Bilanço zarar gelse beğenilmez..kar gelse yine beğenilmez ..birsürü bahane bilanço okuma işi bir bilgi birikimi ihtisas ister..öyle verilere bakılıp anlaşılmaz..ayrıca bilanço için hisse alınmaz.. yatırımcılar bir tuhaf oldu
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
şimdiye kadar karşımızda beklentisi yüksek ama zarar eden bir şirket resmi çıkıyordu...ama şu andan itibaren hem yüksek beklentili hem de yüksek karlar yapabilen bir şirket var...bu değişim ilk etapta 76,00 zirvemizi geçmemizi gerektiriyor..bakalım piyasa ne yapacak...??
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Gübre faaliyetleri genelde kar rakamlarını törpülüyordu, ilk çeyrek zaten ertelenmiş vergi gideri ve EM sebebiyle zarar açıklanmıştı yoksa zarar eden bir şirket değil, hele ki liman işinden zarar mümkün değil, bu karlar bu çaptaki bir şirket için yeterli değil bence, daha fazla kar yazmalı. Gübreyi tamamen bıraksa veya devretse daha iyi olur, Bagfs var zaten pazarı oraya yönlendirsinler.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
daha 4-5 yıl önce dahi limandan yıllıkta 10-15 milyon dolar karlar yapabiliyordu....bu günün tl olarak 340-510 milyon tl...o günden bu güne kapasiteler de artmış olmalı...çünkü gördüğümüz kadarıyla sürekli vinçler sipariş veriyor...gübre işinden tamamen çıkması faydalı olur...geçmişte bu sayfada yorumlar yazarken sürecin giderek gübreden çıkma, limana ise yoğunlaşma şeklinde ilerleyeceğini söylemiştim...yıllar sonra bu öngörüm bu günlerde gerçekleşiyor....
limanın uzatılması ,modern vinçlerin alınması,teu eleçleme kapasitesinin artacak olması , bölgeye gelen büyük şirketlerin oluşturacağı yoğunluk , karşımıza modern ve çok yüksek karlar yapabilen bir limanı çıkarıyor...süreç bu şekilde ilerliyor...bu güzel limana artık ortak alınır mı ?? satış yapılır mı ?? halka arz edilir mi ?? bilemiyoruz...sabırla sürecleri takip ediyoruz...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Aynen, zaten hep dediğimiz istikamette ilerliyor, gübre işi biraz da konjonktürel sebeplerden dolayı yük olmaya başladı ve ağırlık limana verilmeye başlandı, zaten liman genelde randevu ile çalışır, trafik takibi bile yapılabiliyor, pek boş olmuyor zaten.
Yeni kapasite artışı, bölgenin konum avantajları ve ticaretin canlanmasıyla senelikte o rakamları katlamalı.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
geçmişte belki sen de hatırlarsın hep madem gübreden zarar ediyorsun neden ısrarla bu işi sürdürüyorsun diyorduk...çoğu sefer de limandan yaptığı karı , gübreden zarar göstererek cebine cuka ettiğinden şüpheleniyorduk...gübre işi azalınca artık limadan elde edilen karlar saklanamaz ve yok edilemez hale geldi..çünkü liman işi daha kayıtlı ve saklanması zor karlardı...
gübre işi tamamen yok olduğunda limanın karları daha net ortaya çıkacaktır...bence gübre işinden tamamen çıkılacak..zaten bağfasın sözleşmesine de liman işletmeciliğini koymuşlar...demek ki bu işte güzel para var...
Yer İmleri