyor demişti.

Ben de bir işte çalışıyordum şirketin arabası vardı, benzin limiti pek sorun olmuyordu, muhasebeden senin ev ile burası kaç km diye sormuşlardı ama böyle bir uygulama var mı bilmiyorum.

Bir tanıdığım yönetici olduğu firmada çalışanların arabaları lüks Audi idi, KDV mahsubu için bize jest yapıldı lüks araç alındı demişti ama oldukça eski bir olay.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. asgari ücret 482 dolar ediyor galiba

İyi tutar

Mayışlara iyi zam geliyor son zamanlarda.

3. BİST Tatil günleri...

4. Bence önce enflasyonu dizginleyip sonra maaş artırımlarını yapmak lazım. Mevcut düzende maaş artışı talebi, dolayısıyla enflasyonu tetikliyor.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,163
    Bear_Bull
    @BearBull26

6. Asgari ücreti boşuna artırmıyorlar, vergi tüketimden alınıyor, bağkurlunun veya dışarıdan ödeyenin de SGK primleri de minimum asgari ücretten alınıyor.

Çalışana yemek ve yol parası da ayda 1500 TL altında değildir.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
     Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Vallahi sabun fabrikasına gönderirsiniz emeklileri
    Unutmayın ama sizde bir gün emekli olacaksınız.
    yaw ben de emekliyim ruhumuz genç

8. Pakistan'da döviz sorunu gıda ithalatını durma noktasına getirdi

İSLAMABAD (AA) - Ekonomik olarak zor bir dönemden geçen Pakistan'da, döviz sıkıntısı,
    gıda ithalatını durma noktasına getirdi.
    Geo News televizyonundaki habere göre, Karaçi Toptan Marketler Birliği Genel Sekreteri
    Ferhat Sıddık, tüm bankaların kendilerine döviz vermeyi reddettiğini açıkladı.
    Sıddık, gıda ithalatçılarının, 25 Haziran'dan itibaren ithalatı durdurmaya karar
    verdiklerini söyledi.
    Döviz bulamadıkları için limanda bekleyen konteynerleri teslim alamadıklarını ifade
    eden Sıddık, bekleyen mallar için de ceza ödediklerine dikkati çekti.
    Ferhat Sıddık, Pakistan Merkez Bankasının, dövizi ülkede tutmak için uyguladığı
    bu politikanın, ülke ekonomisine zarar verdiğini savundu.
    - Merkez Bankası rezervleri yaklaşık 4 milyar dolar
    Nüfusu 231 milyonun üzerinde olan Pakistan'da Merkez Bankasının yaklaşık 4 milyar
    dolar rezervi bulunuyor.
    Bir aylık ithalatı ancak karşılayacak kadar döviz rezervine sahip olan ülkede, koalisyon
    hükümeti, geçen ay yaklaşık yüzde 38 ile rekor kıran enflasyonu kontrol
    altına almaya ve ödemeler dengesini yönetmeye çabalıyor.
    Döviz sıkıntısı, ithalata getirilen kısıtlamalar ve teminat mektubu çıkarmada yaşanan
    gecikmeler, çok sayıda sektörü olumsuz etkiledi.
    - IMF ile anlaşma
    Pakistan, 2019'da IMF ile 39 ayda ödenmesi planlanan 6 milyar dolarlık kurtarma
    paketi için anlaşmıştı. Taraflar, geçen yıl yeniden masaya otururken, IMF, toplam
    kredi miktarının 6 milyar dolardan 7 milyar dolara çıkarıldığını açıklamıştı.
    Anlaşma kapsamında IMF, şartların sağlanması halinde Pakistan'a 1,17 milyar dolar
    tutarındaki krediyi serbest bırakacağını duyurmuştu. Söz konusu kredinin serbest
    bırakılmasına ilişkin Şubat 2022'de tekrar başlayan görüşmelerde, henüz ilerleme
    kaydedilmedi.
    Hükümet, IMF ile anlaşmanın bu ay gerçekleşeceğini öngörüyor.

bizde yakında böyle olur muyuz?
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Sayfa 713/1005 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •