Sayfa 714/1002 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,705 - 5,712 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. arkadaşlar merhaba

ilk defa garanti bankasından ppz fon almak istedim şöyle bir uyarı çıktı:

*Emrinizi adet olarak girmeniz durumunda %20 marj uygulanacaktır.

ne demek oluyor acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba

ne demek oluyor acaba?

Hee hee de geç. İşin şakası bir tarafa , bu tip alımlarda böyle uyarılar çıkar. Siz onaylayın fonu alın. Sonra fon portföyüne bakarak ne kadar aldığını kontrol edin. Genelde paranın tümüne alınır. Bazen fon kıtlığı olursa diye kendini sağlama alıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba

ne demek oluyor acaba?
    Alacağınız fiyatın yüzde 20 fazlası kadar parayı bloke ediyor, çok önemli bişey değil ama ben genelde adet değil tl olarak giriyorum daha iyi oluyor

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Sağsalim Yazıyı Oku
    arkadaşlar merhaba

ne demek oluyor acaba?
    t+1 fonlarda (13:30'a kadar emir verdiyseniz, yarınki açıklanacak fiyatından alış yapılan fonlar bunlar) eğer fon adedi ile giriş yaparsanız, %20 daha fazla paranız bloke ediliyor (yarınki fiyatı bilmediği için)
    t+1 fonlarda para miktarı ile alım emri verdiğinizde bazı banklar marj uygulamadan alım emrini gerçekleştiriyor, bazı bankalar ise bu durumda bile %20 fazla bloke ediyor (bana göre en saçma uygulama da bu, böyle yapan bir bankaya rastladım, oradan kesinlikle fon almıyorum)
    t+0 fonlarda (13:30'a kadar emir verdiyseniz, bugünün fiyatından alış yapan) ise ister adet, ister para miktarı girin marj olmadan işlem yapması gerekir. Eğer bu durumda bile %20 marj uygulanıyor ise diyecek bir şey bulamıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    t+1 fonlarda (13:30'a kadar emir verdiyseniz, yarınki açıklanacak fiyatından alış yapılan fonlar bunlar) eğer fon adedi ile giriş yaparsanız, %20 daha fazla paranız bloke ediliyor (yarınki fiyatı bilmediği için)
    t+1 fonlarda para miktarı ile alım emri verdiğinizde bazı banklar marj uygulamadan alım emrini gerçekleştiriyor, bazı bankalar ise bu durumda bile %20 fazla bloke ediyor (bana göre en saçma uygulama da bu, böyle yapan bir bankaya rastladım, oradan kesinlikle fon almıyorum)
    t+0 fonlarda (13:30'a kadar emir verdiyseniz, bugünün fiyatından alış yapan) ise ister adet, ister para miktarı girin marj olmadan işlem yapması gerekir. Eğer bu durumda bile %20 marj uygulanıyor ise diyecek bir şey bulamıyorum.
    bu % 20 bloke işini ilk defa akbank ta yaşamıştım...türk lirası olarak emir girildiğinde bile ertesi sabah girilen paranın % 20 lik kısmını hesaba geri atıyorlardı...tabii böylesi bir durumda benim tüm excel tablolarım ,hesap ve hedeflerim allak bullak oluyordu...lakin yapı kredi de böyle bir uygulama yok şu an fon yatırımını yapı kredi den yapıyorum

6. dövizde hareket de başlamasa yabancı borsalardaki bekleme maliyeti iyice belimizi kıracaktı. ta eylülde girdik 4 ay oldu sıfıra sıfır elde var sıfır. dolar 20'nin üstüne atsaydı bari..powel beyi beklersek işimiz yaş. satsak fırlar gider adım gibi eminim satamıyorum da.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    dövizde hareket de başlamasa yabancı borsalardaki bekleme maliyeti iyice belimizi kıracaktı.
    Dövizde hareket mi başladı

8.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Dövizde hareket mi başladı
    dolar son 1 aydır %1 yükseldi. euro %3 yükseldi. iyi bir sepet yaptıysan en azından aylık tl faizini almış oldun. hayatında mevduattan başka hiçbirşey bilmeyen memur emeklisi kezban hanıma yenilmek her yatırımcının kabusudur sonuçta: )))

dahası ben seçim yaklaştıkça aylık %5 gibi getiriler bekliyorum dövizde..en azından yükselişe faiz kadar izin verecekler gibi.
    Son düzenleme : friendly_1980; 20-01-2023 saat: 23:59.

Sayfa 714/1002 İlkİlk ... 214614664704712713714715716724764814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •