Sayfa 717/1002 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 5,729 - 5,736 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Merkez Bankası’ndan 130 milyarlık operasyon: Bir gecede rekor zarardan kâra geçti
    30 Aralık günü 70 milyar TL'lik rekor zarara işaret eden Merkez Bankası bilançosu, 31 Aralık'ta bir anda 60 milyar TL'lik kâra geçirildi. 130 milyar TL değerleme hesabından aktarılırken, ekonomist Haluk Bürümcekçi, "Bunun olabilmesi için TCMB kanunu gereği döviz satışı yapılıp kârın realize edilmesi gerekir" dedi.
    https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...gecti-6866422/

2.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    PIST 100 de bugunun en önemli konusu HACİM olmalı ,
    bu yüzden makinaların beline kuvvet .kolay gelsin
    boşuna beline kuvvet demiyoruz

3. ilanolu öle ya da böle güçlü kaldı...
    pik noktaları falan sayma zaten...

bu gidişe bu kalış.
    elimdeki hissede olsa çok iyi derdim.

4.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    ilanolu öle ya da böle güçlü kaldı...
    pik noktaları falan sayma zaten...

bu gidişe bu kalış.
    elimdeki hissede olsa çok iyi derdim.
    ekonomide basit arz talep kuralları var ve bunlar çalışıyor...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

5.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    ekonomide basit arz talep kuralları var ve bunlar çalışıyor...
    sence ons ne yapar bu sene?

çok uzun zamandır geberik durumda. 1900 ü bile en son ne zaman gördü hatırlamıyorum.

altın işine ilk işe girip elime biraz para geçtiğinde girmiştim, 15-20 yıl öncesi.. iş bankası yatırım hesabından 832 idi sanırım kodu, altın vardı her gün artmış mı diye bakardım.. hahahaa.. ne günlerdi.. çömezdik o zamanlar..

haaaa.. şimdi de usta filan değiliz.. belki çırak kademesine yükselmiş olabiliriz.. bilemiyorum.. ama emtia işinde planlarım var sermaye biraz daha büyürse altın değil ama pamuk, kahve, platin tarzı şeylere girmeyi planlıyorum.. altın bana çok mantıksız geliyor artık..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    sence ons ne yapar bu sene?

çok uzun zamandır geberik durumda. 1900 ü bile en son ne zaman gördü hatırlamıyorum.
    talep olursa artar

ben altını fiziksel olarak tutuyorum; bence şu an gerçekten ucuz ama bu sene mi artar seneyi mi 5 sene sonra mı bilemem... ons 2021'de beni çok şaşırttı, bu kadar düşüp bu fiyatlarda kalmasını beklemezdim ama benim bir vadem veya fiyat hedefim yok onsta... hanım kenara ayırdığı parayla alıp atıyor kasaya...

hesapta elektronik tutanların sırf %5-10'u ben artık şunu fiziksel tutayım dese daha gerçekçi fiyatlara çabucak gelir... belki görürüz bir gün onu da...

bu yeşil dönüşüm gümüşe fiziksel talebi arttırıyor; altınla gümüş arasında da bir oran var sonuç olarak.. gümüşün artması da bir katalist olabilir altın için...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

beş banka endeksteki en kötü perform eden hisseler şu anda.. düne göre değişim %0 mertebesinde..aralarında başka bir kagıt yok, ardı ardına dizilmişler..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 717/1002 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •