Fisssskiriyeah
Bitmedi mi fiskirma ayuluk yapacağım ekrana bakamıyorum Türkiye Mize gelmisiz ekran mi bakacağız...
Artik ocak ayında nasipse
Fisssskiriyeah
Bitmedi mi fiskirma ayuluk yapacağım ekrana bakamıyorum Türkiye Mize gelmisiz ekran mi bakacağız...
Artik ocak ayında nasipse
Valla ben çözemedim. Biz tr de iken manyak gibi caliatigimiz için hep mi böyle idi yoksa şimdi mi böyle oldu bilmiyorum.
Ama hafta içi, gitmedigim yer kalmadı, her yer full, trafik full, arabalar haymana da böylesi yok haymana halkı cimridir 20 senelik duldul ike gezer 2 3 milyon ( haymana pezosu ) luk evde oturur.
Dayu mersedesin elektrikli aracindan 7 8 tane saydım eqe eqs
Yeminle uretildigi haymana platosunda şimdiye kadar 1 senede 7 8 tane ancak gördüm.
Bu ne dayu ne yasaniyor burada ne oluyor biz nasil elenmisiz yahu? Ulan hepiniz 50 milyonluk da bize mi soylemiyorsuniz nerede nasıl yaptınız bu paraları? Bakıyorum orada 100 binlik araba burada 6 milyon, e burada daha çok görüyorum bu nasıl is beynim yandı. Ben anlamadım çözemedim.
Oranın da en pahalı muhitinde yaşıyoruz yani?
Son düzenleme : pisyedili01; 27-12-2022 saat: 00:03.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
Türkiye de şu anda yaşanan durum Süper Kapitalizm yada namı diğer Vahşi kapitalizmdir....AB ülkelerinde piyasalar bizdekinin çeyreği kadar serbest değiller....gaz, elektrik, maaş ve kiralar bizden 2-3 kattan daha yüksek...Ama otel ve resturant fiyatları bizden sadece bir tık daha fazla... Bu kriz koşullarında Avrupada ki işletmeler çok az kar, karsız yada zararla çalişiyorlar....Üstelik bizdeki gibi şirketlere yönelik cazip devlet teşvik ve hibeleride yoktur...
Bizde ise 4X4 kar ile çalışıyorlar...gıda tekstil gibi büyük çaplı olmayan işletmeleri olan bazı tanıdıklarım vardı...kimi görsem hem kendine hemde eşinin altına lüks arabalar çekmiş....
Piyasalar sanki bir devlet otoritesi yokmuş giibi hareket ediyorlar.....Her kes istediği zaman istediği miktarda zam yapmaya alışmış...Denetim ve ceza korkusu kalmamış....İktidar şimdilik ölü taklidimi yapiyor yoksa gerçekten ölmüşmü artık bilemiyorum.....
70 ler deki karaborsa döneminde bile bu kadar başıboş bir piyasa yoktu.... Bu gidişle dolar ve mazotun litresi 10 iraya bile inse ve elektrik ve gaz fiyatı %50 bile indirim yapılsa enflasyon yine artmaya devam eder.....Daha ocak ayında zamlı asgari ücret ödemeleri var.....Esas yeni zam bombardımanıı Ocak ayında başlıyacak.....
Gunaydın..
Anlatamadık bunu yıllarca bu sayfalarda..
Yurtdışında gidinde görün dedik.
Böyle bi zenginlik yok dünyada eşi benzeri.
Aynen böyle...
Bişi üreten satan aracılık eden komisyon alan sigortayan taşıyan ..
Hayatında görmediği ciroları karları ediyor..
Fışkırıyorrr diye falan şakasına mı yazıyorum sanıyorsunuz.
Ekonomi bilinmeyince gelir dağılımının çayırda yetişen bir mantar türü sanılması normal tabi. Ulan oğlum bu memleketin okullarında açlıktan ağlayan çocuklar var. Utanması olanın 7 göbek sülalesine yeter.
Günaydin arkadaşlar
Bol kazançlar
abi burda adamın 3 tane apartuman dairesi.
2 dönüm de orta sınıf tarlası vardıysa elektrikli mersedese de biner
ondan inip teslayı benzinli yapıp ona da biner.
herkes içün sistem aynı değil bazı insan grupları gerçekten çok iyi para kazandı.
misal şu borsa rallisini düşün koskoca ankarada bin kişiyi zengin etmemiş midir sence?
Yer İmleri